Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

vergoeding pedicure bij diabetes in 2015

Starter

hallo, Ik heb diabetes 2 al 11 jaar, Sinds een paar jaar ben ik onder controle samen met mijn man, van een diabetes consulente die gekoppeld is aan het praktijk van de huisarts, Nu heeft ze mijn man beoordeeld dat hij zorgfrofiel 1 heeft, terwijl hij niet veel last heeft van zijn voeten en ik regelmatig veel aanzet van eelt heb door mijn diabetes, zelf niets aan mijn voeten kan doen en voor mij blijft zorprofiel 0. hoe wordt die zorgprofiel beoordeeld.

Kan ik overstappen naar controles in het ziekenhuis als ik niet tevreden ben.

vergoeding pedicure bij diabetes in 2015

OPGELOST
8 ANTWOORDEN

Re: vergoeding pedicure bij diabetes in 2015

Uitblinker

hoi, vraag aan de huisarts eens een verwijzing naar een podotherapeut,

persoonlijk vind ik dat die beter kan beoordelen hoe de staat van je voeten is.

bij mij heeft ook de podotherapeute het zorgprofiel vastgesteld, iets waarvan ik vind dat een pedicure met diabetesaantekening het ook zou moeten mogen, zij is per slot van rekening diegene die het vaakst mijn voeten in haar handen heeft.

(en zeker die van mij, die is pedicure, assistente van een huisarts en nu ook in opleiding voor POH.....
van alle markten thuis dus straks)

 

 

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/vergoedingen/Paginas/Wijzigingen-vergoeding-voetzorg-diabet...

Re: vergoeding pedicure bij diabetes in 2015

Starter

Hoi,

IK ben het helemaal met U eens dat een pedicure met alle aantekening het beste kan beoordelen over de voeten die zij onderhanden krijgt, zoals bij ons een diabetesconsulente die beoordeeld patienten die geen diabetes hebben, maar medicijnen slikken ter voorkoming van diabetes krijgen profiel 1, en ik die al 10 diabetes2 heb en zlefs tegen spuiten aan heeft gezeten, wordt op profiel0 beoordeeld, dus wie zit wie in de zakken? ik ga het allemaal nog verder uitzoeken.

bedankt voor Uw reactie.

Re: vergoeding pedicure bij diabetes in 2015

Medewerker

Hallo @joke2,

 

 

Allereerst van harte welkom bij de community en goed om te zien dat je juist hier je vraagt stelt! Zoals Diadino24 aangeeft kan de huisarts met de podotherapeut afspreken dat deze het zorgprofiel vaststelt. Dankjewel @diadino24 daarvoor! De beoordeling zal op dezelfde manier plaats moeten vinden, namelijk of er een verhoogd risico op het ontstaan van diabetische voetulcera (zweren) is. 

 

Overstappen naar een ziekenhuis zal niet zomaar gaan, hiervoor zal de huisarts een verwijzing moeten geven. Deze zal die pas geven wanneer die besluit dat er echt een medisch specialist naar moet kijken. 

 

Naast de hierboven genoemde link is er ook een kennisbankartikel over dit onderwerp. Geef vooral aan als je hier nog informatie in mist, ditzelfde geldt uiteraard ook voor jou @diadino24 .

Re: vergoeding pedicure bij diabetes in 2015

Uitblinker

@Michiel ik blijf het raar vinden dat de pedicure niet betrokken wordt bij het bepalen van het zorgprofiel, zij is bij mij in ieder geval diegene die mijn voeten het meest ziet en behandeld.

ik kan de gedachtegang nog volgen als die gelijk zou lopen met die betreffende rijbewijskeuringen door je eigen huisarts, maar bij mij bv heeft de podotherapeute de status opgenomen van mijn voeten en heeft haar collega het zorgprofiel vastgesteld op basis van de gegevens van haar collega, zo is bijna alle invloed van de patient op de zorgverlener er uit gefilterd.

Re: vergoeding pedicure bij diabetes in 2015

Moderator

@diadino24 Ik snap dat dit vreemd voelt wanneer jouw pedicure jouw voeten het meest in handen heeft Mike. Toch heeft de reden niet te maken met de invloed van de patiënt op de zorgverlener. Dat de podotherapeut een zorgprofiel en een behandelplan opstelt en een pedicure niet komt eigenlijk simpelweg omdat deze middels opleiding specialistischer is en bevoegd is om dit te doen.

 

Een pedicure is niet bevoegd om te bepalen wat voor medische noodzakelijke zorg verricht moet worden. Wel voert de pedicure deze uiteraard uit in samenspraak met de podotherapeut

Re: vergoeding pedicure bij diabetes in 2015

Uitblinker

@Michelle de theorie is goed, praktijk is toch denk ik anders.

voorbeeldje hoe het bij mij ging toen ik in de huidige, voor mij nieuwe huisartsenpraktijk kwam, ik kom voor mijn diabetes bij de huisarts, die geeft zelf aan dat ze er onvoldoende kennis van heeft(insulinegedeelte) en besteed dit uit aan de assistente/POH die diabetes doet in de praktijk.

voor ik daar voor de eerste keer kwam, kreeg ik al te horen dat ik alsnog bij iemand anders terecht kwam omdat de asistente/POH te weinig kennis had van insulinegebruik...

kan gebeuren, is natuurlijk gewent om mensen te begeleiden met type 2 die pillen slikken.

toen is er alsnog een POH ingehuurd die wel insulinegebruik kan verwerken.

op zich niets mis mee, maar zij is dus ook diegene die mijn voeten moet beoordelen en het zorgprofiel op moet stellen. en je raad het al, zij krijgt haar adviezen deels van een goede vriendin die toevallig mijn pedicure met diabetesaantekening is. cirkeltje weer helemaal rond ;-)

 

groet mike

 

PS mijn pedicure is ook huisartsassistente en in opleiding voor POH, heeft jaren samengewerkt met mijn POH bij dezelfde huisartsenpraktijk, vandaar de kruisverbanden

 

Re: vergoeding pedicure bij diabetes in 2015

Moderator

Dat klinkt inderdaad alsof het cirkeltje weer rond is! Smiley Knipoog Toch denk ik dat jou situatie wel een bijzondere situatie is. Een pedicure die ook huisartsassistente is en POH in opleiding zal niet iedereen hebben! 

@joke2 Heb je in elk geval een antwoord op je vraag? 

Re: vergoeding pedicure bij diabetes in 2015

Uitblinker

@Michelle

het is nog erger....

we passen ook nog met regelmaat op hun dochters en ik mag 'swinters mijn motor stallen in hun garage.

en de tweelingbroer van haar man heeft als leerling bij mijn vrouw in de klas gezeten.

totaalplaatje is inderdaad een beetje bijzonder Smiley Knipoog