Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Nieuwe Huisarts

 Bewerkt 
Starter

Hallo,

Wij zijn niet tevreden over onze huidige huisarts. Op Internet een andere huisarts gevonden, maar die gaf aan dat ik alleen een huisarts uit mijn eigen wijk/omgeving kan benaderen??

Ik woon in Zoetermeer in de wijk Seghwaert. Dus een huisarts in bijv. Rokkeveen is niet mogelijk???

Klopt dit!!

Alvast bedankt

Meer onderwerpen bekijken die zijn gelabeld met:

Nieuwe Huisarts

6 ANTWOORDEN

Re: Nieuwe Huisarts

 Bewerkt 
Bezoeker

Ik ben net verhuist en zoek een nieuwe huisarts. Hoe moet dat en heeft iemand tips hoe ik een goede kan vinden?

Re: Nieuwe huisarts

 Bewerkt 
Webcare
Spiral Stairs schreef:
Ik ben net verhuist en zoek een nieuwe huisarts. Hoe moet dat en heeft iemand tips hoe ik een goede kan vinden?

Hai Spiral
Welkom op het forum
Onze collega's van de afdeling Persoonlijke Zorgcoach helpen je met het zoeken van een huisarts. Dit geldt ook voor de tandarts. Neem gerust even contact met ze op via de bovenstaande link. 
Op de Zorgkaart Nederland kun je ervaringen lezen met zorgverleners.

 

Update:

Wil je om een andere reden van huisarts wisselen? Bijvoorbeeld bij een conflict? Ook dan kan de persoonlijke zorgcoach helpen. Ben je niet tevreden over je huisarts en vraag je je af welke stappen te ondernemen, lees dan ook even dit topic van Zorgcoach Renate. 

 

De zorgcoach praat nu ook mee op de community. Stel je vragen dus ook gerust hier in dit topic! 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Nieuwe Huisarts

 Bewerkt 
Fanatiekeling
Je kunt hierover de Autoriteit Consument en Markt ( ACM) benaderen. ( u belt als consument hiervoor met Consuwijzer). De markt verdelen is niet toegestaan. Dat zou de vrije artsenkeuze in de weg staan. De afstand van uw woonhuis tot de praktijk mag wel als criterium gebruikt worden. Deze mag maximaal 15 minuten zijn. Lees over de inval bij de Landelijke Huisartsen Vereniging in 2010. Over ongeoorloofde afspraken om de markt te verdelen en de vestiging van nieuwe huisartsen te belemmeren. U zult van de zorgverzekeraar een ander antwoord krijgen, omdat het mogelijk in het belang van de zorgverzekeraar is om minder huisartsen( met meer goedkoper ondersteunend personeel) te hebben. Maar u heeft wel recht om uw eigen huisarts te kiezen. Dat is een basisrecht. Nog belangrijk dan de keus voor een ziekenhuis of specialist. Op Zorgkaart Nederland kunt u de beoordelingen over de huisartsen in uw woonplaats lezen. U kunt zelf ook een beoordeling achterlaten. Het Ministerie van VWS meldt ook dat de keus voor een huisarts vrij is. Een oplossing is ook: afmelden bij de huidige huisarts ( schriftelijk/officieel) en een uitschrijfbewijs verlangen. Daarna aanmelden bij de nieuwe.
https://www.consuwijzer.nl/nieuws/nma-doet-onderzoek-bij-landelijke-huisartsen-vereniging

PS de zorgverzekeraar stel zich hierin slap op. Er is wel bemiddeling bij verhuizing. Maar dit is nooit een probleem. Huisartsen nemen altijd iemand aan die pas verhuisd is.

Volgens de beoordelingen van andere consumenten zouden de huisartsen D....E en K...K goed zijn, beide van Seghwaert..
Groet, Feina.

Re: Nieuwe Huisarts

Starter
Nog een aanvullende tip: Als je je, zoals Feina schrijft, uitschrijft bij je huidige huisarts, zal je natuurlijk ook willen, dat je opgebouwde medische dossier meeverhuist naar een nieuwe huisarts. Ik zou dan aan je huidige huisarts vragen om dit naar jezelf toe te laten sturen. Laat dit niet onderling regelen met een nieuwe huisarts, want dan gaan ze met elkaar zitten roddelen over jou en alsnog moeilijk doen, alhoewel dit niet mag. Om problemen te voorkomen op dit gebied, zou ik dit dus naar jezelf laten sturen, zodat je het zelf kunt verstrekken aan je nieuwe huisarts.

Re: Nieuwe Huisarts

 Bewerkt 
Fanatiekeling
Helaas is er een richtlijn van de beroepsgroep van huisartsen die aanbeveelt om het medisch dossier zonder tussenkomst van de patient over te dragen.
Ook dit kan weer omzeild worden: vraag bij de huisarts een kopie van het volledige dossier en laat het daarna vernietigen.
Maar ik raad je toch aan om maar de " gewone " weg te accepteren.
Groet, Feina.

Re: Nieuwe Huisarts

Starter

Bedankt voor de reactie. Ik kan hiermee verder.

 

Paul