Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding revalidatie fysiotherapie na operatie

Voorbijganger

Bijna een jaar geleden ben ik geopereerd aan mijn knie. Hoe gaat dat nu met de vergoeding van de fysiotherapie? Is dat onbeperkt totdat het evalidatie-proces klaar is? Of hangt hier een aantalbehandelingen aan vast?

Ik heb trouwen een aanvullend pakket met 3 sterren.

 

Alvast bedankt.

 

Jaap Steur

Vergoeding revalidatie fysiotherapie na operatie

6 ANTWOORDEN 6

Re: Vergoeding revalidatie fysiotherapie na operatie

Medewerker

Beste Jaap,

Welkom op het forum!

Goede vraag, dat ligt eraan hoe er wordt gedeclareerd en onder welke vergoeding het valt.  Ik stuur je een link waar je het overzicht vindt van alle vergoedingen van fysiotherapie: Fysio vergoedingen

Wil je me een privébericht sturen met je relatienummer en geb. datum, dan kijk ik graag na wat voor jou van toepassing is. Je stuurt een bericht door te klikken op mijn naam en onder het kopje neem contact op met mij een privébericht te sturen

Re: vergoeding revalidatie fysiotherapie na operatie

Medewerker

 Bedankt voor je privébericht, @jsteur.

 

Vooropgesteld: normaal gesproken hoort deze vraag bij de fysiotherapeut thuis! Die doet namelijk de indicering van wat voor soort fysiotherapie jouw situatie nodig heeft en weet dus ook van alle details die erbij komen kijken. Het is immers zijn vakgebied.

 

Maar je stelt je vraag hier. Dus in plaats van je weg te sturen naar de fysiotherapeut, geef ik je hier ook zo goed en kwaad als gaat antwoord met de middelen en informatie die mij beschikbaar zijn.

 

Ik heb je gegevens bekeken en zonder verder in te specifieke details te treden het volgende:

 

* Het specifieke traject wat jouw fysiotherapeut heeft geïndiceerd staat te boek als "chronische" indicatie. Chronisch betekent in deze context niet dat je aandoening nooit overgaat, maar dat er gedurende dit traject geen maximaal aantal behandelingen is, omdat het ten laste komt van de basisverzekering.

 

* De regering heeft wel een maximale looptijd verbonden aan een aantal chronische indicaties. In jouw geval is dat maximaal 12 maanden vanaf de eerste behandeling die binnen het traject valt. 

 

* Deze chronische indicatie is alleen van toepassing op de behandeling van je knie, niet voor een klacht aan je schouder bijvoorbeeld.

 

* Je kunt de lijst met chronische indicaties en bijbehorende looptijden terugvinden op: https://zorgvergoeding.com/page/86/chronische-lijst-van-aandoeningen/

 

Dus: in het meest extreme geval kun jij met de behandeling van je knie maximaal 12 maanden een onbeperkt aantal behandelingen krijgen uit de basisverzekering vanaf de start van het traject.

 

Volledigheidshalve moet ik hier ook nog even het eigen risico noemen.

Omdat jij vergoeding krijgt uit de basisverzekering. Als er gedurende jouw behandeling van de knie een jaarwisseling is, dan schiet je eigen risico per 1 januari op €0. De betaling uit de basisverzekering loopt door vanwege de indicatie en dan begin je dus ook direct eigen risico nota's te genereren! Houd daar alsjeblieft rekening mee.

 

Is jouw herstel aan je knie na die 12 maanden nog niet klaar? De vergoeding uit de basisverzekering vervalt desondanks toch. Je kunt dan natuurlijk nog wel van de vergoeding uit je aanvullende verzekering gebruik maken.

Is jouw herstel aan je knie voorspoedig? Dan wordt het traject uiteraard niet langer voortgezet dan strikt noodzakelijk.

 

Heldere uitleg voor jou, Jaap?

Ik hoor het graag van je.

 

Groet, Jeroen

 


Wordt lid om te reageren en deel te nemen aan deze community.

Re: vergoeding revalidatie fysiotherapie na operatie

Voorbijganger

Beste Jeroen,

Hartstikke helder! Dank je wel voor de snelle en duidelijke reactie.

 

Groeten,

 

J.Steur

Re: vergoeding revalidatie fysiotherapie na operatie

Medewerker

Heel graag gedaan, Jaap.

 

Voel je vrij om je vragen hier te stellen, ook in de toekomst!


Wordt lid om te reageren en deel te nemen aan deze community.

Re: vergoeding revalidatie fysiotherapie na operatie

Voorbijganger

Beste Jeroen,

 

Mocht ik ooit een arts zoeken, hebben jullie bij ZIlveren Kruis dan ook een soort van lijst/bestand die ik kan raadplegen? 

 

Grt,

 

Jaap


@Jeroen schreef:

Heel graag gedaan, Jaap.

 

Voel je vrij om je vragen hier te stellen, ook in de toekomst!


 

Re: vergoeding revalidatie fysiotherapie na operatie

Expert

Beste Jaap,

 

Graag haak ik even in op je vraag. 

Ik heb niet helemaal duidelijk naar welke arts je op zoek bent. Om wat voor soort arts gaat het?

 

Als Zorgcoach willen wij graag helpen. We kunnen helpen met het zoeken van een gespecialiseerde arts voor een bepaalde aandoening of operatie. Maar ook kunnen we je helpen zoeken naar bijvoorbeeld een huisarts of fysiotherapeut.

 

We kunnen voor aantal aandoeningen kwaliteitsrapportages uitdraaien. Wachttijden vragen wij na zodat je een snelle afspraak bij de specialist hebt. De Zorgcoach kan je adviseren en begeleiden.

 

Kunnen we je helpen? Laat het ons weten door op dit bericht te reageren. Je kan ons ook bellen, mailen of chatten.

 

Zorgcoach Zilveren Kruis