Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Termijn bedrag.

Starter

Als je geen gebruik maakt van de regeling in termijn betalen, krijg je dan ook het bedrag wat niet gebruikt wordt terug betaald. Want als je wel in termijnen betaald word ook je polis bedrag hoger en dat x2 voor mezelf en echtgenoot? Of zie ik dit verkeerd?

Termijn bedrag.

3 ANTWOORDEN

Re: Termijn bedrag.

Community Manager

Hoi Henk, 

Heb je het over het vooraf gespreid betalen van het eigen risico? Als je uiteindelijk je eigen risico niet (helemaal) hebt gebruikt, dan krijg je dat bedrag inderdaad weer terug. 
Je hebt het ook over de hoogte van deze regeling. Als je de regeling voor twee personen afspreekt (je vrouw en jezelf), dan betaal je ook voor twee personen. Je premie wordt niet hoger, maar je hebt dus wel een extra maandelijkse betaling. 


Bekijk voor meer informatie ook dit topic en de website.


Machiel geeft daar ook antwoord op je vraag: 

"Heb je in 2016 niet je hele eigen risico opgemaakt, dan storten we dit bedrag eind april terug op je rekening."

Kan je hiermee vooruit? Of bedoelde je toch wat anders? 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Termijn bedrag.

Starter

Bedankt voor de reactie,

Als je niet meedoet aan termijn betaling dan blijft het toch zoals het was?

Re: Termijn bedrag.

Medewerker

Als je niet meedoet aan de regeling 'Vóóraf gespreid betalen eigen risico' dan blijft de situatie zoals die nu is.

De situatie is nu: je ontvangt pas een eigen risico nota van ons nádat wij vergoedingen hebben gedaan uit de basisverzekering voor de aan jou geleverde zorg!

In deze situatie is er van terugkrijgen geen sprake. Je betaalt immers pas zodra je ook daadwerkelijk iets verschuldigd bent.

 

Als je wèl meedoet aan de regeling 'Vóóraf gespreid betalen eigen risico', dan voldoe je je eigen risico eigenlijk al vóórdat je überhaupt kosten hebt gemaakt die ten laste van je eigen risico komen.

Als jij je eigen risico vóóraf al voldoet, gaan wij àchteraf kijken of je inderdaad ook dat hele eigen risico hebt aangesproken of niet.

Heb je dat eigen risico niet (helemaal) aangesproken met geconsumeerde zorg uit de basisverzekering? Dan krijg jij het verschil in het jaar erop teruggestort.

 

Beantwoordt dat jouw vraag helder, Henk? Smiley Vrolijk


Wordt lid om te reageren en deel te nemen aan deze community.