Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Jouw eigen leefstijlcoach!

 Bewerkt 
Moderator

Een hartinfarct of andere hartaandoeningen kunnen een grote impact hebben op je leven. Vaak volgt er verblijf in het ziekenhuis en vervolgens een periode van herstel. Een gezonde leefstijl kan bijdragen aan het voorkomen van hartproblemen en de kans op herhaling verkleinen. Ook voor mensen met overgewicht, mensen met een hoge bloeddruk of een hoog cholesterol is een gezonde leefstijl belangrijk! Maar hoe kun je gezonder leven? Welke doelen zijn realistisch om te bereiken?

Onze leefstijlcoach kan deze vragen voor jou beantwoorden! Wanneer je tot de doelgroep behoort en je behoefte hebt aan een coach kun je met ons contact opnemen. Je krijgt dan een persoonlijke coach waar je een half jaar lang telefonisch contact mee hebt. Je coach zal, waar nodig, uitleg geven over de risicofactoren en hoe je deze het beste kunt verminderen. Uiteindelijk zal er een doel worden vastgesteld waar jullie samen naar toe werken. Om de 5 a 6 weken zal er een telefonisch gesprek plaatsvinden waarin de voortgang wordt besproken. Deze voortgang krijg je vervolgens netjes op papier thuis gezonden zodat je zelf ook goed je voortgang inzichtelijk hebt.

Meer informatie over onze leefstijlcoach vind je op onze website. Meer informatie specifiek over onze hartcoach vind je ook op onze website.

Wat vind jij van dit steuntje in de rug? Deel jouw mening of ervaringen!

Meer onderwerpen bekijken die zijn gelabeld met:

Jouw eigen leefstijlcoach!

2 ANTWOORDEN

Re: Jouw eigen leefstijlcoach!

Nieuwkomer
Het is een leuk idee maar wat middelen betreft werken jullie nog met technologie uit het eind van de 19e eeuw (telefoon). Daar komt nog eens bij dat wanneer je iemand eens in de 5 a 6 weken benadert dat de kans groot is dat de persoon al 4 weken van zijn/haar dieet (of sportprogramma) af is. De schade is dan al gedaan. Een lage ROI, dus.

We leven in een wereld vol Fitbits, FuelBands, hartslaghorloges en smartphones. Activity tracken en calorieën tellen was met apps nog nooit zo makkelijk. Gewicht kan met een wifi weegschaal automatisch worden bijgehouden. Alsof dat niet genoeg is komt Apple dit jaar nog met een iWatch stampvol biometrische sensoren en de tekenen zijn er naar dat dit een ware revolutie in de gezondheidsindustrie gaat bewerkstelligen. En zelfs als dat niet meteen gebeurt, dan nog zal dit proces de komende jaren niet te stuiten zijn.

Dit soort data kan via de cloud beschikbaar worden gesteld aan een coach om advies op maat mogelijk te maken. Natuurlijk kan dit omwille van privacy aspecten alleen op vrijwillige basis gebeuren maar sowieso is er veel meer mogelijk dan wat jullie nu bieden. Er kan zelfs via een app in specifieke situaties automatisch advies worden gegenereerd. Ik zie mensen niet eens in de 6 weken 20 minuten met een coach spreken maar meerdere malen per week nuttige bitesize informatie gaat er in als koek.

Het wordt tijd dat jullie inspringen op deze nieuwe ontwikkelingen. Anders kan het zomaar zijn dat ik over enkele jaren een significant deel van mijn Zorg afneem bij een bedrijf als Apple.

Re: Jouw eigen leefstijlcoach!

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Hey Fenebrae, bedankt voor je feedback. Het is zeker geen geheim dat er apps en andere services zijn die je kan gebruiken bij het veranderen van je leefstijl. Dat is vooral handig voor mensen die al weten hoe ze dit kunnen aanpakken en waar ze tegenaan lopen.

De leefstijlcoach is er om je te helpen de verandering in gang te zetten. Wat houdt iemand tegen, wat zijn je obstakels? Het gaat dus vooral om het psychische aspect. Overigens mag iemand altijd naar de coach bellen, het is niet zo dat je verplicht weken moet wachten. Het is meer een controle moment of je al op de goede weg zit. De coaches werken via de telefoon omdat persoonlijk contact prettig word ervaren. Het gebruik van apps en andere middelen die voorhanden zijn wordt toegejuicht door onze coaches als mensen al op weg zijn.

Ik ben benieuwd wat anderen van de coaches vinden, dus mijn vraag is: Zou het jou helpen je doelen te bereiken door iemand te hebben die je hierbij ondersteunt? Zoja wat verwacht je van zo iemand?