Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding fysiotherapie (moeder en kind)

Nieuwkomer

Hallo, ik heb begin januari een vervelende val gemaakt met de ijzel. en helaas en breuk opgelopen.

Nu was mijn eerste vraag.
Hoe zit het met vergoedingen fysiotherapie na een ongeval / breuk?

gata dat uit aanvullende verzekering of niet? begreep dat na breuken het weer anders word vergoed.

 

en voor mijn zoontje heb ik ook een vraag,
hij loopt al bij een kinderfysiotherapeut voor zijn knie, en moet nu op advies ook naar een andere fysiotherapeut die gespecialiseert is in hoofdpijn en buikpijn klachten bij kinderen.

 

beide moeten ze natuurlijk betaald worden. geld voor beide 18 behandelingen vanuit de basis verzekering of hoe zit dat?

 

Ik be basis en aanvullende 3 sterren verzekerd.

 

Alvast heeft erg bedankt. (ja kwam er telefonisch gewoon niet door dus vandar mijn vraag hier)

Vergoeding fysiotherapie (moeder en kind)

3 ANTWOORDEN

Re: Vergoeding fysiotherapie (moeder en kind)

Fanatiekeling

Ik heb de vraag over uw zoontje uitgezocht. De basisverzekering vergoedt 9 behandeling per aandoening, en dit kan uitgebreid worden naar 18 behandelingen per aandoening, als dit medisch noodzakelijk is. 

 

Verder vergoedt Zilveren Kruis op alle sterren verzekering alle behandelingen die nodig zijn, mits bij een gecontracteerde fysiotherapeut. Als u gebruik maakt van een ongecontracteerde fysiotherapeut worden gewoon 9, 12, 27 en 27 behandelingen extra uit de aanvullende verzekering vergoed.

 

zie de bijlage: tekst uit de polisvoorwaarde en de vergoedingen van de website uit de vergoedingen-zoeker, onderdeel 'fysio onder de 18 niet chronisch'. 

Groet, Feina.

Re: Vergoeding fysiotherapie (moeder en kind)

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hi mama-35. Welkom op de community! Vervelend om te horen dat je zo onderuit bent gegaan! Fysiotherapie naar aanleiding van een ongeval valt inderdaad gewoon onder de aanvullende verzekering. Alleen wanneer je een chronische indicatie krijgt komen de kosten uit de basisverzekering.

 

Voor kinderen tot de 18 jaar klopt de informatie die Feina jou geeft. Wel wil ik nog toevoegen dat hij niet naar 2 verschillende behandelaars mag op 1 dag, tenzij dit medisch noodzakelijk is (dit moet dan bij ons worden aangevraagd). 

 

Kun je met deze informatie verder?

Re: Vergoeding fysiotherapie (moeder en kind)

Community Manager

Hoi Mama-35,

 

Hoe gaat het op dit moment met je? Ben je alweer herstellende van je breuk? Ik hoop in elk geval dat het goed gaat met jou en je zoontje.

 

Ik reageer nog even op dit topic omdat mijn collega Eline (beleidsmaker fysiotherapie) een topic heeft geopend met de vraag: Hoe kies jij je fysiotherapeut? Dit omdat ze graag willen weten wat jij en andere verzekerde belangrijk vinden bij je keuze. Wellicht heb jij informatie over hoe jij je keuze hebt gemaakt die je met mijn collega en andere communityleden wilt delen?

 

Alvast bedankt!