Kosten zorgverzekering verlagen voor sporters

Status: Nieuw
door donderdag - laatst bewerkt vrijdag door Community Manager

Sporters die door hun sctieve levenswijze minder gebruiken maken van de zorgverzekering, zouden een reductie dienen te krijgen voor de kosten van de zorgverzekering. Bijvoorbeeld een marathon lopen per jaar, 1 maand vergoeding retourneren. Bij trouwe lidmaatschap van de sportschool (minimaal 2x per week) een reductie van 10% op de basis verzekering. Sporters hebben soms wel iets vaker een blessure, maar zijn veel minder vaak ziek, en daardoor minder belastend voor de ziektekosten verzekeraar. Graag zou ik willen zien dat Zilveren Kruis een systeem gaat testen, met deze gedachte in het achterhoofd. Een wetenschappelijke studie aan de Erasmus Universiteit heeft bewezen dat financiele prikkels mensen meer laten sporten.

0 likes
Opmerkingen
Community Manager
Community Manager

Hoi @GKOBL, ik vind het een goed idee. Volgens mij doen we dit alleen al. We bieden collectieve kortingen aan voor mensen die aangesloten zijn bij een sportbond.  Dat zijn er best al wat.

 

Daarnaast is er een nieuw initiatief van Zilveren Kruis: Actify 
Je kan punten sparen door mee te doen aan bepaalde uitdagingen en door je stappen te tellen.

Die punten kan je daarna inwisselen voor korting op geselecteerde producten. 

 

Sluit dat aan bij jouw voorstel? Of zie je het toch iets anders voor je?

Debutant

Beste Raoul,

Dank voor je reactie. Ik was niet op de hoogte van Actify, zal me hier meer in gaan verdiepen.

Sluit deels aan wat ik bedoel.

Een ander punt is dat sporters doorgaans gezonder leven, en daardoor minder gebruik maken van de zorg verzekering. Een korting stimuleert dit verder, en zal op termijn de zorg ksoten verder reduceren.

Gijsbert