Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Waarom krijg ik maar een deel van mijn fysio behandeling vergoed?

Voorbijganger

Ik zou graag een verklaring willen hebben waarom ik mijn declaratie van 95 euro slechts voor 18,75 vergoed krijg. Het gaat om een intakegesprek bij de fysio en 2 fysio behandelingen. Intake was 20 euro en een fysiobehandeling kost hier 37,50 euro. Ik heb de intake plus 1 behandeling niet vergoed gekregen en van de 2e behandeling krijg ik maar 50% vergoed. Ik ben volledig verzekerd, aanvullend met 4 sterren. Ik was er vanuit gegaan dat mijn fysio volledig of voor het grootste deel vergoed zou worden. Als dat niet zo is dan wil ik mijn verzekering graag z.s.m. terug draaien naar een lagere ziektekostenpremie.

Waarom krijg ik maar een deel van mijn fysio behandeling vergoed?

10 ANTWOORDEN

Re: Waarom krijg ik maar een deel van mijn fysio behandeling vergoed?

Moderator

Hoi bburgers,

 

Ik heb natuurlijk niet de exacte nota die is ingediend voor jou maar ik denk dat ik begrijp wat er aan de hand is. 

 

Wanneer je naar een niet gecontracteerde fysiotherapeut gaat is de vergoeding lager dan bij een fysiotherapeut waar wij wel afspraken mee hebben. De exacte vergoedingen bij een niet gecontracteerde fysiotherapeut lees je hier. Je kunt hierin terug lezen dat een zitting fysiotherapie vergoed wordt tot € 18,75. Een intake gesprek wordt niet vergoed in dit geval. Ook wordt er 1 behandeling fysiotherapie per dag vergoed. Dit is ook zo bij een gecontracteerde fysiotherapeut. 

 

Heb je bewust gekozen voor een niet gecontracteerde fysiotherapeut bburgers? Je zou er wellicht voor kunnen kiezen wel naar een gecontracteerde fysiotherapeut te gaan. Deze vind je via zk.nl/zorgzoeker. 

 

Re: Waarom krijg ik maar een deel van mijn fysio behandeling vergoed?

Voorbijganger

Bedankt voor je reactie. Maar ik snap dan in ieder geval nog niet waarom ik maar 1x 18,75 euro uitgekeerd krijg. Het zijn 2 verschillende bezoeken aan de fysio geweest en je schrijft dat je 1 behandeling per dag krijgt. Dat snap ik maar dit waren 2 bezoeken plus een intake. Dan zou ik toch minimaal 2x 18,75 vergoed moeten krijgen?

Re: Waarom krijg ik maar een deel van mijn fysio behandeling vergoed?

Moderator

Misschien heb ik je verhaal niet goed begrepen. Ik dacht dat het om 2 behandelingen op 1 dag ging. Excuus! Dit is niet het geval begrijp ik? Zal ik toch even met je meekijken naar de nota's? Als je reageert op mijn eerdere prive berichtje met je gegevens kan ik het voor je nakijken.

Re: Waarom krijg ik maar een deel van mijn fysio behandeling vergoed?

Voorbijganger

Ik kan dat privé bericht niet meer vinden ;-( 

Re: Waarom krijg ik maar een deel van mijn fysio behandeling vergoed?

Moderator

Wanneer je inlogt op de community zie je aan de rechterkant jouw profiel avatar. Daaronder zie je een belletje en een envelop. Als je op de envelop klikt komt je in jouw persoonlijke berichten. Daar zie je ook mijn berichtje tussen staan Smiley Vrolijk 

Re: Waarom krijg ik maar een deel van mijn fysio behandeling vergoed?

Fanatiekeling

De link "hier" werkt niet. (Michelle, 2 weken geleden). Dit is de link naar de pdf van de tarieven ongecontracteerde fysio.

 

  https://www.zilverenkruis.nl/SiteCollectionDocuments/Consumenten/Gecontracteerde-zorg/Tarieven-niet-...

