Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding chronische fysio in het nieuwe jaar

Starter

Ik heb in de zomer van dit jaar een kruisband operatie gehad. Dit is al beoordeeld als een chronisch fysiotraject. De eerste 20 behandelingen werden vergoed uit de aanvullende verzekering (3*) en de rest uit de basisverzekering. Nu is mijn vraag of de behandelingen van 2017 ook onder de aanvullende gaan vallen?

 

Mocht het onder de basisverzekering vallen, betekent dit dan ook dat hier een eigen risico over betaalt moet worden? In dat geval is een goede aanvullende verzekering dus overbodig.

 

Ik hoor het graag!

Vergoeding chronische fysio in het nieuwe jaar

4 ANTWOORDEN

Re: Vergoeding chronische fysio in het nieuwe jaar

Bekend gezicht

Bij chronische fysio worden alleen de eerste 20 behandelingen uit een evt. aanvullende verzekering vergoed. Alle daaropvolgende behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering, ook in het geval dat het behandeltraject meerdere jaren in beslag neemt. Gevolg daarvan is dat er wel elk jaar ook een eigen risico over verschuldigd is.

 

Voor wat betreft uw fysiotraject zou u dus een aanvullende verzekering achterwege kunnen laten in 2017. Er worden echter naast chronische fysiotherapie uiteraard nog wel meer behandelingen vergoed uit een aanvullende verzekering, maar u kunt zelf natuurlijk het beste bepalen welke kosten en risico's in uw specifieke geval reëel en wellicht enigszins voorspelbaar zijn.


Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain

Re: Vergoeding chronische fysio in het nieuwe jaar

Geregelde bezoeker

Toch even navragen bij zilverenkruis. Na een operatie word vaak een chronische fysio uitgeschreven op basis van een jaar. Dan zou je dus tot zomer 2017 naar de fysio kunnen zonder aanvullende verzekering. Heb je daarna nog fysio nodig moet dat opnieuw aangevraagd. hoeft niet kan wel. Frozen shoulder geven ze ook chronische fysio maar de "kleine letters" zeggen wel voor een jaar.  Het hoeft bij jou niet het geval te zijn maar vraag het even na.

Re: Vergoeding chronische fysio in het nieuwe jaar

Webcare

Hoi @Melissa2305, goed dat jij zeker wilt zijn hoe het nu zit als je chronische indicatie in 2017 doorloopt.  Jij en @HSS geven zelf al het correcte antwoord.

 

 

Heb je een chronische aandoening? Dan betaal je de eerste 20 behandelingen zelf of je krijgt hiervoor een vergoeding uit je aanvullende verzekering. Bij elke nieuwe chronische aandoening moet je de eerste 20 behandelingen zelf betalen.

 

Vanaf de 21e behandeling vergoeden wij uit de basisverzekering. Je betaalt dan eigen risico. Als je behandeling doorloopt in een nieuw jaar dan betaalt je opnieuw eigen risico.

 

Voor een aantal behandelingen geldt een tijdslimiet van 3, 9, 12 of 24 maanden. Je krijgt dus niet altijd onbeperkt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering, ook al heb je een chronische indicatie voor fysiotherapie. Is er geen tijdslimiet? Dan heb je  na 12 maanden wel een nieuwe verwijzing van je (huis)arts nodig. Je fysiotherapeut weet hoeveel behandelingen je krijgt. Veel sterkte Melissa.

 

@dolpha welkom in dit topic, je bent heel goed thuis in de kleine letters lees ik,

top dat je jouw kennis hier deelt.

 

Vinden jullie het antwoord helder? Alvast het allerbeste gewenst voor het nieuwe jaar.

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Vergoeding chronische fysio in het nieuwe jaar

Starter

Bedankt!