0 likes

Wanneer je overmatige haargroei hebt in het gezicht wordt dit (voor een deel) op dit moment vergoed bij 3 of 4 sterren aanvullend.  Dit wel na verwijzing van een huisarts. 

Echter bedacht ik mij dat wanneer je een IPL Lumea Prestige apparaat van Philips aanschaft (nu 449,- euro) je hiermee veel langer jezelf kunt behandelen met een zeer groot effect. Dit is niet alleen gunstig voor mensen met overmatige haargroei in het gezicht maar ook op armen, benen, bikinilijn, buik, billen.  Het uitkeren van de eenmalige vergoeding (met verwijsbrief van de huisarts) zou veel dames (en misschien ook heren) enorm gelukkig maken! Mij in ieder geval wel. Ik hoop dat jullie dit idee meenemen in jullie overweging. 
Na jaren van overmatig haargroei op mijn hele lijf ga ik sparen voor een IPL apparaat, heb zoveel positieve berichten van mensen uit mijn omgeving. Ik weet dat het mij een stuk gelukkiger zal maken. 

Hartelijke groet, 

Noortje

Opmerkingen
Community Manager

Hoi Noortje,

Bedankt voor het voorstellen van dit idee. De kern van je suggestie is me duidelijk. Bij de vergoeding voor epilatie de mogelijkheid toevoegen om zelf een IPL apparaat aan te schaffen. 

Op dit moment is inderdaad zo dat een IPL behandeling wel vergoed wordt (bij ernstig ontsierde haargroei in gezicht en hals), maar dan wordt deze uitgevoerd door een huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Wanneer iemand zelf een een IPL apparaat zou aanschaffen en de behandeling uitvoeren, dan mis je als het ware een stukje specialisatie en ervaring. Hoe denk jij hierover?

 

Ondertussen heb ik je vraag ook voorgelegd bij onze productmanagers, die gaan over de invulling van vergoedingen als deze. 

Debutant

Hoi Eva,

Dank voor je reactie. 
Fijn dat je mijn verhaal begrijpt. 
Specialisatie en ervaring is natuurlijk altijd belangrijk. Kennis staat voorop. Echter denk ik wel dat mensen die 'overmatige haargroei' hebben, waar dan ook op het lichaam, zij zelf al redelijk wat kennis hebben opgedaan. De apparaten van Philips zijn natuurlijk toegespitst op de consument. En dus ook makkelijk hanteerbaar, zonder al teveel risico. Gezien de goede werking van de apparaten zie ik niet in waarom het mensen niet makkelijk gemaakt zou kunnen worden en tevens goedkoper in verhouding. 

Nog even een kleine 'note': waarom wordt door het Zilveren Kruis alleen gekozen voor overmatige haargroei in het gelaat? Waarom niet op handen, voeten, bikinilijn, buik, etc?

Heel fijn dat je het hebt voorgelegd aan de productmanagers, ik kijk uit naar een positieve uitkomst. 

Hartelijke groet, 

Noortje Bogaert

Community Manager

Het heeft helaas even mogen duren, Noortje. Mijn collega's hebben naar je idee gekeken.
De vergoeding wordt op dit moment niet aangepast. Ik leg je graag uit waarom:

 

Het belangrijkste argument gaat over de kwaliteit, wat we eerder ook al kort besproken hebben. 

Er is op dit moment geen of niet genoeg zicht op kwaliteit. Aan de ene kant de kwaliteit van de verschillende soorten. Hierover is op dit moment (nog) niet voldoende informatie. Uiteindelijk zou je dan wel moeten beslissen welke soorten (merken e.d.) je gaat vergoeden en waarom. Aan de andere kant is er dan ook geen inzicht op de kwaliteit van de behandeling. We kiezen er daarom nu voor om de behandeling nog steeds te laten lopen via een gespecialiseerde zorgaanbieder. 

 

Ook zijn er situaties wanneer een (zelf)behandeling met een IPL apparaat niet voor iedere verzekerde het juiste effect heeft. Bijvoorbeeld: bij donkere haren werkt dit dan weer niet  altijd zo goed, wat doe je dan? 

 

Als reactie op je 'note': We vergoeden inderdaad alleen een behandeling in het gezicht, de rest (andere lichaamsdelen) worden meer als cosmetisch beschouwd en daarom niet vergoed. Dit punt zou je ook mee kunnen nemen als één van de argumenten. 

Zoals je misschien leest in mijn reactie (en met name de argumenten), komen er eigenlijk ook weer meerdere vragen naar boven bij dit denk mee idee. Hoe ga je om met kwaliteit? Wat als IPL niet zo goed werkt? Maar ook iets algemener, bijvoorbeeld de term cosmetisch.

 

We willen de vergoeding van epilatie graag weer goed onder de loupe nemen, alleen gaat dat dit jaar niet meer gebeuren. Dat is de reden dat ik dit idee nu afsluit op 'wordt niet uitgevoerd'. 
Dit onderwerp staat nu voor 2019 op de planning. Uiteraard zullen we dit idee meenemen in dat proces. 

 

Helaas heb ik geen ander nieuws voor je Noortje! Maar deel je verdere inzichten en ideeën gerust, dan zorg ik dat ze bij de juiste afdeling komen te liggen wanneer het zover is. 

Community Manager
Status gewijzigd in: Wordt niet uitgevoerd
 
Debutant

Hallo Eva,

 

Inmiddels zijn we een paar jaar verder waardoor er meer resulaten zijn waargenomen van de kwaliteit en vroeg mij af of het apparaat (gedeeltelijk) vergoed gaat worden in 2020. Bij bijvoorbeeld de Philips Lumea Prestige staat duidelijk omschreven voor welke mensen dit effect zal hebben en wat het behaalde resultaat zal zijn. De kosten van dit apparaat zijn aanzienlijk lager als er gekeken word naar het aantal behandelingen en de kosten die nodig zijn per gebied.

Community Manager

Welkom Jessicaaa

Voor zover ik kan zien is er geen aanpassing geweest. De vergoeding (van 2019) is nog steeds op basis van behandelingen bij een zorgverlener. Zie ook de vergoedingspagina: Epileren 2019

 

Omdat het alweer een paar jaar geleden is, en jij zegt dat er nieuwe informatie beschikbaar is. Heb ik één van de collega's die gaat over deze vergoeding gevraagd of er nog nieuwe informatie is om te delen, kijkende naar dit idee en jouw vraag. Vanwege een drukkere periode voor die collega (en afdeling) zal dat iets langer duren. Zodra ik meer weet, lees je het hier.