Zorg in de toekomst

Bezoeker

Ik ben zwaar spastisch en heb een zeer goed verstand. Mijn grootste zorg is de toekomst! aangezien ik 100% afhankelijk ben van zorg die geleverd wordt door derden is het voor mij geen optie om in een woonvorm of focusproject te gaan wonen. Het liefst zou ik in deze woning blijven wonen met 24 uurs hulp. Mensen die mij goed kennen, adviseren mij dit ook. Ik ben 47, heb alles heel goed op een rijtje maar kan niets met mijn handen en voeten! Woon bij mijn ouders die al wat op leeftijd zijn. Zijn er mensen die tips hebben of een dergelijke situatie kennen?

Zorg in de toekomst

3 ANTWOORDEN 3

Re: Zorg in de toekomst

Expert

Hallo Henk02,

 

We krijgen bij de Zorgcoach regelmatig vragen over 24-uurs zorg aan huis. Ik wil graag met je meedenken, want er zijn zeker (keuze)mogelijkheden.

Vanuit de Wet Langdurige Zorg is er de mogelijkheid om met een CIZ-indicatie een PGB aan te vragen. Heb je op dit moment al een CIZ-indicatie?

Met zo’n budget heb je zelf de regie over de zorg, bijvoorbeeld wie de zorgt komt verlenen en op welke momenten.

Meer informatie over een PGB vanuit de WLZ vindt je op de volgende pagina van het zorgkantoor: https://www.zilverenkruis.nl/zorgkantoor/consumenten/zorg-thuis/pgb/Paginas/pgb-aanvragen.aspx

 

Ook al valt deze vorm van het PGB niet onder de zorgverzekeringswet, we kunnen ook met je meedenken vanuit de Zorgcoach als je vragen hebt over de WLZ of WMO. We kijken daarbij naar je behoefte en dan kunnen we met je onderzoeken welke mogelijkheden er zijn, of dit nu de ZVW, de WLZ of de WMO is.

 

Persoonlijke Zorgcoach

Re: Zorg in de toekomst

Bezoeker

Hallo Susan,

In principe kan ik geen moment van de dag alleen zijn vanwege mijn ernstige spasticiteit. Ook daarom loop ik met het plan om, deze aangepaste woning, welk speciaal op mijn beperkingen is gebouwd, over te nemen en dan met behulp van 24-uurszorg in dit huis te blijven wonen.

Re: Zorg in de toekomst

Webcare

Hoi Henk02, dat is natuurlijk heel ingewikkeld voor je. In deze situatie verwijs ik je naar clientondersteuning van de gemeente of Stichting MEE, om jou hierbij te helpen met het bekijken van mogelijkheden. Bespreek zeker met de gemeente je plan en wat er verder voor je gedaan kan worden.

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.