0 likes

Wanneer je overmatige haargroei hebt in het gezicht wordt dit (voor een deel) op dit moment vergoed bij 3 of 4 sterren aanvullend.  Dit wel na verwijzing van een huisarts. 

Echter bedacht ik mij dat wanneer je een IPL Lumea Prestige apparaat van Philips aanschaft (nu 449,- euro) je hiermee veel langer jezelf kunt behandelen met een zeer groot effect. Dit is niet alleen gunstig voor mensen met overmatige haargroei in het gezicht maar ook op armen, benen, bikinilijn, buik, billen.  Het uitkeren van de eenmalige vergoeding (met verwijsbrief van de huisarts) zou veel dames (en misschien ook heren) enorm gelukkig maken! Mij in ieder geval wel. Ik hoop dat jullie dit idee meenemen in jullie overweging. 
Na jaren van overmatig haargroei op mijn hele lijf ga ik sparen voor een IPL apparaat, heb zoveel positieve berichten van mensen uit mijn omgeving. Ik weet dat het mij een stuk gelukkiger zal maken. 

Hartelijke groet, 

Noortje

Opmerkingen
Moderator

Hoi Noortje,

Bedankt voor het voorstellen van dit idee. De kern van je suggestie is me duidelijk. Bij de vergoeding voor epilatie de mogelijkheid toevoegen om zelf een IPL apparaat aan te schaffen. 

Op dit moment is inderdaad zo dat een IPL behandeling wel vergoed wordt (bij ernstig ontsierde haargroei in gezicht en hals), maar dan wordt deze uitgevoerd door een huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Wanneer iemand zelf een een IPL apparaat zou aanschaffen en de behandeling uitvoeren, dan mis je als het ware een stukje specialisatie en ervaring. Hoe denk jij hierover?

 

Ondertussen heb ik je vraag ook voorgelegd bij onze productmanagers, die gaan over de invulling van vergoedingen als deze. 

Debutant

Hoi Eva,

Dank voor je reactie. 
Fijn dat je mijn verhaal begrijpt. 
Specialisatie en ervaring is natuurlijk altijd belangrijk. Kennis staat voorop. Echter denk ik wel dat mensen die 'overmatige haargroei' hebben, waar dan ook op het lichaam, zij zelf al redelijk wat kennis hebben opgedaan. De apparaten van Philips zijn natuurlijk toegespitst op de consument. En dus ook makkelijk hanteerbaar, zonder al teveel risico. Gezien de goede werking van de apparaten zie ik niet in waarom het mensen niet makkelijk gemaakt zou kunnen worden en tevens goedkoper in verhouding. 

Nog even een kleine 'note': waarom wordt door het Zilveren Kruis alleen gekozen voor overmatige haargroei in het gelaat? Waarom niet op handen, voeten, bikinilijn, buik, etc?

Heel fijn dat je het hebt voorgelegd aan de productmanagers, ik kijk uit naar een positieve uitkomst. 

Hartelijke groet, 

Noortje Bogaert