Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Tegemoetkoming in kosten Freestyle Libre door geen gebruik meer van conventionele teststrips

Nieuwkomer

Goedemiddag,

 

Ik heb vanochtend met jullie klantenservice gebeld met de vraag of de kosten voor het gebuik van de Freestyle Libre ook vergoed wordt. Jullie antwoord was dat dit momenteel (nog) niet het geval is.

 

Ik ben van plan om, ook al wordt het nog niet vergoed, de Libre wel te gaan gebruiken (kosten zo'n € 1.400 per jaar) 

Door gebruik van de Libre zal ik geen "gewone" test strips meer gebruiken, welke kosten dus ook niet gedeclareerd worden. Ik heb gevraagd of jullie ook een tegemoedkoming kunnen doen in de vergoeding van de kosten voor de Libre.

De medewerker van jullie klantenservice heeft deze vraag doorgestuurd naar "Het hogere management" en ik zou hierover geinformeerd worden.

 

Even later werd ik terug gebeld door de medewerker van jullie klantenservice dat ik hierover niet geinformeerd wordt, maar dat ik de berichtgeving via de website maar moet bijhouden. Dit vind ik een erg rare gang van zeken. Ik stel een vraag en ik krijg antwoord via een website... Wanneer weet ik dat het antwoord geplaatst is? Ok moet ik elke week kijken. Ook weet ik iet waar ik dan moet kijken....

 

Graag jullie reactie.

 

Tegemoetkoming in kosten Freestyle Libre door geen gebruik meer van conventionele teststrips

9 ANTWOORDEN 9
Highlighted

Re: Tegemoetkoming in kosten Freestyle Libre door geen gebruik meer van conventionele teststrips

Community Manager

Hoi @Edwin1 Volgens mij gaan er hier een paar zaken mis. We vergoeden de Freestyle Libre namelijk wel, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Kan je mij in een privebericht jouw relatienummer, postcode en huisnummer en geboortedatum toesturen, dan ga ik even na wat er fout gaat. 

 

 

Highlighted

Re: Tegemoetkoming in kosten Freestyle Libre door geen gebruik meer van conventionele teststrips

Community Manager

@Edwin1 Ik begreep van mijn collega Pauline dat ze je inmiddels gesproken heeft. Heb je van haar antwoord gekregen op je vragen?

Highlighted

Besparing kosten door gebruik Freeslyle Libre teruggeven aan gebruikers?

Starter

Beste Zilveren Kruis, Het kan jullie niet ontgaan zijn dat ik, en wellicht velen met mij, het afgelopen jaar nagenoeg geen teststrips en lancetten heb besteld. Dit scheelt jullie uiteraard aanzienlijk in de kosten. Wat fijn he! De reden dat ik zo weinig teststrips nodig heb, is NIET omdat het nu ineens wonderbaarlijk goed gaat met mijn diabetes. Nee de reden is dat ik nu de Freestylelibre gebruik. Een waanzinnige verbetering op het gebied van Bloedglucosemonitoring. Er is alleen 1 klein nadeel: de totale kosten ervan betaal ikzelf, ja IKZELF! Bovenop natuurlijk de reguliere zorgverzekeringskosten en mijn eigen risico. Nu dacht ik zo: aangezien jullie geld overhouden omdat jullie niet meer al die teststrookjes hoeven te vergoeden, kunnen jullie misschien een beetje tegemoetkomen in de kosten? Dat zou toch fijn zijn!! Want weet je, Zilveren Kruis, door deze manier van glucosemeting kan ik mijn diabetes veel beter regelen. Dit zou er wellicht zo maar voor kunnen zorgen, dat er ook minder kans is op complicaties... scheelt ook weer in de zorgkosten. Ik hoor graag hoe jullie denken over mijn voorstel. met vriendelijke groet, Claudia

 

Highlighted

Re: Fsl

Fanatiekeling

Claudia2, ik ben niet van Zilveren Kruis. Maar het is goed mogelijk dat andere zorgverzekeraars wèl een bijdrage ter grootte van de prijs van de teststrips vergoeden. 

Ik raad je aan om hierover navraag te doen (en natuurlijk schriftelijk te laten bevestigen). Misschien kan de DVN je ook informatie verstrekken vanuit ervaringen van andere gebruikers/leden. 

Groet, Feina.
Highlighted

Re: Besparing kosten door gebruik Freeslyle Libre teruggeven aan gebruikers?

