Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Wat krijg ik vergoed voor fysiotherapie na een nieuwe knie?

Starter

Hoogstwaarschijnlijk krijg ik volgend jaar een nieuwe knie.

krijg ik dan een nazorgproject fysiotherapie of moet ik mij er aanvullend voor verzekeren.?

Wat krijg ik vergoed voor fysiotherapie na een nieuwe knie?

1 ANTWOORD

Re: Fysio na nieuwe knie

Medewerker

@framake810:

Allereerst welkom op het forum, leuk dat je hier je vraag stelt! Een nieuwe knie kan meerdere uitkomsten hebben en daarbij gelden verschillende nazorgtrajecten.

Belangrijkste criterium hoe de zorg vergoed wordt ligt in de plaats van de behandeling

- In het ziekenhuis:  De kosten van de behandeling tijdens een ziekenhuisopname of dagbehandeling zijn onderdeel van een ziekenhuisrekening. De behandeling is medische specialistische zorg en valt zodoende onder de basisverzekering waarbij je rekening moet houden met het eigen risico.

- In een revalidatiecentrum: De behandelingen in een revalidatiecentrum vallen ook onder de basisverzekering, maar worden apart gedeclareerd. Hier moet je ook rekening houden met het eigen risico: https://vergoedingen.zilverenkruis.nl/revalidatie-medisch-specialistisch

- Bij een fysiotherapeut: ga je na de operatie naar een fysiotherapeut of fysiopraktijk, dan vallen de behandelingen onder vergoeding fysiotherapie. De vergoedingen komen dan uit de aanvullende verzekering en dan is het verstandig om er een af te sluiten die aansluit op het verwachtte aantal behandelingen. De vergoeding vind je hier: zk.nl/fysio

Belangrijk is dus om van tevoren te vragen waar deze zorg plaats gaat vinden. Vraag dit na bij de specialist. Dan weet je waar je aan toe bent!