0 likes

orthopedische schoenen en podoloog.

Waarom is er geen podoloog aanwezig bij orthopedische schoenen maken bij de schoenmaker nu vaak geen goed maatwerk.  

Opmerkingen
Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Nieuw

Welkom op de community @MartinIbrahimPlasmeijer. Interessante vraag. Uit jouw vraag maak ik een beetje op dat je zelf een slechte ervaring hebt met orthopedische schoenen. Dat lijkt heel vervelend.

 

Er zijn wel orthopedisch schoentechnici  zijn die samenwerken met gespecialiseerde podotherapeuten. Het hangt dus mogelijk af van de orthopedisch schoenmaker waar je naar toe gaat. Vind je dat wij hierin een rol zouden moeten spelen? En wat zouden wij dan moeten doen? Zou je hier wat meer over kunnen vertellen?

 

Belangrijk dat Zilverkruis hier een begeleiding bij geeft van een podoloog is een vereiste bij orthopedische schoenen. voeten moeten eerst goed bekeken worden wat nodig is met opgave van maten van de voeten. Vooral de binnen maten van de schoen en het voetbed zeer belangrijk. 

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

Een orthopeed zelf zal geen schoenen kunnen maken @MartinIbrahimPlasmeijer. Orthopedisch schoenmakers werken samen met fysiotherapeuten, orthopedische instrumentmakers en ook andere specialisten. Bijvoorbeeld met een gespecialiseerde podotherapeut. Je kunt bij een orthopedisch schoenmaker navragen of hij/zij samenwerkt met een gespecialiseerde podotherapeut of orthopeed. Ik denk niet dat Zilveren Kruis hierin verplichtingen kan opleggen. We hebben wel in de polisvoorwaarden geregeld dat je alleen een vergoeding krijgt als je naar een leverancier gaat die SEMH-gecertificeerd is. Een SEMH erkende leverancier is de professional die door opleiding en jarenlange ervaring precies weet hoe te handelen. Zie voor de precieze voorwaarden en de vergoeding de online vergoeding orthopedische schoenen.

 

Wat vinden anderen hiervan?

Is de begeleiding van een orthopedisch schoenmaker door een gespecialiseerde podotherapeut of orthopeed noodzakelijk?  En waarom wel of niet?

Podoloog is noodzakelijk om te bepalen hoe de schoenen gemaakt moeten worden. Nu orthopededische schoenen die niet passen het voet bed niet goed uitsparing niet op juiste plaats niet genoeg ruimte voor tenen en schoen te smal. resultaat nu pijnlijke voeten daardoor en geen goede orthopedische schoenen. Verneem klachten ook van anderen klanten orthopedische schoenen staan in de kast omdat ze niet passen. Podoloog ook controleren samen met de klant en de schoenmaker als ze gemaakt zijn en afgeleverd worden aan de klant of ze voldoen voor de klant. Extra kosten 2 consults podoloog..

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Meer reacties nodig

Ik heb je constatering besproken met onze zorgsoortspecialist hulpmiddelen, @MartinIbrahimPlasmeijer.

Wat het bij schoenen altijd lastig maakt dat het probleem nooit weg gaat, maar dat de aangepaste schoenen voor goede ondersteuning kunnen zorgen. En dat het vaak een paar maanden tijd kost voordat het goed voelt.

Daarom is het advies van onze specialist: gebruik de schoenen. En als het na een paar weken nog niet goed is, ga dan terug naar de schoenmaker. De schoenmaker kan dan meekijken en daar waar nodig de schoen aanpassen.

Schoenmaker heeft apparaat om voet zool 2 dimensionaal te meten. Helaas heeft hij dit niet gedaan en alleen afdruk gemaakt op papier lijn om voet. Nu schoen te smal komt door stand voet volgens schoenmaker? podoloog geweest schoen te smal na metingen bepaald. Vraag schoenmaker waarom naar podoloog wel ik al van 3 oktober 2017 tot  heden 1 maart 2018 nog geen schoenen heb die passen en 10 keer geweest voor aanpassing.Gebruik nog steeds oude orthopedische schoenen 30-5-2016 1 paar geleverd maar geven pijn bij enkel en zijn versleten en te zwaar 1 schoen 2kg. Nu nieuwe afspraak voor 6-3-2016 met schoenmaker en directie.

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Nieuw

Wat een gedoe @MartinIbrahimPlasmeijer! Goed dat je hierover in gesprek gaat met de schoenmaker. Schoenen moet je altijd inlopen. Maar als het echt te smal is, lukt dat natuurlijk nooit. Succes met het gesprek. Laat je me weten wat eruit gekomen is?

Vervolg op orthopedische schoenen. Orthopedische schoenmaker nu besloten een nieuwe orthopedische schoen te maken Helaas deze eerste orthopedische schoen nu in de afvalbak.. nieuwe  passing 6 april 2018. Eerste passing was 3 oktober 2017.  Nu 6 maanden verder en nog geen orthopedische schoenen. Nu positief in afwachting van de nieuwe orthopedische schoen.   

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Status gewijzigd in: Nieuw

Succes vrijdag @MartinIbrahimPlasmeijer. Ik hoop dat je beter passende schoenen gaat krijgen.