Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vreemde declaratie 2015

Starter

Beste zilveren kruis medewerkers,

 

Ik heb een vraag over een declaratie die ik nu binnenkrijg over het jaar 2015. Ik heb toen een afspraak bij de kaakchirurg gehad om mogelijk een keis te laten trekken. We hebben toen een foto gemaakt (OPG) en omdat de kies erg dicht bij mijn zenuw lag (n. facialis) hebben we besloten de kies niet te trekken. Nu krijg ik kosten voor mijn eigen risico van 160 euro, ik neem aan dat dit niet klopt, of kan het zo zijn dat ik 160 euro moet betalen vanwege het 2 minuten durende consult + foto?

 

Ik denk dus dat er ergens in het proces iets is misgegaan, hoe kan ik dit het best achterhalen? het ziekenhuis contacteren?

 

Ik hoop dat jullie me met deze vraag kunnen helpen, aangezien ik in het overzicht niet kan zien wat nu precies de gemaakte kosten zijn.

 

Met vriendelijke groet

Djera Khan

Vreemde declaratie 2015

OPGELOST
6 ANTWOORDEN

Re: vreemde declaratie 2015

Fanatiekeling

Kijkt u eens op deze website: dan ziet u hoe duur alles is! watkostdezorg

 

De kosten van een kaakchirurg vallen niet onder dbc's maar onder vastgestelde tarieven door de nederlands zorg autoriteit. (Nza). U kunt zoeken naar " overige verrichtingen". Het gaat dus om een consult inclusief foto. Dit is een lijst via de beroepsvereniging KNMT: tarievenlijst kaakchirurgie 2016

 

Globaal gezien kom ik ook niet aan het door u genoemde bedrag. Informeer bij het ziekenhuis naar de factuur, waarop de CODES van de verrichtingen en de prijzen staan.

Groet, Feina.

Re: vreemde declaratie 2015

Webcare

Goedemiddag Djeer, het lijkt mij inderdaad een goed idee om een factuur op te vragen bij het ziekenhuis. Zo kun je nagaan hoe het gedeclareerde bedrag is opgebouwd.

Kun je zo verder?

Groetjes, Michiel

Wil jij ook een leuke persoonlijke handtekening? Dit kun je gemakkelijk doen via de instellingen van jouw profiel.

Re: vreemde declaratie 2015

Fanatiekeling

 Maar.........., Zilveren Kruis, 

 

De factuur is ook bij jullie bekend. Waarom verwijzen jullie naar het ziekenhuis? 

 

 

 

 

Groet, Feina.

Re: vreemde declaratie 2015

Webcare

@Feina Het kan allebei. Het is voor @Djeer ook een optie dat wij de nota nakijken. @Djeer als je dit wilt, stuur je ons svp een privébericht met je relatienummer + geboortedatum?

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: vreemde declaratie 2015

Fanatiekeling

@Pauline "optie dat wij de nota nakijken" 

 

 

Kan de verzekerde ook alle informatie ontvangen over de nota, zoals de dbc-code, de begindatum van de zorgactiviteit, het bedrag etc.? Want als verzekerde heb ik er niet veel vertrouwen in, dat als jullie zeggen " het is goed" , dat dat ook daadwerkelijk klopt. Immers alleen de verzekerde weet welke zorg hij ontvangen heeft.

Groet, Feina.

Re: vreemde declaratie 2015

Community Manager

De verzekerde kan alle gegevens zelf inzien Feina. Dit kan heel gemakkelijk in Mijn Zilveren Kruis waar je een gespecificeerde nota kan terug vinden.