Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Verschillende betalings systemen

Bekend gezicht

Mij is nog steeds niet duidelijk waarom er 2 verschillen betalings systemen  worden gehandteerd  bij  één bedrijf     Er zullen niet veel bedrijven  in    ned. zijn die het zichzelf zo moeilijk makken.   Waarom niet  1 systeem  voor zowel  premie  en Er  betalingen,  en waarom niet ook  1 systeem voor betalings regelingen   van premie en ER. ,, met dan een keuze uit verschillende manieren van betalen  zowel voor voor gewone als voor betalings regelingen    Dit alles zou  de zaak veel overzichtelijk maken  . Dit zal honderden telefoontjes per dag schelen  ook al omdat al de huidige vershillende manieren van betaling   van  premie en ER   niet allemaal overzichtelijk  bij elkaar staan op de site   ,ook is er geen duidelijk overzicht op één  pagina van alle  vershillende regelingen die jullie hebben  zet alles eens duidelijk bij elkaar  op  1  pagina, maar beter is om de betalings regelingen en de manieren van betalen bij elkaar te voegen  gewoon om voor de klant meer duidelijkheid te scheppen

 

 

 

Verschillende betalings systemen

7 ANTWOORDEN

Re: Verschillende betalings systemen

Uitblinker

hoi  @gijsbertus,

 

lijkt mij niet meer dan logisch dat er 2 verschillende betalingssytemen gehanteerd worden.

het is dan wel 1 bedrijf, maar het zijn toch echt 2 verschillende, los van elkaar werkende, afdelingen.

premie is in mijn ogen de makkelijkere afdeling als alle goed loopt(iedere maand dezelfde betaling),

eigen risico (en dus vergoedingen/betalingen) heeft meer "maatwerk"nodig, sons is het makkelijk en hoeven ze niets te doen(als er geen zorg gebruikt wordt)  en soms is het best ingewikkeld als je meermaals per jaar declaraties hebt met alle bijkomende berekeningen van eigen risico, eigen bijdrage en vergoedingen..... 

 

 

Re: Verschillende betalings systemen

Bekend gezicht

mee eens  dat de ER betalingen iets ingewikkelder zijn,  maar  dat heeft niets te maken met de vershillende manieren  van betalen     als de ER bedragen eenmaal bekend zijn    zouden simpel weg  de  manier van betalen het zelfde kunnen zijn    dat  is nu al bijna zo ,   zij het dat premie wel per finbox  betaald kan worden    en ER niet ,waarom?????? en dit soort vreemde veschillen zit ook in (af) betalings regelingen van premie en ER

Re: Verschillende betalings systemen

Uitblinker

hoi @gijsbertus,

 

zo gek is het niet om 2 verschillende betalingssystemen te hanteren binnen 1 bedrijf.

bij mijn werkgever zijn er ook verschillende manieren om hetzelfde rekeningnummer aan te sturen.

als ik kosten declareer worden die na goedkeuring bijna direct betaald en als ik kilometerkosten declareer,

dan worden die pas betaald(na goedkeuring) bij de volgende salarisbetaling.

 

Re: Verschillende betalings systemen

Bekend gezicht

het gaat mij er niet om  hoe de zaken intern bij zilv kr geregeld zijn of worden, het gaat mij meer om de vele verchillende manieren van betalen   nergens op de site zijn deze  verschillene manieren duidelijk op 1 bladzijde duidelijk uitgelegd  ,  waarom wel finbox of emailbetalings mogelijk heden wel  met premie betaling en niet bij ER betaling   de rekeningen die je krijgt zien er hetzelfde uit ,  het banknr is ook hetzelfde  . dat de ER rekeningen wat moeilijker in elkaar te draaien zijn  is geen argument,  wat en hoe zilvkr dat doet is niet belangrijk  ,  maar de vele verschillende betalings mogelijkheden  zijn voor mij onduidelijk, mede ook weer omdat voor  (af) betalingen of betalingsregelingen WEER   andere   betalings manieren worden gebruikt.   voor mij is   betalen aan een bedrijf  betalen   , waarom dan die vele onduidelijke verschillende manieren van betalen     is dit alleen om de klantenservice aan het werk te houden, ???

Re: Verschillende betalings systemen

Uitblinker

@gijsbertus

 

is niet zozeer intern geregeld, betaling premie is wettelijk verplicht om diverse (gratis)methodes aan te bieden indien je onkosten rekent voor de acceptgiro.

een betalingsregeling is een extra methodes, maar er zijn geen wettelijke eisen hoe dat ingericht moet worden.

zie het als een tegemoetkoming richting de klant, ze hoeven het niet te bieden.

 

Re: Verschillende betalings systemen

Bekend gezicht

m.a.w  zoals  je vermeld omdat voor ER geen wettelijke betalings regelingen zijn   werkt zilv dan ook gelijk maar niet mee  om als klntserv   toch wat ruimere  manieren van betaling  aan te bieden   .  Ik had toch wat meer verwacht van de 1 na duurste zorgverzkeraar  waar betaal je  anders meer voor dan bij de goedkopere

Re: Verschillende betalings systemen

Verwijderde account
Niet van toepassing

Hoi Gijsbertus en Diadino, jullie hebben al het een en ander besproken zie ik. Goed om te lezen! Volgens mij is de voornaamste vraag die Gijsbertus heeft: waarom verschillende manieren van betalen voor verschillende kosten (premie, zorgkosten en een betalingsregeling) en kan dit niet duidelijker op de website? Ik zal hier vanuit mijn werk als specialist bij de afdeling operations die, zoals de naam al zegt, bezig houdt met de operationele kant uitleg geven hoe het precies zit.

 

Wij kennen één systeem voor het verwerken van betalingen en vorderingen. Dit kan je onder andere zien door mijn financieel overzicht op mijn Zilveren Kruis te openen. Daarin staat al jouw rekeningen op een rij.

Wij maken inderdaad een onderscheid in premie en zorgkosten. Premie weet je dat je periodiek moet betalen en daarover maken we afspraken op welke manier en op welke datum dat kan.

Zorgkosten zijn bij de meeste mensen niet standaard en daarbij zijn wij afhankelijk van wanneer een zorgaanbieder de nota bij ons in dient.

 

De manieren waarop je standaard bij ons kan betalen zijn via automatische incasso, via betaalmail of als je liever je rekening per post ontvangt, via acceptgiro. Voor zorgkosten kennen we op dit moment alleen automatische incasso of acceptgiro. Zoals eerder in dit topic vermeld rekenen wij kosten voor een premierekening wanneer je dit via post wil ontvangen. We zijn op dit moment aan het onderzoeken of we de zorgkosten ook via betaalmail aan kunnen bieden. Meer informatie heeft Michelle ook al eerder hierover gegeven in dit topic. De betaalwijze FiNBOX kennen wij ook nog voor premie, maar die wordt niet door alle banken ondersteunt en de ING Bank is al gestopt met het bieden van deze service.

 

Stel dat je je zorgkosten op een moment niet kan betalen kan je daar een betalingsregeling met ons over afspreken. Deze betalingsregeling geeft je dus eigenlijk uitstel van betaling. Voorwaarde van onze kant is dan wel dat deze via automatische incasso plaatsvindt, waarbij wij dus zorgen voor tijdige incasso. Zie ook dit topic met uitleg over de inzet van betaalmail voor betalingsregelingen.

 

Geeft dit een duidelijkere uitleg Gijsbertus? En heb je misschien tips hoe dit op de website te verbeteren?