 

Het tarief van €18,75 geldt alleen voor de twee laagste basisverzekeringen van Zilveren Kruis, namelijk de Budget en de Zeker. Voor de restitutiecerzekering van Zilveren Kruis geldt een tarief van €31,25 en voor de " basispolis"( ex-agis?) geldt de vergoeding van €25. Onder in de lijst is te te vinden dat voor prestatiecode 1860 " intake en onderzoek" na screening een vergoeding van €0 wordt gegeven.

 

Kan Zilveren Kruis uitleggen wat deze prestatiecode precies inhoudt? Ik zie het namelijk als een screening, gevolgd door een behandeling.

Groet, Feina.

Re: Waarom krijg ik maar een deel van mijn fysio behandeling vergoed?

Fanatiekeling

Aanvulling: in de polisvoorwaarden van de aanvullende verzekering stelt ZK een aanvullende eis voor vergoeding: namelijk dat u doorverwezen moet zijn. Dit geldt altijd, behalve als u naar een gecontrcteerde fysio met DTO aantekening gaat. 

 

Dus als u geen verwijzing heeft, hoeft ZK zelfs helemaal niets te vergoeden?? 

 

Ik vind dit onaangename, onduidelijke en ingewikkelde polisvoorwaarden! 

 

Bijvoorbeeld: dat voor "intake en onderzoek " niets vergoed wordt, staat niet in de polisvoorwaarden. Volgt dit soms indirect uit de voorwaarde dat er een verwijzing moet zijn?

"

Wat wij (volgens dit artikel) niet vergoeden Wij vergoeden niet de kosten van: a een individuele behandeling of groepsbehandeling die als enig doel heeft door middel van training de conditie te bevorderen; b zwangerschapsgymnastiek en postnatale gymnastiek, (medische) fitness, (sport)massage en arbeids- en bezigheidstherapie; c toeslagen voor: • afspraken buiten reguliere werktijden; • niet-nagekomen afspraken; • eenvoudige, korte rapporten of meer gecompliceerde, tijdrovende rapporten; d verband- en hulpmiddelen die uw fysiotherapeut of oefentherapeut heeft verstrekt".

 

"Voorwaarde voor vergoeding U moet zijn doorverwezen door een huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist". 

( dit is wel duidelijk, maar onnodig beperkend) . 

Groet, Feina.

Re: vergoeding fysio

Medewerker

Hoi Feina. Het klopt inderdaad dat een screening/intake niet vergoed wordt bij een niet-gecontracteerde fysiotherapeut. Dit wordt alleen vergoed na verwijzing of bij een gecontracteerde fysiotherapeut. De prestatiecode staat voor datgene wat een fysiotherapeut uitvoert. 

 

Ik wil graag even meekijken naar de nota en de verwerking hiervan. Heb je daarvoor jouw relatienummer en geboortedatum in een privébericht? Je stuurt een privébericht door naar https://forum.zilverenkruis.nl/ te gaan en op het envelopje onder jouw avatar te klikken.

 

Groeten, Michiel

Wil jij ook een leuke persoonlijke handtekening? Dit kun je gemakkelijk doen via de instellingen van jouw profiel.

Re: vergoeding fysio

Fanatiekeling

Beter opletten Michiel! Ik ben een deelnemer aan de discussie en zou graag de duidelijke verklaring hier op het forum terugzien. 

Groet, Feina.

Re: vergoeding fysio

Moderator

@bburgers, heb je ondertussen al antwoord op je vraag? Of vind je het fijn als ik nog even met je mee kijk? Zo ja, ik hoop dat het met de uitleg van @Michiel88 het lukt om een PB te sturenSmiley Vrolijk Dit mag naar Michiel of naar mij. We kijken graag mee.

 

@Feina, ik vermoed dat Michiel de vraag om gegevens bedoelde richting TS om antwoord te geven op haar vraag.