hoi,

ik zou het fijn vinden als het overzicht van mijn zorgkosten duidelijker zou zijn.

dat er daadwerkelijk zou staan wat en hoeveel er verstrekt is.

nu krijg ik volgens het overzicht een product 1x terwijl ik toch echt veel meer eenheden/doosjes krijg.

zo kan ik nu dus niet zien waarom iets ineens 2x zo duur is geworden, want de omschrijving is dezelfde als de keer ervoor, alleen de prijs 2x zo hoog(en dat komt dus niet door de variatie in prijs van een medicijn die mogelijk is)

oook de omschrijving "diabetes testmateriaal" is zo'n onduidelijkheid, dit kunnen teststrips zijn, maar het kunnen ook lancetten zijn. beide in de hoeveelheid 1x maar een heel verschillende prijs.

Opmerkingen
Community Manager
Community Manager
Status gewijzigd in: In onderzoek
 
Community Manager
Community Manager

Hallo Diadino,

Specifieke inzicht in het eigen zorgverbruik is iets waar wij constant aan werken. Ik ben het met je eens dat de informatie in sommige gevallen te beperkt is om tot in de details te zien waar het precies over gaat. De duidelijkheid in omschrijving maar ook het aantal verstrekkingen (aantal doosjes bijvoorbeeld) zijn inderdaad een verbeterpunt. Ik stuur jouw idee daarom direct door naar de afdeling die hier verantwoordelijk voor is. Ik plaats hier een update als ik meer weet. 

Groet,

Jan 

Community Manager
Community Manager

Update: Voorstel voor de nuancering van het begrip 'diabetes testmateriaal' gedaan bij zorgsoortspecialist. Het hangt nu af van de mogelijkheid dit technisch binnen onze systemen te regelen. Ik update als ik meer weet.

Groet,

Jan  

Lid verzekerdenraad

hoi jan, 

 

het is natuurlijk een inkoppertje, maar misschien een idee om het diabeteshulpmiddelen te noemen met als toevoeging erachter de specifieke naam er achter (teststrip, lancet, naald etc)

Voorbijganger

Over het algemeen zijn de code's wel wat kort door de bocht. Ook mede omdat er een soort van privacy wordt aangehouden bij de verzekeraar. Goed natuurlijk, maar maakt het ook onoverzichtelijk om te controleren of alles wel klopt.

 

Volgens mij als je de privacy wat zou opdoeken en een grotere security opzet, kun je er voor zorgen dat de gebruiker kan zien wat hij in rekening gebracht heeft gekregen zonder dat alle medewerkers van ZK dat ook zien.

Hiermee vergroot je de controle en volgens mij ook wat er allemaal foutief gedeclareerd wordt, zo kunnen er een hoop kosten bespaard worden en de kosten van de polis omlaag uiteindelijk....

Community Manager
Community Manager

Hallo @ankob1985

Het klopt dat het voor veel onderdelen nog niet transparant genoeg is om (op detailniveau) te zien welke zorg je precies hebt gebruikt. Als je bijvoorbeeld kijkt naar ziekenhuisnota's is dit inmiddels een stuk duidelijker geworden. Je kunt nu in MijnZilverenkruis de ziekenhuisnota (behandeltraject) aanklikken voor meer details en dan bijvoorbeeld de verschillende afspraken / onderzoeken zien. Er is zeker nog veel te winnen en dit is iets waar wij constant aan werken. Dit zal alleen nog wel wat tijd kosten Vrolijke kat

Groet,

Jan

Community Manager
Status gewijzigd in: In ontwikkeling
 
Medewerker
Status gewijzigd in: In ontwikkeling

Heb jij al verbeteringen bemerkt @diadino24? Voor zover ik weet kun je al veel meer zien en herkennen in Mijn Zilveren Kruis. Of mis je nog dingen? Ik ben even benieuwd naar jouw mening/ervaring!

Lid verzekerdenraad

Hoi @Corine V

Zie inderdaad verbeteringen, toegevoegde termen zijn duidelijk

(INCLUSIEF GEWONE VERVOLGUITGIFTE, GEEN BEREIDING, WERKDAG)

(INCLUSIEF TERHANDSTELLING MET BEGELEIDINGSGESPREK)

Enige wat ik nog altijd mis is de hoeveelheid geleverde medicatie ter controle

 

Groet mike

Medewerker
Status gewijzigd in: In ontwikkeling

Oke, dank je wel Mike. Ik geef het door aan mijn collega's die met deze materie bezig zijn! Ik spreek hen in december weer.