Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Hoe zit het met de vergoeding van fysiotherapie voor mijn zoon?

Nieuwkomer

Mijn zoon heeft chronsich letsel opgelopen bij de bevalling in 1996, te weten een Erbse Parese links.

Nu is hij op 4 januari geopereerd om de functionalitiet van zijn linkerarm te verbeteren. Er is een Latisimus dorsi transfer uitgevoerd. Hij zit nu voor 6 weken in een gipskorset. 

Op 15 februari zal het korset er af gaan , en zal er zeer waarschijnlijk met fysiotherapie gestart worden.

 

We zijn verzekerd via de collectiviteit van de gemeente Purmerend. 

Hij heeft als aanvulling op dit moment  mijn keuze 3. Hij is 19 jaar.

 

Vragen:

-   Valt de vergoeding van de fysiotherapie onder "vergoeding chronisch letsel" daar de operatie voorkomt uit chronisch (bevallings) letsel?

 

-  Betekent het feit dat de 1ste 21 behnadelingen vanuit de basisverzekering worden betaald, dat we de 1ste 21 zelf betalen, en dan 27 vergoed zouden krijgen? Of krijgen we sowieso 27 behandelingen vergoed?

(en vallen de 21 vanuit de basisverzekering dus onder die 27)

 

 

-  Gelden er andere regels voor fysiotherapie volgend op een operatie?

 

Groet, Marianne

 

 

 

Hoe zit het met de vergoeding van fysiotherapie voor mijn zoon?

3 ANTWOORDEN

Re: vergoeding fysiotherapie

Fanatiekeling

 

- Valt de vergoeding van de fysiotherapie onder "vergoeding chronisch letsel" daar de operatie voorkomt uit chronisch (bevallings) letsel? Antwoord: ik heb geen idee en ik ben bang dat de zorgverzekeraar hier ook geen antwoord op heeft. Ik vind persoonlijk dat de zorgverzekeraar zo'n vraag wèl zou moeten kunnen beantwoorden. De zorgverzekeraar heeft toch een medische dienst?

 - Betekent het feit dat de 1ste 21 behandelingen vanuit de basisverzekering worden betaald, dat we de 1ste 21 zelf betalen, en dan 27 vergoed zouden krijgen? Of krijgen we sowieso 27 behandelingen vergoed?
(en vallen de 21 vanuit de basisverzekering dus onder die 27) 
Antwoord: uw veronderstelling is onjuist. De eerste 20 behandelingen moet u zelf betalen ( of vanuit de aanvullende verzekering). Daarna wordt pas vergoed, en dan Moet u over die vergoeding ook nog eens het eigen risico betalen.  Dus in het slechtste geval wordt er niets vergoed, namelijk als er geen aanvullende verzekering is en het eigen risico voor dat jaar niet " vol " is. 

 
- Gelden er andere regels voor fysiotherapie volgend op een operatie? 
Antwoord: alle fysiotherapie die hij BINNEN het ziekenhuis krijgt, terwijl hij is opgenomen, valt onder de factuur voor de operatie. Doordat de patient tegenwoordig zo snel ontslagen wordt, is dat winst voor het ziekenhuis en verlies voor de patient. Ik vond het persoonlijk onbegrijpelijk dat dit in Nederland geaccepteerd wordt! 

Groet, Feina.

Re: vergoeding fysiotherapie

Medewerker

@marianne1

Allereerst welkom op het forum! 

Als ik het goed begrijp is je zoon bij ons verzekerd met een Basisverzekering en een Mijn Keuze 3 via de gemeente. Ik zal ook antwoord geven op je vragen in het algemeen, maar specifiek is het misschien handiger om een privébericht te sturen met het relatienummer en geb datum van je zoon, dan lopen we de verzekering samen door. Je kan dat doen door op mijn icoon te klikken en mij een privébericht te sturen.

Vraag 1: Die vraag kunnen we (gelukkig) niet beantwoorden (zoals @Feina aangeeft), omdat daarvoor de medische kennis aanwezig zou moeten zijn en wij het dossier van de zoon zouden moeten beoordelen. Dat mogen we en kunnen we gelukkig ook niet. Dat is iets tussen de artsen en jou. Mijn advies is om na te vragen a) waar de fysiotherapie plaats gaat vinden en b) of er dan een chronische indicatie voor is afgegeven. 

Aan de hand daarvan kunnen wij namelijk bepalen welke vergoeding van toepassing is. 

Vraag 2: De eerste 20 behandelingen worden alleen vergoed als daarvoor de juiste aanvullende verzekering is afgesloten. Als er een chronisch indicatie is afgegeven door de fysio, worden de vervolgbehandelingen vergoed uit de basisverzekering en inderdaad rekening houdende met het eigen risico. Mocht het niet-chronische behandelingen betreffen is de vergoeding afhankelijk van het aanvullende pakket. 

Vraag 3: De fysio gegeven is inderdaad afhankelijk van het traject dat de arts nodig acht, zij zullen dit met je doornemen mocht fysio in het ziekenhuis nodig zijn. Immers betreft dit fysiotherapie onder begeleiding van specialistische zorg. Mocht de behandelingen doorgezet worden naar de fysiotherapeut, dan gelden de bovenstaande vergoedingen.

Mocht je willen, stuur dan een privébericht, dan nemen we het samen door. Anderzijds mag je hier natuurlijk altijd nog vragen stellen openbaar!

groet,

Jochem

Re: vergoeding fysiotherapie

Fanatiekeling

@JochemJ "
Vraag 3: De fysio gegeven is inderdaad afhankelijk van het traject dat de arts nodig acht, zij zullen dit met je doornemen mocht fysio in het ziekenhuis nodig zijn. Immers betreft dit fysiotherapie onder begeleiding van specialistische zorg. " 

 

Deze omschrijving is een beetje onduidelijk. Wat nu, als de specialist verwijst naar de fysio-afdeling in het ziekenhuis na ontslag? 

Groet, Feina.