Vergoeding Freestyle Libre

Nieuwkomer

Mijn dochter behoort tot de groep die in aanmerking gaat komen voor vergoeding van de FSL.
Op welke manier moet zij of haar diabetesverpleegkundige zich hier voor aanmelden?

Vergoeding Freestyle Libre

15 ANTWOORDEN

Re: Vergoeding Freestyle Libre

Community Manager

Beste @BepvanLohuizen,

 

Welkom op de community en goed dat je hier van je laat weten!

 

Wat fijn om te lezen dat je dochter in aanmerking voor de Freestyle Libre komt. Aangezien het nieuws van het Zorginstituut net bekend is zijn wij op dit moment afspraken met de producent van de Freestyle Libre aan het maken. Zodra wij meer inhoudelijke informatie hebben zullen wij jou en anderen hierover informeren in het Freestyle-topic

Re: Vergoeding FSL

Fanatiekeling

Het zorginstituut heeft vastgesteld dat het recht op vergoeding voor de FSL  met terugwerkende kracht tot 27 november 2017 geldt. Dit betekent dat je recht hebt op vergoeding van de tussenliggende maanden.

Groet, Feina.

Re: Vergoeding FSL

Voorbijganger
Hallo allemaal,

Mijn dochter komt ook in aanmerking voor de Freestyle Libre (sensor) vraag van de Diabetesverpkeegkundige hoe de regelgeving is en hoe de procedure verloopt .
Moet de diabetesverpleegkundige of internist een verwijzing afgeven ? Graag reactie

Re: Vergoeding FSL

Voorbijganger
Ja die vraag heb ik ook gesteld ben benieuwd 🙏

Re: Vergoeding FSL

Community Manager

Hoi @Wilma54_ , dat is nu nog niet duidelijk, maar zodra het proces is ingericht zullen we in het Freestyle-topic een update geven. Het ziet er naar uit dat we het via de internist zullen laten verlopen. Zodra ik meer weet laat ik het weten. 

Re: Vergoeding FSL

Voorbijganger
Fijn dank je wel

Re: Vergoeding FSL

Nieuwkomer

Dag Raoul,

 

Mijn zoon komt ook in aanmerking (hij is 14). Hij gebruikt de FSL sinds november 2017. Nu hebben wij dus de FSL steeds zelf gekocht. Wat ik me even afvroeg: Hoe maken we bij ZK bekend dat dit inderdaad het geval was, zodat de vergoeding met terugwerkende kracht gestalte kan krijgen?

Alvast dank.

Edwin

Re: Vergoeding FSL

Community Manager

@EM1411, Hoi Edwin,

 

De nota's van de sensoren kunnen samen met een machtigingsformulier van de internist worden ingediend zodra het declaratieproces aan onze kant is ingericht. Dus als je de nota's nog hebt is dat het bewijs dat je nodig hebt. Ik laat op de community weten vanaf welk moment de machtigingsformulieren beschikbaar zijn en vanaf welk moment de nota's ingediend kunnen worden.

Re: Vergoeding FSL

Starter

Goedemiddag,

Ik  hoop dat de vergoeding en alles wat daarbij komt kijken afgerond gaat worden. Het is nu al een tijdje bekend en andere zijn eral mee aan de slag.

Mijn verbazing was dan groot nadat ik telefonisch contact heb gehad mijn na 20 min gezegd kon worden dat het nog steeds niet duidelijk is en ik maar op de forum moest kijken voor antwoorden.

Ik hoop dat het hoop dat het toch spoedig opgelsot wordt want het verdiend echt geen schoonheidsprijs. 

Re: Vergoeding FSL

Voorbijganger

Op je accountpagina bij Abbott staat je bestelgeschiedenis met de facturen. Dat lijkt mij voldoende voor de declaratie.

Is er enig zicht op hoe lang het nog gaat duren voor de machtigingsformulieren beschikbaar zijn voor internisten/behandelaars?

 

Groet

Re: Vergoeding FSL

Community Manager

@EllenvanderPas Je ergernis dat dit proces langer duurt dan dat jij en ook wij zouden willen begrijp ik. Wij zijn er hard mee bezig, net als alle andere zorgverzekeraars. Er wordt onderhandeld om tot afspraken te komen met de producent. Ik wil hier niet te ver op ingaan omdat ik vanuit mijn rol de onderhandelingen niet wil beïnvloeden maar je kan er in algemene zin vanuit gaan dat elke betrokken partij zijn of haar eigen belangen mee laat wegen in die onderhandelingen.  

 

We doen ons best het zo snel mogelijk in orde te krijgen en ik hou je hier op de hoogte over de voortgang. 

@Hansdd Ik heb navraag gedaan maar nog geen antwoord. Ik kom erop terug.

Re: Vergoeding FSL

Starter

We zijn drie weken verder. Ik zien in de oudregroepen voorbij komen dat er steeds meer verkeringen vergoeden. Het blijft hier nog stil.  Is er enige tijdsindicatie. 

Re: Vergoeding FSL

Community Manager

@EllenvanderPas Helaas heb ik nog geen nieuws. Het machtigingsformulier is bijna rond. Wat ik begreep is dat de laatste input erop geleverd is. Zodra ik meer weet deel ik het hier.

Re: Vergoeding Freestyle Libre

Community Manager

@EllenvanderPas @Hansdd

 

Het machtigingsformulier is nu beschikbaar. Het is te downloaden op deze pagina. Daarnaast heb ik het ook als bijlage toegevoegd aan dit bericht.

Re: Vergoeding Freestyle Libre

Nieuwkomer

Beste Raoul, zojuist enige tijd aan de lijn gehangen met de ZK klantenservice. Mijn vraag: naar wie/welke afdeling van ZK kan het ingevulde machtigingsformulier worden toegestuurd? Antwoord: dat kunt u nog niet insturen, want ZK heeft het interne proces nog niet ingeregeld en kan nog geen formulieren in behandeling nemen. Dit duurt nog enige tijd!? Dat verbaast mij wel. Er is nu een machtigingsformulier, maar je kunt er voorlopig nog niets mee bij ZK...