0 likes

ik wil graag alles van de zorgverzekering op papier kan dit ? vind ik makkelijker om zaken op te zoeken.

ik hoor dit vaak ook terug als klacht dat mensen niets in handen hebben om te lezen.

Opmerkingen
Community Manager

Hoi AnneMarie, 

Het is zeker mogelijk om dit per post te krijgen. Heb je al eens in Mijn Zilveren Kruis gekeken? Daar kan je namelijk je digitale voorkeuren aanpassen. 

Je kan eventueel ook kiezen voor een combinatie. Bepaalde communicatie per post en andere documenten juist digitaal. Wat voor jou het beste werkt. 

 

Op deze pagina lees je meer over digitale voorkeuren. Inclusief een linkje naar Mijn Zilveren Kruis om het aan te passen. Ben je op het hoofdscherm van Mijn Zilveren Kruis, klik dan op 'Bekijk mijn gegevens' onder het kopje 'Mijn verzekering en gegevens'. Daar kan je je digitale voorkeuren aanpassen! 

 

Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog een hoop informatie op de website staan. Meer algemene informatie zoals de polisvoorwaarden, reglementen en brochures. Hiervan kunnen we niet alles meer met de post versturen. Hiervoor hebben we een aantal redenen: Als eerste de kostenbesparing. Het laten drukken en versturen van post kost veel geld. Ook is het zo dat sommige soorten drukwerk gedurende het jaar aan wijzigingen onderhevig zijn. We willen voorkomen dat een verzekerde al snel verouderde informatie thuis heeft liggen. Tot slot zijn er ook documenten die gewoon erg weinig worden opgevraagd door verzekerden. 

 

Alle deze documenten zijn wel gewoon te downloaden via de website. Voor wie daar behoefte aan heeft daarbij ook de mogelijkheid om dingen uit te printen. Er zijn natuurlijk ook mensen die geen internet hebben of er niet helemaal uitkomen. Het advies is dan altijd om even contact op te nemen met onze klantenservice, om zo de verzekerde toch verder te helpen. 

 

Is dit waar je naar opzoek bent AnneMarie? 

Of mis je hierin nog iets? 

helder ,  maar ik vind het een betere service als leden een flyer krijgen met de tekst.

 

zorg nodig ? en jullie  telefoonnummer  ,  (  is handig als je als oudere / thuiszorgmedewerker ) bij iemand bent en eerst een nummer moet zoeken.  

Community Manager
Status gewijzigd in: Nieuw

Goed punt AnneMarie, ik zal het telefoonnummer hier noteren: 071 751 00 52

Alle vormen van contact zijn te vinden op deze pagina: Service & Contact

 

Je hebt het over een flyer voor iedereen om te ontvangen. Welke informatie zou je dan op die flyer willen zien? ​​​​​​​

Community Manager
Status gewijzigd in: Uitgevoerd

@AnneMarieSijpheerIk was nog even naar je reactie aan het kijken en denk dat ik hem eerst niet helemaal goed heb begrepen. Als ik het goed lees, bedoel je een flyer met de hoofdboodschap: Heb je zorg of hulp nodig? Neem dan contact op met 'telefoonnummer'.  
Zodat ook mensen die misschien geen internet tot hun beschikking hebben weten hoe ze contact kunnen opnemen. 

 

Eigenlijk doen we dit al, maar op een net andere manier. Het is geen flyer, maar op onze zorgpas staan een aantal telefoonnummers. Ook die van de klantenservice. Iedere klant krijgt (en heeft dus) een zorgpas.
Wanneer we het polisblad versturen, zit daar ook altijd een extra brief bij met onze contactgegevens. Ik kan me voorstellen dat dat stapeltje papieren ook erbij wordt gepakt wanneer iemand hulp ontvangt van familie, thuiszorg enzovoorts. 

Ik sluit het idee af op 'Uitgevoerd'. Mogelijkheden om informatie per post te krijgen zijn er zeker. Inclusief een manier om ons telefoonnummer te hebben, ook voor mensen zonder internet. 

nog even terugkijkend en ervaringen hebben opgedaan bij " onze burgers" zoals jij en ik ,  ik schrijf het op zoals ik het ervaar als ik met ziek en zeer te maken krijg al dan niet persoonlijk als in het werkveld van de zorg.

 

" help ik ben ziek en nu?"

  • is jullie informatie in verschillende talen beschikbaar ?  ( dit ivm de grote groep allochtone )  in noord-holland hebben wij doordat in het verleden veel spaanse mensen door hoogovens hier zijn komen wonen , en nog veel meer nationaliteiten zij begrijpen vaak niet hoe de zorgverzekering werkt.  bellen met de zorgcoach is al een stap vanwege de taalbariere. ( indisch / turks / marokaans/ vietnamees/syrische)
  • er is hier ( ik spreek even over noord-holland)  een groep allchotone die analfabeet zijn en de groep oudere van de woonwagen kampen.
  • burgers maken zich zorgen wat betreft de kosten , maar weten nog steeds niet dat zorgverzekeraars afspraken hebben met apotheken / fabrikanten , etc etc.....
  • en er is een groot schaamtegevoel om "hulp" te vragen ....terwijl de zorgcoach hierin veel kan betekenen.
  • en hoe werken financiele zaken als je woont in een instelling ? verzorgingshuis/verpleeghuis/hospice etc etc....

kortom een persoonlijk gesprek met de verzekerde zou veel uitkomst kunnen bieden in plaats van alleen zaken per mail / telefoon/chat/op papier.

 

succes gr anne-marie

Community Manager

Leuk je hier weer terug te zien Anne-Marie. 

Mooi om je reactie te lezen. Dat je zo kan omschrijven dat er verschillende groepen zijn dit toch allemaal weer net hun eigen behoefte en problemen hebben. Voorheen was ik ook een Zorgcoach bij Zilveren Kruis en ik moet zeggen dat sommige punten me erg bekend voorkomen. De hulpvragen en situaties van bepaalde groepen, zoals hoe de zorg en de verzekering in Nederland precies werken. 

 

In je afsluitende zin geef je aan dat een persoonlijk gesprek veel uitkomst zou bieden. Dat begrijp ik helemaal. Zeker in de voorbeelden die jij noemt! Ook denk ik wel dat er een grote groep mensen bestaat die voldoende hebben aan informatie op de website of andere digitale vormen. Zeker nu dat mensen al snel 'even' hun telefoon erbij pakken om wat op te zoeken op Google. Belangrijk is dat persoonlijk contact gewoon wel mogelijk is en blijft.

 

Leuk dat je ook over de zorgcoach schrijft als afdeling die in een aantal van deze punten wat zou kunnen betekenen. Herkenbaar!  Dat zijn toch de wat meer inhoudelijke en persoonlijke verhalen die daar besproken worden. Ook hier is het wel zo dat er een groep klanten is die nog steeds deze gesprekken liever digitaal voert (chat en e-mail). Maar bellen is en blijft nog steeds een veel gebruikte mogelijkheid.

 

Het lijkt me dan ook belangrijk ook verschillende groepen mensen ons wel weten te vinden. Of het nu via een Engelstalige website is voor groep 1 of telefonisch voor groep 2. 

Heb je het idee dat we voor bepaalde groepen niet goed genoeg bereikbaar zijn? En wat we daaraan zouden kunnen doen. Iedereen krijgt namelijk zijn verzekeringspasje en polisblad met het telefoonnummer. Om bij (hulp)vragen contact op te nemen. Juist voor dat persoonlijke contact! Ben benieuwd naar je ideeën Anne-Marie.