Vraag Aanvraagformulier hulphond

Nieuwkomer

Beste lezers,

 

Ik heb net met mijn psychiater een aanvraag voor een hulphond gedaan maar we konden wel de vakjes hoeveel formele hulp ik krijg invullen maar niet de vakjes hoeveel de formele hulp kan dalen. Heeft dit invloed op de aanvraag? 

Iemand een idee?

 

Groetjes Inouschka 

Vraag Aanvraagformulier hulphond

1 ANTWOORD

Re: Vraag Aanvraagformulier hulphond

Moderator

Hoi Inouschka,

 

Leuk dat je je vraag hier stelt. Is het de 1e keer dat je een hulphond aanvraag? Spannend hoor!

We hebben nog een aantal leden op de community die ook een hulphond hebben. Misschien is dit topic daarom nog interessant om te lezen.

 

In je vraag valt me meteen één ding op. Je geeft aan dat je samen met je psychiater de aanvraag invult. Heeft dit ook te maken met de reden waarom je de hulphond aanvraagt? Een hulphond in verband met psychische klachten komt namelijk niet voor vergoeding in aanmerking.

 

Of is er hier sprake van een andere situatie, zoals lichamelijke functiebeperkingen? 

 

De vergoeding voor een hulphond is namelijk mogelijk wanneer er sprake is van lichamelijke functiebeperkingen en als aan alle voorwaarden wordt voldaan. Hier komt dan ook de aanvraag om de hoek kijken. 
 

Als ik het goed begrijp heb je een concrete vraag over vraag 13 (en 14?) op het aanvraagformulier. Daar vul je in hoeveel uren hulp je ontvangt per week. Maar ook een inschatting van hoeveel uren de hulp kan dalen. Als er geen antwoord gegeven kan worden op deze vragen, dan komt de hond zeer waarschijnlijk niet voor vergoeding in aanmerking. 

 

In de praktijk vult de behandelende medisch specialist de aanvraag in. Deze zou ook een antwoord moeten kunnen geven op deze twee vragen. Waar lopen jullie tegenaan met het invullen van deze vraag?

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.