No-claimkorting

Bekend gezicht

Net als bij de auto verzekering mensen stimuleren om langer gezond te blijven en op een verantwoorde manier te sporten al dan niet onder begeleiding van deskundigen om e.e.a controleerbaar te krijgen een no-claimkorting dus.

No-claimkorting

5 ANTWOORDEN

Re: no claim korting

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Beste @gijsbertus,  

 

Bedankt voor het delen van je idee! Kun je hem wat meer toelichten? Waarom denk je dat een no claim korting beter stimuleert langer gezond te blijven of op een verantwoorde manier te sporten?

Re: No-claimkorting

Bekend gezicht
simpel omdat sporten mij geld kost en zK geld bespaart !!!!!,

Re: No-claimkorting

Bezoeker

Leuk idee, maar hoe doe je dat dan als je chronisch ziek bent? En je door de kosten van je medicijnen in januari al door je eigen risico van € 385 heen bent? (MS medicatie, ca. € 12.000 / jaar, en dan zitten controles door de neuroloog er nog niet eens bij). 

 

Re: No-claimkorting

Nieuwkomer

Helemaal eens met de stelling. Gezonde leefstijl wordt nog steeds niet beloond en ook bij mij geldt dat ik maandelijks betaal voor anderen, terwijl ik aan het einde van het jaar nog niet door mijn eigen risico heen ben. Schandelijke zaak dat ziektekostenverzekeringen klanten op het gebied van betalen gelijk maar op kosten ongelijk behandeld.

Re: No-claimkorting

Community Manager

Welkom op de community @mitchl66. Jij zou graag een beloning krijgenals je gezond leeft, zeg ik dat zo goed?

 

Ik ben benieuwd hoe jij dan kijkt naar de reactie van @BrendaDenBoerVeneman die de situatie van chronisch zieken benoemd. Zij zouden nooit gebruik kunnen maken van een no-claimkorting. Gezond zijn heeft zo zijn voordelen. Als je gezond bent en een gezonde levenstijl hebt, kun je een hoger eigen risico kiezen. Waardoor je een lagere premie betaalt. En je kunt makkelijker toe met alleen een basisverzekering. Wat ook weer goedkoper is. Hoe kijk jij hier naar?