Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Audiologisch centrum en eigen risico

Nieuwkomer

Waarom wordt een audiologisch centrum verrekend met je eigen risico en hetzelfde onderzoek via het Ziekenhuis valt geheel onder de rechtstreekse vergoedingen.? Heeft iemand daar een verklaring voor?

dank u gr bernard

Audiologisch centrum en eigen risico

3 ANTWOORDEN 3
Highlighted

Re: Audiologisch centrum

Moderator

Goedemorgen Bernard,

 

Wat leuk dat je het forum kiest om je vraag te stellen. De vergoeding voor een Audiologisch centrum komt uit de basisverzekering met een verwijzing.

https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Audiologisch-centrum.aspx

 

De meeste kosten die vergoed worden uit de basisverzekeringen komen eerst ten laste van het eigen risico als deze nog niet is voldaan.

Er zijn uitzonderingen voor zorg uit de basisverzekering waarvoor geen eigen risico in rekening wordt gebracht (bijv. huisarts, zorg voor kinderen onder de 18 jaar, kraamzorg).

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/zorgverzekering/basisverzekering/Paginas/eigen-risico.aspx

 

Een behandeling in het ziekenhuis wordt ook vergoed uit de basisverzekering. Hier word ook eerst het eigen risico verrekend als deze nog niet in rekening is gebracht.

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/vergoedingen/Paginas/Veelgestelde-vragen-over-uw-ziekenhuis...

 

Als het eigen risico al volledig in rekening is gebracht bij je ontvang je uiteraard geen nota van ons van het eigen risico.

 

Is mijn uitleg duidelijk voor je?

 

 

 

 

 

 

 

 

Highlighted

Re: Audiologisch centrum en eigen risico

Fanatiekeling

Weet iemand ( ZK of @bernard49) wat @bernard49 bedoelt met " hetzelfde onderzoek via het Ziekenhuis valt geheel onder de rechtstreekse vergoedingen.? "

Volgens mij bestaat de omschrijving " rechtsreekse vergoedingen" niet en begrijpt @bernard49 dit verkeerd.

Groet, Feina.
Highlighted

Re: Audiologisch centrum en eigen risico

Community Manager

Goed dat je het vraagt Feina, ik denk dat alleen Bernard daar met 100% zekerheid antwoord op kan geven. 

Als ik alles zo lees, denk ik dat het gaat over wel of niet verrekenen met (of überhaupt van toepassing zijn op) het eigen risico. Via de linkjes van Mouniim is terug te lezen hoe beide vergoedingen eruit zien, ziekenhuis en audiologisch centrum. Beide zijn het vergoedingen waar het eigen risico op van toepassing is. Dat maakt me dus ook wel benieuwd wat er precies in de situatie van Bernard is voorgevallen. 

Bernard heb jij in de praktijk voor de ene situatie (audiologisch centrum) wel eigen risico moeten betalen en in de andere situatie (ziekenhuis) niet? Stond er ook een uitleg als in waarom? Of zie je dit bijvoorbeeld ergens staan?  Ben ook wel benieuwd over welk onderzoek het gaat! 

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.