Diabetes 2 en vergoeding voor Fitforlife

Voorbijganger
Vrijdag stuurde ik als verzekerder onderstaand bericht aan ZK. Helaas vandaag het 'standaard' antwoord van de klantenservice en geen inhoudelijke gedachtenwisseling waar ik op had gehoopt. Ze gaf mij aan dit via de community dan te plaatsen. Bij deze..
 
"Graag vraag ik uw aandacht voor het volgende verzoek en hoop ik op een serieuze inhoudelijke (en natuurlijk positieve) reactie die gericht is op mij als verzekerde/mens en niet als 'nummer'. Helaas ben ik in 2012 gediagnosticeerd met diabetes type 2. De afgelopen jaren is e.e.a. niet verbeterd en dat betekent dat ik o.a. gebruikmaak van medformine, gliclazide en sinds 2015 van langwerkende insuline. Echt grip op het geheel heb ik nog niet en ook de laatste maanden schommelt het weer behoorlijk. Vanzelfsprekend volg ik ontwikkelingen op de voet en heb -zoals u vast ook - kennisgenomen van het programma 'Keer diabetes om' van collega-verzekeraars. Helaas doet Zilveren Kruis hier (nog) niet aan mee en heb ik ook begrepen dat een Freestyle Libre helaas ook (nog) niet wordt vergoed; iets wat de ballast van steeds prikken behoorlijk zou kunnen verlagen. Maar dit terzijde..
Mijn medicijnen, insuline en testmaterialen worden allemaal vergoed. Ook als ik naar een dietist wil of via een fysio in het kader van revalidatie (schouderontsteking geneest langzamer langer i.v.m. diabetes). Toch wil ik niet stilziiten en lijkdzaam steeds meer medicijnen tot mij nemen. Ik heb hoop om verbetering in de situatie te brengen, gezonder te worden en medicijngebruik beperkt te houden.
Inmiddels ben ik in contact gekomen met FitforLife een combinatie van beweging-voeding en coaching, een lifestyle en personal training programma die ook met diabetici werken. Het spreekt mij erg aan en ik verwacht er goede resultaten mee te behalen. THet doet mij denken aan 'keer diabetes om' . Tegelijkertijd zijn de totale kosten voor mij moeilijk op te brengen.
Mijn concrete vraag is dan ook of u in het kader van mijn (aanvullende) verzekering zou kunnen overgaan tot een (gedeeltelijk) vergoeding hiervan. Nadere informatie via mij of via FitforLife Amersfoort. 
Graag hoor ik uw inhoudelijke reactie. Ik hoop en vertrouw erop dat u niet met een 'dat staat niet in onze richtlijnen' reactie komt (dat was de eerste reactie van uw klantenservice... ), want ik snap dat dit niet standaard wordt vergoed, ik kan ook de vergoedingenlijst lezen. Daarom juist dit speciale verzoek. Ik denk dat het mijn gezondheid ten goede kan komen en medicijngebruik (en aanverwante zorg) kan terugdringen, dus ook voor jullie als verzekeraar goed kan zijn. Van 'collega-diabetici' hoor ik steeds dat Zilveren Kruis niet echt de verzekeraar voor diabetici is, maar ja als klant van meer dan 20 jaar geef ik u graag de kans om het tegendeel te bewijzen."
 
Is dit herkenbaar? 
Het zou fijn zijn om dus hierover inhoudelijk in dialoog te gaan!

Diabetes 2 en vergoeding voor Fitforlife

6 ANTWOORDEN

Re: Diabetes 2 en vergoeding voor Fitforlife

Fanatiekeling

@EdwardMoolenburgh

Volgens mij vergoedt ZK dit niet. 

U kunt natuurlijk wel een consult bij de internist aanvragen. Of bent u daar al? Kan de huisarts u onvoldoende helpen via de Ketenzorg ( ca. €200per jaar)?

Groet, Feina.

Re: Diabetes 2 en vergoeding voor Fitforlife

Community Manager

Hoi @EdwardMoolenburgh, het is een hele goede vraag die je stelt, en ik kan je zo één twee drie geen antwoord geven waarom we dit nu nog niet doen. Dus daar ga ik achteraan. 

 

We organiseren volgende week, op woensdagavond een evenement, waar Hanno Pijl komt spreken. Misschien vind je het leuk om daar aan deel te nemen en daarna van gedachten te wisselen?

Re: Diabetes 2 en vergoeding voor Fitforlife

Voorbijganger

@Feina: dat het niet standaard wordt vergoed weet ik wel, daar ging ook nou juist mijn bericht over.

 

@Raoul: dank je voor het bericht. ik ben benieuwd naar je bevindingen. Ik kan helaas a.s. woensdag niet zomaar naar Leiden komen, maar ja het voedingsaspect zit nou juist ook in het traject dta ik wil doen

Re: Diabetes 2 en vergoeding voor Fitforlife

Community Manager

@EdwardMoolenburgh Jammer dat je er niet bij kan zijn. Jouw vraag staat nog steeds uit en ik kom daar dus nog op terug.

Re: Diabetes 2 en vergoeding voor Fitforlife

Community Manager

Hoi @EdwardMoolen, ik heb vraag over FitforLife. Weet jij of het een organisatie is die deze programma's aanbiedt of dat het op eigen initiatief gegeven wordt? Ik zie wel verschillende websites en ook verschillende locaties in Nederland waar dit wordt aangeboden, maar kan nog niet achterhalen of dat centraal gecoördineerd wordt.

Re: Diabetes 2 en vergoeding voor Fitforlife

Voorbijganger

@Raoul, dat zou ik ook niet weten. Ik heb contact met de vesting in Amersfoort (kvk 55910939), met Marcel, die kan het vast vertellen