Ambulance zonder vervoer

Nieuwkomer

Beste,

Indien een ambulance is gebeld, maar bij nader inzien niet nodig was geweest, en de betreffende persoon dus ook niet heeft vervoerd.

Worden hier dan evengoed kosten aan verbonden? dmv eigen risico bijvoorbeeld?

Ik hoor graag van u.

 

Groet,

Ra

Ambulance zonder vervoer

4 ANTWOORDEN 4

Re: Ambulance zonder vervoer

Community Manager

Beste Ra, 


Wat een goede vraag. Wanneer er een ambulance is gebeld maar iemand wordt niet vervoerd betaal je geen eigen risico. Ook als er alleen geholpen wordt zonder dat je wordt vervoerd krijg je geen rekening. Gaat het verder wel goed nu? 


Groet,


Raoul

Re: Ambulance zonder vervoer

Nieuwkomer

Als de ambulance voor u wordt gewaarschuwd en u wordt vervolgens ter plaatse behandeld, dan krijgt u inderdaad geen factuur. Er worden uitsluitend nota's verstuurd als men daadwerkelijk vervoerd is.

De zorgverzekeraars ontvangen jaarlijks, per ambulancedienst, een overzicht van al de meldingen dat de ambulance wel is uitgerukt, maar uiteindelijk niemand heeft vervoerd. Er worden geen meldingen op naam gemaakt bij de zorgverzekeraars van dergelijke ambulancebezoeken.

 

Re: Ambulance zonder vervoer

Medewerker

Hallo @Coen1,

 

welkom op de community. Leuk dat je op dit topic reageert. Veel mensen weten inderdaad niet hoe het zit met de rekening van een ambulance. Fijn dus dat je jouw kennis hier deelt. Heb je zelf ervaring met een (rekening) van een ambulance gehad? Of weet je vanuit een andere (misschien professionele) rol hoe dit zit? Je hebt me namelijk nieuwsgierig gemaakt naar de achtergrond van jouw kennis. Wil je daar misschien iets over delen?

Re: Ambulance zonder vervoer

Medewerker

Ik heb nog even navraag gedaan bij onze specialisten Vervoer. Zij bevestigen wat @Coen1 zegt:

  • Het klopt dat bij behandeling ter plaatse er geen rekening wordt ingediend bij de zorgverzekeraar en of de patiënt.
  • Per kwartaal krijgen alle zorgverzekeraars van al hun instellingen waar zij aan tafel zitten een overzicht van alle ritten waar wel en geen vervoer van de patiënt heeft plaatsgevonden. Dit overzicht betreft een totaal overzicht en is niet per verzekerde en of verzekeraars gespecificeerd.

Dus als het goed is, heeft de persoon in kwestie geen rekening gekregen, @Ra31 omdat hij of zij niet vervoerd is.