Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Omnipod vergoeding kind van 7 jaar

Nieuwkomer

Hoi,

 

mijn dochter van 7 jaar gaat binnenkort overstappen naar een omnipod pomp om haar waardes beter onder de knie te krijgen.

Maar word deze ook volledig vergoed? Ook de materialen die je erbij nodig hebt? 

En de real time continue glucosemonitoring word deze ook vergoed voor mijn 7 jarige dochter (tuypie 1 kinderdiabetes)?

 

 

 

Omnipod vergoeding kind van 7 jaar

1 ANTWOORD

Re: Omnipod vergoeding kind van 7 jaar

Medewerker

Hey Samantha,

 

Bedankt voor het stellen van jouw vraag hier op de community.

Er is vanuit de basisverzekering een vergoeding mogelijk voor de Omnipod. Je kunt met de aanvraag/ motivatie naar een gecontracteerde leverancier (deze vind je bij jou in de buurt op onze zorgzoeker). De gecontracteerde leverancier weet precies wat zij kunnen declareren en wat dus onder de verzekering valt en of dit ook van toepassing is op de situatie van jouw dochter. Wanneer jouw dochter in aanmerking komt voor de vergoeding dan geldt ook dat de bijbehorende materialen bij deze insulinepomp vergoed worden. 

 

De continue glucose monitoring is een ander verhaal, deze zou onder het behandeltraject van het ziekenhuis vallen. Dat wil zeggen dat jouw dochter onder behandeling is bij de specialist in het ziekenhuis. Binnen deze behandeling moet dan ook de continue glucose monitoring vallen. Het wordt dan ook niet los gedeclareerd, maar is onderdeel van het behandeltraject waarin jouw dochter valt.

 

Groetjes, 

Vind je een bericht leuk en wil je graag je waardering geven? Dit kan door op de Like button te klikken onderaan het bericht.