Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Declaratietoelichting

Nieuwkomer

Hi,
Ik vroeg me af waar ik kan zien waarvoor ik precies betaal als eigen risico wordt afgeschreven. Ik kan dit niet terugvinden in het overzicht.
Alvast bedankt!
Groet

Declaratietoelichting

1 ANTWOORD 1
Highlighted

Re: Declaratietoelichting

Webcare

Goedemorgen Floortje,

 

Goede vraag! Als ik het goed begrijp wil je dus meer informatie kunnen zien dan wat er op het declaratieoverzicht staat?

 

Je kunt door in te loggen met je DigiD op Mijn Zilveren Kruis zien waar je eigen risico voor hebt betaald. Als je hebt ingelogd, kom je op de startpagina van Mijn Zilveren Kruis. Om te zien waar je eigen risico voor hebt betaald, ga je (links onderaan) naar je het onderdeel 'Mijn Zorggebruik' (https://mijndomein.zilverenkruis.nl/paginas/mijnzorgverbruikdetails.aspx). Vervolgens zie je een aantal regels staan die te maken hebben met jouw zorggebruik. Rechts bovenaan kun je ook nog bijvoorbeeld het jaar veranderen en de zorgsoort aanpassen. Zo kan je heel precies zoeken. Door op een regel te klikken, zie je een toelichting. Daarin kun je onder andere de beschrijving van de declaratie zien, wat er is verrekend met het eigen risico, of er een eigen bijdrage is en wat er door ons vergoed is.

 

Een andere manier is om vanuit de startpagina van Mijn Zilveren Kruis naar 'Mijn Eigen Risico' (https://mijndomein.zilverenkruis.nl/paginas/mijneigenrisicodetails.aspx) te gaan. Ook in dit scherm kun je op de regels klikken voor uitgebreidere informatie en zoeken op jaartal. Je ziet hier alleen de declaraties die verrekend zijn met het eigen risico. Dus als je bijvoorbeeld wil weten hoeveel fysiotherapiebehandelingen je hebt gehad of hoeveel er al vergoed is vanuit de tandartsverzekering, kun je het beste in 'Mijn Zorggebruik' kijken.

 

Is dit zo antwoord op je vraag?

 

Groeten,

Bas