Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Wat is de vergoeding voor een consult over voorkeurshouding van mijn zoon?

 Bewerkt 
Starter

Mijn zoon van 5 maanden heeft een voorkeurshouding en daarvoor ben ik doorverwezen naar een kinderpysiotherapeut voor oefeningen met mijn zoon te doen. Nu willen ze dat ik een consult ga doen voor een verdere advies in het medisch centrum alkmaar voor eventueel een helm. Word een consult afspraak over advies voor zijn voorkeurshouding met een kinderarts vergoed. Verwijs briefje heb ik gekregen van de kinderpysiotherapeut. Gaat het van mijn eigen risico af als mijn kind 5 maanden oud is, ook als ik een verwijsbriefje ervoor heb gekregen???

mvg,

M&R

Meer onderwerpen bekijken die zijn gelabeld met:

Wat is de vergoeding voor een consult over voorkeurshouding van mijn zoon?

OPGELOST
4 ANTWOORDEN

Re: Wat is de vergoeding voor een consult over voorkeurshouding van mijn zoon?

 Bewerkt 
Fanatiekeling

Kinderen hebben een eigen zorgverzekering. Het consult hoort bij het kind. Een kind heeft geen eigen risico. Dus de afspraak zal geheel zonder kosten zijn. 

Alleen nog twee dingen in de gaten houden, waarop ZK ongetwijfeld zal wijzen En het antwoord zal weten:
1. Is een kinderfysio een geaccepteerde verwijzer?
2. Waarschijnlijk wordt een helm niet meer vergoed: is in 2013 juist uit het pakket gehaald. 

Re: Wat is de vergoeding voor een consult over voorkeurshouding van mijn zoon?

 Bewerkt 
Starter

Beste elze30,

Ik heb het medisch centrum alkmaar gebeld en die vertelde mij dat het zowieso altijd van het eigen risico afging ook voor je kind onder de 18 jaar. Wat houd de vraag in of een kinderfysio geaccepteerd moet worden in een verwijzer. bedoel je of medisch centrum alkmaar een zorgverlener is waar zk afspraken mee heeft? een helm word alleen vergoed als het niet cosmetisch is daar ben ik al achteraan geweest maar bedankt voor de tip. maar mijn vraag voor het Zk kruis is of het consult gesprek voor mijn kind van 5 maanden word vergoed en of het van mijn eigen risico van 350 euro afgaat? Ook als ik een verwijsbrief heb van de kinderfysio?

Re: Wat is de vergoeding voor een consult over voorkeurshouding van mijn zoon?

 Bewerkt 
Medewerker

Goedemorgen Mas,

Je kan aan de kinderarts vragen of de verwijzing van de kinderfysiotherapeut voldoende is, dit bepaald de zorgverlener. Mocht deze verwijzing niet voldoende zijn dan kan je altijd een verwijzing aanvragen bij de huisarts.
Kinderen onder de 18 jaar hebben geen verplicht eigen risico, ook uw eigen risico zal niet worden aangesproken als het gaat om een behandeling van jouw zoontje.

Een consult bij een kinderarts valt onder de basisverzekering. Voor een volledige vergoeding is het belangrijk dat je kiest voor een gecontracteerde zorgverlener. Het Medisch Centrum Alkmaar is aangesloten bij het Zilveren Kruis Achmea en zal de nota dan ook rechtstreeks bij ons declareren.

Is jou vraag zo voldoende beantwoord Mas?

Ik verplaats deze vraag naar het topic Voorwaarden & Vergoedingen

Re: Wat is de vergoeding voor een consult over voorkeurshouding van mijn zoon?

 Bewerkt 
Fanatiekeling

In de polisvoorwaarden van de basisverzekering, artikel 5 , worden de verwijzers opgenoemd die door de zorgverzekeraar zijn toegestaan. 

De tekst is alsvolgt:
" Voorwaarden
U moet zijn doorverwezen door een huisarts, bedrijfsarts, specialist ouderengeneeskunde, arts verstandelijk gehandicapten, arts voor de jeugdgezondheidszorg, verloskundige in het geval dat het verloskundige zorg betreft of een andere medisch specialist.
Voor de KNO-arts mag u ook zijn doorverwezen door een triage-audicien. "    

Dt betekent volgens mij dat er altijd een risico is voor de verzekerde, ook als het ziekenhuis zegt dat een andere verwijzing geaccepteerd wordt. Immers ...... ZK accepteert het niet!