Highlighted

Vergoeding steunzolen en orthopedische schoenen

Nieuwkomer

Hallo ,dacht voor steunzolen én  aangepast schoeisel vergoeding krijgt? Bv steunzolen 150,00 pj  en voor aangepaste  schoeisel 131,00 euro. Maar via eigen risico moet ik toch hiervan bij betalen. Waarom is dit? Kan iemand hiervan toelichten?

Vergoeding steunzolen en orthopedische schoenen

1 ANTWOORD 1
Highlighted

Re: Vergoeding steunzolen en orthopedische schoenen

Community Manager

Goedemorgen @Pauline1966 

 

Welkom op onze community! Leuk dat je deze vraag hier stelt! Ik kan jou daar zeker meer duidelijkheid over geven. 

 

De vergoeding voor steunzolen en de vergoeding voor aangepast schoeisel zijn twee verschillende vergoedingen. Ik zal de vergoedingen hieronder toelichten.

 

De vergoeding voor steunzolen is een vergoeding uit de aanvullende verzekering. Met een aanvullend pakket van 3 sterren vergoeden we maximaal 150 euro per kalenderjaar en bij 4 sterren vergoeden we maximaal 200 euro per kalenderjaar voor de steunzolen. Extra voorwaarden voor deze vergoeding lees je op deze pagina op onze website.  Het is een gedeelde vergoeding voor podotherapie, podologie en steunzolen. Je betaalt geen eigen risico over vergoedingen uit de aanvullende verzekering.

 

De vergoeding voor orthopedische schoenen en confectieschoenen is een vergoeding uit de basisverzekering. Op de vergoeding van orthopedische schoenen zit ook een eigen bijdrage van 131 euro per paar. Je betaalt geen eigen bijdrage voor voorzieningen aan confectieschoenen. Naast de eigen bijdrage betaal je ook eigen risico over de vergoeding van orthopedische schoenen en confectieschoenen. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen heb je ook een verwijzing nodig van een medisch specialist. Meer informatie en voorwaarden over deze vergoeding lees je hier.

 

Geeft dit je wat meer duidelijkheid, Pauline? Laat het gerust weten als je nog vragen hebt.

 

Groet,

Jasper

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.