Wat betekent Prinsjesdag 2018 voor Nederland en jou?

Community Manager

Nu Prinsjesdag voorbij is, weten we meer van de overheidsplannen voor 2019. Ook wat dit betekent voor de gezondheidszorg. De verwachting is dat de premie stijgt, het eigen risico gelijk blijft en er zijn enkele kleine wijzigingen in de basisverzekering. RTL Nieuws vat in een kort filmpje samen welke impact de veranderingen hebben op bijvoorbeeld een doorsnee gezin.

 

Hoe reageert Nederland op Prinsjesdag 2018?

Vrijwel alle nieuws- en interviewprogramma's op tv gaan over dit politieke hoogtepunt. Wat vinden de voor- en tegenstanders ervan? Wij hebben de media in de gaten gehouden en delen hier wat ons opviel in alle reacties waar het ging over de zorg.

 

Gezondheidszorg één van de belangrijke onderwerpen waar het kabinet mee aan de slag moet

Voorafgaand aan Prinsjesdag schrijft de NOS dat 40 procent van de Nederlanders de bijdrage die Rutte III levert aan de samenleving als negatief beoordeelt, vooral op het gebied van de gezondheidszorg. Dat thema wordt door de meeste mensen als het belangrijkste onderwerp beschouwd waar het kabinet mee aan de slag zou moeten. Op de tweede en derde plaats staan ouderenzorg en immigratie.

 

De zorgpremie gaat waarschijnlijk omhoog

Op Radio 1 werd uitgebreid stilgestaan bij Prinsjesdag en de toekomst van de zorg. Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie, zegt: "Wen er maar aan dat de zorgpremie omhoog gaat." Hij vindt het logisch dat we meer gaan betalen voor zorg, onder meer als gevolg van stijgende wachtlijsten en personeelstekorten. Beluister het hele interview met de hoogleraar.

 

Geef je mening

Heb je Prinsjesdag 2018 gevolgd? Wat is jou het meeste bijgebleven van de discussies op televisie, radio en internet tot dusver? We zijn erg benieuwd naar jouw mening en gaan graag met je in gesprek.

Wat betekent Prinsjesdag 2018 voor Nederland en jou?