Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Atriumfibrilleren / boezemfibrilleren naar de huisarts

Starter

Beste allen,

 

Op de website van Menzis vond ik het volgende artikel: https://www.menzis.nl/zorgaanbieders/zorginkoop/focus-op-de-regio/regio-noord/nieuws-uit-de-regio-no...

Ik heb contact gehad met Menzis en mij werd verteld dat dit nog loopt en dat er nieuwe afspraken over worden gemaakt, daarmee concludeer ik dat het succes heeft. Ik vraag mij af of dat dit door andere zorgverzekeraars (of ziekenhuizen/huisartsen etc.) ook wordt gedaan? Of dat hier plannen voor zijn of misschien gedaan is (mogelijk zonder succes).

 

Bij voorbaat dank,

 

Rick

Atriumfibrilleren / boezemfibrilleren naar de huisarts

4 ANTWOORDEN 4
Highlighted

Re: Atriumfibrilleren / boezemfibrilleren naar de huisarts

Fanatiekeling

Ik heb een andere mening. Ik vind het juist niet fijn dat er meer zorg bij de huisarts terecht komt. Mijn ervaring met de expertise van de huisarts is niet goed. Ik vind dat patienten die meer zorg nodig hebben, ook de expertise van een specialist nodig hebben. Die heeft ervoor gestudeerd en kan een patient beter beoordelen dan een huisarts.

Groet, Feina.

Re: Atriumfibrilleren / boezemfibrilleren naar de huisarts

Community Manager

Goedemiddag Rick en Feina, 

 

Interessant artikel wat je hebt gevonden Rick. Goed dat je gelijk naar Menzis hebt gebeld. Als ik het goed begrijp is Menzis nog aan het kijken naar afspraken tussen huisartsen en specialisten hierover? Ben erg benieuwd naar de uitkomst.

 

Ik heb het artikel en jouw vragen over andere zorgverzekeraars en onderzoeken hiernaar neergelegd bij mijn collega die zich bezig houdt met afspraken met huisartsen. Ik hoop dat hij ons hier meer over kan vertellen in dit topic! Anders ga ik uiteraard verder op zoek.

 

@Feina, ik lees dat het juist niet fijn zou vinden als dit soort zorg teruggebracht wordt naar de huisarts. Zou het in jouw ogen goed zijn als een keuze is? De zorg bij de huisarts of bij de specialist? 

Highlighted

Re: Atriumfibrilleren / boezemfibrilleren naar de huisarts

Starter

Beste @Feina 

 

Als je het artikel goed leest staat er: '' De cardioloog adviseert hierin en de afspraken zijn vastgelegd in het samenwerkingsprotocol. De huisarts kan te allen tijde de cardioloog (tele)consulteren.'' Het is dus niet alleen de huisarts. Ik kan wel begrijpen wat je bedoelt alleen, zoals je zegt, is dat jouw ervaring. Mogelijk hebben andere mensen juist slechte ervaring met een cardioloog die niet keek naar het bredere plaatje, wat een huisarts misschien wel doet. Maar iedereen mag natuurlijk een mening hebben. Misschien is de middenweg die michelle voorstelt wel een goede: kunnen kiezen tussen huisarts en cardioloog.

 

@Michelle dankjewel! Ik ben zeer benieuwd naar hoe andere verzekeraars dit doen, maar zeker ook naar hoe de ervaringen ermee zijn. Keep me posted!

 

Groeten.

Highlighted

Re: Atriumfibrilleren / boezemfibrilleren naar de huisarts

Community Manager

Goedemorgen Rick, bedankt voor je geduld! Ik heb een reactie vanuit mijn collega die Medisch Adviseur is binnen Zilveren Kruis. Hij kon mij het volgende vertellen:

 

"Het waar mogelijk terugbrengen van de behandeling van boezemfibrilleren naar de huisarts wordt door Zilveren Kruis met grote interesse gevolgd.

Zilveren Kruis is op de hoogte van de ontwikkelingen van dit onderzoek en zal hier zeker gebruik van maken zodra de gelegenheid zich voordoet.

In het vergezicht van de klantgroep hart & vaat is dit onderwerp ook opgenomen.

Er is nog geen specifieke datum bekend wanneer Zilveren Kruis hiermee start."

 

Nog geen concrete datum of planning maar in elk geval inzicht in hoe Zilveren Kruis hier naar kijkt en wat wij graag zouden willen:)

 

Ervaringen heb ik niet maar wellicht zijn er andere forumleden die er ervaringen mee hebben? Ik ben erg benieuwd!