Ik vind dat alle vrouwen met aa of a cup een 1 malige vergoeding moeten krijgen voor een borstvergroting . Wat vinden jullie?
Opmerkingen
Bezoeker

 Ja! Wist je dat zorgverzekeraar CZ wel borstvergrotingen vergoedt voor trans"vrouwen"? Lekker oneerlijk weer.

Community Manager

Hoi @MirellaDijkslag, bedankt voor het indienen van je idee. Ik ben nieuwsgierig wat andere mensen van jouw idee vinden. @tubulair Waarom vind je de vergoeding voor borsten of geslachtsverandering voor transseksuelen niet terecht? 

Bezoeker

Ik vind dat er vergoeding moet worden gegeven als de borsten zich niet verder ontwikkelen dan tannerstadia 3, of als de borst het uiterlijk heeft van tanner 1/2/3. Er is dan, in mijn optiek, sprake van een daadwerkelijke onderontwikkeling. Dit moet dan gaan gelden voor zowel bio als transvrouwen. Dit is eerlijker dan de huidige maatstaf, omdat een transvrouw waarschijnlijk altijd minder klier/melkweefsel zal hebben, ook na oestrogeenbehandelingen (waarschijnlijk zullen zij vooral vetopslag hebben). Daarom vind ik het niet eerlijk, want bij biovrouwen is dit andersom (dus minder kans op vergoeding). 

 
Tannerstadia.Tannerstadia.

Ik vind dat aangeboren aanwijkingen altijd vergoed moeten worden, bijv:

  • het poland syndroom 
  • syndroom van turner
  • tubureuze borstmisvorming

Polandsyndroom.Polandsyndroom.Tubulaire borsten.Tubulaire borsten.

Community Manager

@tubulair Ik heb nog even gekeken op de website van CZ en daar staat inderdaad genoemd dat 'Ontbreken van borstvorming bij vrouwen of man-vrouw transgenders (agenesie en aplasie)' vanaf 2017 vergoed zal worden. Wat ik ga navragen is of dat een wijziging is in de voorwaarden van de basisverzekering en of dat dus ook voor onze verzekerden zal veranderen en wat de criteria dan precies zullen zijn. 

 

Vervolgvraag is dan namelijk dat ik me afvraag wat het verschil dan is tussen deze voorwaarde en de reden waarom vrouwen of meisjes die geen, nauwelijks of een eenzijdige borstontwikkeling hebben niet in aanmerking komen voor vergoeding.

Voorbijganger

@MirellaDijkslag waarom zouden ALLE vrouwen met hier recht op moeten hebben? Er zijn heus vrouwen die zich net zo gelukkig voelen met cup A als met cup C. En dan  heb ik  het niet over ziektebeelden natuurlijk, dat is een heel ander verhaal.
Andere kant: vrouwen met cup G etc. zouden in aanmerking moeten komen voor een borstverkleining omdat dat gewicht heel hinderlijk en pijnlijk kan zijn, het trekt aan nek en schouders immers.