Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Ben ik verzekerd voor fysiotherapie?

Nieuwkomer

Hier kan oude informatie staan. Bekijk deze pagina voor meer informatie over de vergoeding fysiotherapie. 

 

Stel ik scheur mijn kniebanden. Dan heb ik fysiotherapie nodig voor een langdurige tijd. Wordt dit vergoed , zoja in welke mate en vanuit welke verzekering of pakket?

Ben ik verzekerd voor fysiotherapie?

OPGELOST
7 ANTWOORDEN 7

Re: Ben ik verzekerd voor fysiotherapie?

Community Manager

Hoi Emre,

voor fysiotherapie zijn er verschillende aanvullende verzekeringen. Op onze website vind je de verschillende mogelijkheden voor de vergoeding van fysiotherapie.

Er is een aparte regeling voor vergoeding uit de basisverzekering vanaf behandeling 21. Je fysiotherapeut kan aangeven of je met jouw klachten onder deze regeling valt.

Re: Ben ik verzekerd voor fysiotherapie?

Fanatiekeling

Ik vind dit antwoord niet duidelijk. Eigenlijk wordt alleen naar de polisvoorwaarden verwezen. Er is meer uitleg nodig.

Emre Kaplan stelt een vraag met het oog op de beoordeling van zijn nieuwe polis, hij wil weten hoe de verzekering voor fysio in elkaar zit. Hij is nu niet onder behandeling, dus hij kan niets vragen aan " zijn fysiotherapeut".

Ik kan een beter antwoord geven, maar ik vind dit de taak van Zilveren Kruis.

Re: Ben ik verzekerd voor fysiotherapie?

Community Manager

Hoi Elze,

fijn dat je kritisch meekijkt.

We kunnen helaas geen uitspraak doen over een specifieke diagnose. Dat laten we echt aan de fysiotherapeuten over.

Re: fysio

Fanatiekeling
In de lijst Borst, de zogenaamde chronische lijst, die gewoon openbaar is en op internet te vinden, staat precies bij welke ziektes en na welke operaties er recht is op fysiotherapie vanuit de basisverzekering. Bij een geval als het scheuren van de kruisband, heeft u in het algemeen recht op fysiotherapie vanuit de basisverzekering. ( maar kijk het zelf even na). Maar de eerste 20 behandelingen moet u zelf betalen ( of uw aanvullende verzekering) Daarna gaat de basisverzekering het betalen, maar daarover betaalt u dan wel eigen risico. Natuurlijk is het eigen risico meestal al opgebruikt aan specialistische zorg. Maar u kunt de pecht hebben dat u uw kruisbanden scheurt aan het eind van het kalenderjaar. Dan betaalt u dus twee keer eigen risico.

Re: Ben ik verzekerd voor fysiotherapie?

Webcare

Juist de opmerking "in het algemeen" is reden voor ons om de diagnose voor een chronische indicatie aan de zorgverlener over te laten.

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Ben ik verzekerd voor fysiotherapie?

Nieuwkomer

Met raad en daad is jullie slogan, nu dat merk ik hier niet.

Ik zie alleen afwijzigingen.

Uw zorgverzekering blinkt zeker niet uit

Jullie doen het niet meer zo goed.

Leg mij nou eens uit waarom je steunzolen vergoed kunt krijgen, maar er wordt niet gesproken over podotherapist, die moet toch ook betaald worden.

Erg onduidelijk. Ik kreeg VGZ aan de lijn die vertellen in 2 minuten precies hoe het in elkaar zit, worden ook zoorgvuldig opgeleid.

Haal nou eens die slogan weg, mensen beginnen keihard te lachen en leg het mij eens uit hoeveel dat  en waar het in zit

Re: Ben ik verzekerd voor fysiotherapie?

Community Manager

Goedemiddag Wim, wat fijn dat je de community hebt gevonden om jouw ervaring te delen. Ik wil allereerst ingaan op de vraag die je stelt m.b.t. podotherapie. 

 

Podotherapie wordt bij ons vergoed vanaf de aanvullende verzekering met 3 sterren. Vanuit de 3 sterren verzekering is er recht op € 200,- per jaar en vanuit de 4 sterren verzekering is dit € 300,-. Deze totale vergoeding is voor 

  • podotherapie
  • sportpodotherapie
  • podologie
  • podoposturale therapie
  • 1 paar steunzolen of sportsteunzolen
  • reparatie steunzolen

Je leest de vergoeding terug op onze website

 

Daarnaast lees ik dat je geen vertrouwen hebt in onze belofte dat we onze verzekerden met Raad en Daad bijstaan. Ik zou toch graag willen weten hoe we dit kunnen veranderen Wim. Het afwijzen wat jij benoemt kan ik niet echt plaatsen. Raad en Daad betekent voor ons niet dat we alle behandelingen vergoeden, we houden hier namelijk altijd onze voorwaarden voor aan. Wel betekent het dat we onze verzekerden bijstaan bij bijvoorbeeld het regelen van zorg, betalen van zorg of het streven naar vitaliteit. Dat jij dit niet ervaart vind ik vervelend en zou graag willen weten hoe we dit volgens jou anders kunnen doen.