Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Ziek van open haarden, tuin haarden, houtkachels of vuurkorven?

Bezoeker

Het longfonds bericht dat https://www.longfonds.nl/sites/default/files/Longfonds%20Verklaring%20Houtrook%20met%20logo.pdf vuurkorven, houtkachels ernstige gezondheidsschade kunnen opleveren. De overheid gaat er vanuit dat 10% van de mensen hinder heeft van rookhinder van hout. Maar klopt dit wel? Baby van 6 maanden jong moest 2 dagen lang flink hoesten ten gevolge van een vuurkorf. De rook kwam rechtstreeks de babykamer binnen. De mensen die buiten verbleven kregen het allen benauwd, last van de ogen en één iemand moest weeklang flink hoesten. De gezondheidskosten nemen toe te meer met fijnstof!

 

 

Meer onderwerpen bekijken die zijn gelabeld met:

Bijlagen

Ziek van open haarden, tuin haarden, houtkachels of vuurkorven?

1 ANTWOORD

Re: Ziek van open haarden, tuin haarden, houtkachels of vuurkorven?

Moderator

@marjolijnmarjol Je kaart een interessant onderwerp aan. In de brief wordt aangegeven dat houtrook ook een gezondheidsprobleem is. Jouw voorbeeld laat duidelijk zien dat mensen hinder hebben van de houtrook. In de brief spreekt het Longfonds over het voorkomen van gezondheidsschade door luchtvervuiling. Is dat iets waar jij op dit moment mee bezig bent? Heb je hierover nog tips of ideeën voor de andere leden? 

 

Ik lees dat je je afvraagt of dat het standpunt van de overheid klopt. Hier heb ik helaas geen antwoord op. Misschien kan de overheid je hierover meer vertellen? 
Als je extra informatie krijgt, deel het gerust hier! Altijd leuk om te lezen.