Highlighted

Ketonen meten

Top bijdrager

Ondanks het feit dat ik al 47 jaar mee loop heb ik nog nooit ketonen hoeven meten.

heb ook geen idee hoe ik dat ga doen

In de freestyle kun je dat met een stripje doen, maar ik heb dat apparaat nog niet

 

Ik stelde de vraag op het DVN forum en kreeg daar een uitleg waar ik behoorlijk van schrok, ik heb nl die verschijnselen van misselijk en kotsen, maar ik heb dat ook gemeld aan de DVK, maar er wordt niet op gereageerd, ook mijn pomp geeft het aan, maar ja als niemand iets zegt laat je het voor wat het is.

 

Nu ik meer weet wil ik dat dus zeker gaan meten, maar hoe?

 

Kun je zonder recept die strips bestellen en waarin meet je dat, wordt het vergoedt?

 

Hoop dat lotgenoten mij vertellen hoe ik dat moet aanpakken en de vergoeding hoor ik dan wel, maar zo verder lijkt mij niet verstandig.

 

O ja heb je een recept nodig voor die strips?

 

 

 

Ketonen meten

7 ANTWOORDEN 7

Re: Ketonen meten

Top bijdrager

Ik hoop dat iemand van het zilveren kruis kan antwoorden hoe ik dat moet aanpakken. het leeft niet echt bij diabeten, die doen het misschien allemaal al?

Re: Ketonen meten

Community Manager

@Colliore Ik ben zelf ook erg benieuwd naar de ervaringen van anderen op dit gebied.

 

De ketonenstrips vallen onder medisch specialistische zorg. Dat houdt in dat je er voor naar de diabetesverpleegkundige of internist moet om ze vergoed te krijgen. Je kan de strips wel zelf bestellen maar dan worden ze niet vergoed. 

 

Zover ik begrijp is overgeven wel één van de indicaties dus het lijkt me goed om antwoord te krijgen op de vraag waarom de diabetesverpleegkundige geen noodzaak ziet om de ketonenwaarde te meten. Wat een optie is is de 'tweede arts online', een service van onze zorgcoaches. Het is niet hetzelfde als een second opinion, je krijgt geen nieuwe diagnose, maar het is wellicht wel goed om even te sparren met een medisch specialist over jouw situatie. Misschien dat je na dat gesprek meer informatie hebt waarmee je weer verder komt. 

 

 

Re: Ketonen meten

Top bijdrager

Wij werken op de volwassenenpoli niet of zelden met ketonen strips. Daar zijn verschillende redenen voor. Een belangrijke reden is dat ketonen alleen van belang zijn als controle op een insuline tekort. Bij kinderen is soms moeilijk te achterhalen of hoge waarden komen door teveel Kh of door een acuut tekort aan insuline. Volwassenen weten dit meestal wel en zijn in staat extra insuline toe te dienen bij hoge waarden. Een andere reden is dat de afkapwaarden niet erg betrouwbaar zijn. Er kunnen best wel eens ketonen meetbaar zijn zonder dat het enige klinische relevantie heeft.

 

Raoul ik heb het gedeelte van het antwoord van de DVK even hier neer gezet en denk dat het antwoord goed is, als er anderen zijn die dat niet zo voelen hoor ik het graag en anders zet ik morgen avond dit bericht op tevreden met het antwoord

 

Weer bedankt, het is prettig zorgen gewoon bij je verzekering neer te kunnen leggen.

 

Re: Ketonen meten

Community Manager

@Colliore we denken graag met je mee. Het klinkt inderdaad als een goed onderbouwd antwoord maar ik ben benieuwd naar andere community leden die hier ervaring mee hebben. Als je klachten blijft houden is het natuurlijk altijd van belang dat je dit laat onderzoeken. En de optie van 'tweede arts online' blijft natuurlijk ook mogelijk. 

Re: Ketonen meten

Top bijdrager

Raoul ik hoop inderdaad nog wat meer reacties te krijgen en ik ga binnenkort toch in gesprek met de

kennisafdeling over hun mening wat betreft een paar andere dingen die zijdelings met de diabetes te maken hebben maar waar ik mijn twijfel heb over de beslissing die genomen is.

 

Als ik dan ook van de persoon daar hoor dat men niet te makkelijk is zal dat rust geven

 

Ik wist dit allemaal niet en voel me een stuk sterker nu ik weet dat je je vragen ook bij de verzekering kan neerleggen en dat ze met je mee denken.

Re: Ketonen meten

Community Manager

@Colliore fijn om te horen dat je je gesterkt voelt door de diensten die wij kunnen bieden.

Laat je me even weten of je na het gesprek met de specialist gerustgesteld bent en antwoord hebt op je vragen?

 

Re: Ketonen meten

Top bijdrager

Dat doe ik zeker Raoul

Dank je wel

Van één hoop ik snel wat te horen en van de oogarts hoor ik niets, maar dat ga ik bespreken met Het zilveren Kruis.

Wacht even tot ik het kan combineren