Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Hoe kies jij je fysiotherapeut?

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Last van je rug of hartproblemen, veel verzekerden komen af en toe bij een fysiotherapeut terecht. Maar welke fysiotherapeut kies je dan? Een die je zo snel mogelijk weer op de been helpt, die dichtbij zit, gespecialiseerd is in jouw klacht of over wie je goede verhalen van anderen hebt gehoord?

 

Voor onze verzekerden maken mijn collega’s en ik afspraken met fysiotherapeuten. Nu kunnen wij zelf wel bedenken wat voor onze verzekerden goed is, maar het gaat erom wat jíj belangrijk vindt.  Daarom zijn we benieuwd: wat is voor jou het belangrijkst als je een fysiotherapeut kiest?

 

Beleidsmaker fysiotherapie

Hoe kies jij je fysiotherapeut?

3 ANTWOORDEN

Re: Hoe kies jij je fysiotherapeut?

Uitblinker

zo moeilijk om een goede te kiezen,
want hoe weet ik nu of een therapeut mijn blessure goed kan wegwerken

rechts is beter zou je denken, maar mijn blessure krijgen ze niet echt weggewerkt, overigens erg aardige en kundige mensen, maar een te hardnekkige blessure.

links is mijn oude fysiotherapeut, maar is verhuisd binnen hilversum.

rechts zit in hetzelfde gezondheidscentrum als de huisarts en apotheek.

overigens wel gek die grote afstand tot mijn huis voor links, daar moet ik toch heel veel rondjes om de kerk voor rijden om die afstand te halen ;-)

 

Schermopname (52).png

Re: Hoe kies jij je fysiotherapeut?

Community Manager

Ook op Facebook hebben we de vraag gesteld: Hoe kies jij je fysiotherapeut? Hierop zijn veel goede reacties binnen gekomen! Hierin zijn vooral 3 onderwerpen naar voren gekomen die ik graag met jullie en @zk-Eline wil delen:

 

Ik kies de fysiotherapeut die mij in de buurt zit

voorbeeld 1.png 

 

voorbeeld 2.png

 

Ik kies mijn fysiotherapie op advies van mensen om mij heen

voorbeeld 3.png

 

Ik wil naar een fysiotherapeut die een contract heeft met jullie

voorbeeld 4.png

 

 

@Zk-Eline kan jij iets met deze input? 

Mariël verwijst in haar post naar specialisaties van fysiotherapeuten. Zou je misschien toelichting kunnen geven over afspraken met betrekking tot specifieke aandoeningen?   

 

@diadino24, thanx voor jouw reactie! Die kilometers zou wel heel veel rondjes om de kerk zijn. Ik laat je screenshot zien aan iemand bij de afdeling onlineJ

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Hoe kies jij je fysiotherapeut?

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Wat vervelend dat je na de behandeling bij je fysiotherapeut nog steeds last hebt van je blessure.

 

De algemene kwaliteit van fysiotherapie is goed. Bij specifieke, hardnekkige klacht kan het soms helpen om naar een fysiotherapeut te gaan die expert is voor jouw klacht. Deze fysiotherapeuten zijn extra deskundig in de behandeling van specifieke groepen patienten. 

 

Voor sportblessures zijn er bijvoorbeeld sportfysiotherapeuten die een aparte opleiding hebben gevolgd om blessures te behandelen en te voorkomen.

 

Zou je het intressant vinden als Zilveren Kruis meer zou kunnen vertellen voor welke klacht je het beste bij welke fysiotherapeut terecht kan? Hoe kijk je er tegen aan als een gespecialiseerde fysiotherapeut misschien op een iets grotere afstand bevindt?  Uiteraard kies je zelf naar welke fysiotherapeut je uiteindelijke wil gaan.

 

Beleidsmaker fysiotherapie