Lid verzekerdenraad

hoi @Claudia2,

helaas gaat dat niet gebeuren.

de kosten voor de niet gebruikte strips zijn niet een bedrag dat ZK overhoud,

als er kosten gemaakt worden voor strips, worden deze via het vereveningsfonds "betaald", bij geen verstrekking dus helaas ook geen vergoeding uit dat fonds.

dit fonds heeft als functie de meerkosten die verzekeraars hebben voor chronisch zieke verzekerden te compenseren zodat het voor een verzekeraar geen extra "last" hoeft te zijn om deze doelgroep te verzekeren, dus als iets niet gedeclareerd wordt, kan het ook niet gecompenseerd worden helaas.
jouw voorstel was al eens vaker langs gekomen.......

ik had het ok fijn gevonden als het wel had gekund (als FSL gebruiker sinds mei 2015 Man Knipoog, reken de kosten maar uit voor hier)

 

groet mike

Highlighted

Re: Besparing kosten door gebruik Freeslyle Libre teruggeven aan gebruikers?

Nieuwkomer
Wat een besparing levert de freestyle libre op voor de zirgverzekeraars??!! Niet alleen het gebruik van strips. Maar ook een betere gezondheid. Dus ook minder zorgkosten. Helemaal mee eens dat dit surplus naar de fsl gebruiker gaat. Logisch toch. En geen fratsen met vereveningsfondsen e.d. Kijk naar het totaalplaatje. Geen Boekhoudtrucs!
Highlighted

Re: Besparing kosten door gebruik Freeslyle Libre teruggeven aan gebruikers?

Lid verzekerdenraad

hoi @Elmy

 

en aar is dus ook het huidige, lopende onderzoek mee bezig.

helaas loopt dat nog tot mei 2018, maae misschien kunnen ze ook een tussentijdse rapportage uitbrengen.....

 

groet mike

Highlighted

Re: Besparing kosten door gebruik Freeslyle Libre teruggeven aan gebruikers?

Verwijderde account
Niet van toepassing

Door het gebruik van de computer, zou dit oop individuele basis mogelijk moeten zijn. Ik heb al vaak geschreven over de FSL, maar ik heb er nooit zo naar gekeken als Claudia.

Goed idee!!!!!

Highlighted

Re: Fsl

Community Manager

Hoi @Claudia2, welkom op de community. Ik heb jouw vraag samengevoegd met de vraag van @Edwin1 die deze al eerder stelde. 

 

Natuurlijk zijn we blij dat je baat ervaart bij het gebruik van de Freestyle Libre. Als we niet geloofden dat deze manier van meten toegevoegde waarde heeft voor mensen met diabetes zouden we de twee onderzoeken naar de werking en effectiviteit van de Freestyle Libre ook niet hebben gefinancierd. Dat je nu minder strips gebruikt is mooi, omdat dat betekent dat je je minder hoeft te prikken, maar helaas werkt het niet zo dat we het één met het ander kunnen verrekenen. Het is misschien makkelijker om een ander voorbeeld te nemen. Misschien een flauw voorbeeld maar ik kan zo gauw niets anders bedenken: iemand heeft een stressbal waar hij of zij de hele dag in knijpt. Dat zorgt misschien voor een lagere bloeddruk en daardoor voor een besparing op medicatie en ziekenhuiszorg. Kan iemand dan zijn of haar stressbal bij ons declareren? Nee, want het is geen vergoede zorg. Hetzelfde geldt voor de Freestyle Libre, het is nog geen apparaat dat vergoed wordt uit de basis- of aanvullende verzekeringen. 

@Feina Dat kan @Claudia natuurlijk altijd navragen. We werken samen met de DVN en die hebben ook hun eigen forum waar dit een belangrijk gespreksonderwerp is.

 

@Elmy We kijken ook naar het totaalplaatje, vandaar ook het onderzoek zoals @Mike de Wit al aangaf.

 

@Mike de Wit Hoi Mike, ik heb vandaag toevallig nagevraagd of er al een doorkijkje gegeven kan worden naar wat het onderzoek voor resultaten oplevert. Het antwoord is heel helder: nee, dat gaat helaas nog niet. Wanneer je echt een uitspraak wil kunnen doen op basis van de uitkomsten van een onderzoek, dan heb je daar voldoende data voor nodig. Die data komt nu, na het verstrijken van het eerste jaar van het onderzoek, langzaam binnen. Dus het blijft afwachten tot het einde van het onderzoek.