vergoeding pleisters

Gast

Goedendag, ik heb nogal veel last van huidkanker, daarvoor word ik vaak geopereerd. Ik ben steeds veel geld kwijt voor verbandmiddelen, is daar een vergoeding voor mogelijk? Eventueel met een recept van een dermatoloog? 

vergoeding pleisters

7 ANTWOORDEN 7

Re: vergoeding pleisters

Lid verzekerdenraad

hoi @cloris

 

verbandmiddelen worden in principe vergoed vanuit de basisverzekering(eigen risico geldt wel), maar wel met een verwijzing van o.a. je behandelend arts.

beetje afhankelijk van de gebruikte middelen en ernst van de aandoening, maar als ik je bericht lees, gaat het zeker niet om simpele pleistertjes.

 

https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Verbandmiddelen.aspx

 

groet mike

 

 

Re: vergoeding pleisters

Gast

dank voor je bericht.

Re: vergoeding pleisters

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Dat zijn een hoop zorgen voor je, Cloris. Goed dat je navraagt of er een vergoeding mogelijk is voor de verbandmiddelen, aangezien je hier steeds veel geld voor kwijt bent.   

 

Met een  recept van de dermatoloog kan je naar een gecontracteerde zorgaanbieder. Die vind je hier ​​​​​​​in de Zorgzoeker.

De leverancier weet welke verbandmiddelen vergoed worden in jouw situatie. Hij declareert de kosten dan rechtstreeks bij ons. De kosten vallen wel onder het eigen risico als dat nog niet helemaal verbruikt is.   

 

Ik hoor het graag van je als je nog vragen hebt, Cloris.   

PS.  In de link die Mike stuurt, staat alle informatie over de voorwaarden en vergoeding van verbandmiddelen. Bedankt voor jouw reactie, Mike!   

 

Groeten, Sylvana

Re: vergoeding pleisters

Gast

update, gisteren in het ziekehuis machtiging gekregen met recept, nu maar eens naar apotheek om te kijken hoe het precies werkt.

groet!

Re: vergoeding pleisters

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Bedankt voor de update! De apotheek kan je nu inderdaad verder helpen. Mocht je nog vragen hebben of er niet uitkomen, stuur ons gerust nog even een berichtje. 

 

Groeten, Sylvana​​​​​​​

Re: vergoeding pleisters

Gast

Dank voor je bericht, pleisters worden vanmiddag gebracht.

 

nog even wat anders, jij en ik lezen deze conversatie en misschien wat anderen die via "vergoedingen" en dan op " hulpmiddelen" iets zoeken.

Waarom niet de site zo inrichten dat als er een reactie is ergens op, dat het onderwerp dan weer  bij " Alle topics" bovenaan staat?

Nu klik je "Alle topics" aan en dan zie je alle onderwerpen, maar de volgorde is die van plaatsing en niet van laatste reactie. Dus mijn pleisterverhaal is allang pagina's ver weggezakt.

Re: vergoeding pleisters

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Ha @cloris,

 

Fijn dat de pleisters binnen zijn!

 

En goed dat je met ons meedenkt. Op dit moment worden de topics bij alle topics inderdaad op plaatsingsdatum getoond.  Bij de verschillende doelgroepen zoals diabetes, ouder worden etc. worden ze wel op laatste reactie getoond. Ik ga dit intern even overleggen.