collectiviteit opgeheven per 1-1-2019

Nieuwkomer

Al jaren zijn wij bij Zilveren Kruis naar volle tevredenheid verzekerd.

Onze collectiviteit altijd via werkgever (TSN Thuiszorg) gehad en na gezondheidsproblemen overeengekomen dat we over konden naar collectief TSN Gepensioneerden.

Prima geregeld dachten wij, echter wordt per 1-1-2019 dit collectief verwijderd en vallen wij zonder enige aankondiging van beide (TSN en Zilveren Kruis) in een gat.

Helaas nog geen oplossing of tegenaanbod van Zilveren Kruis mogen ontvangen....

Zijn er meerdere mensen die hier tegen aanlopen en hoe is dit bij jullie opgelost?

collectiviteit opgeheven per 1-1-2019

2 ANTWOORDEN 2

Re: collectiviteit opgeheven per 1-1-2019

Fanatiekeling

Niet iedereen kan gebruik maken van een collectief. 67% is collectief verzekerd, de rest van de mensen niet. Dus 2/3 tegen 1/3. Je hebt dan, samen met een heleboel andere mensen, gewoon de pech dat je meer moet betalen. Er bestaan wel collectieven bij ZK die vrij algemeen toegankelijk zijn, zoals leden van een kruisvereniging. Ook de ANBO heeft collectieve korting geregeld bij een tiental verzekeraars. De korting loopt uiteen van 3-9% op de basisverzekering. 

 

Collectieve kortingen , vooral oneigenlijke (dus niet direct verbonden aan een werkgever) worden teruggedrongen, omdat dit de premies voor de mensen die geen collectief hebben, alleen maar duurder maakt.

 

En.... een oplossing zul je niet ontvangen van ZK. Je kunt de werkgever, of het pensioenfonds van de werkgever erop aanspreken.

Groet, Feina.

Re: collectiviteit opgeheven per 1-1-2019

Webcare
Webcare

Goedemorgen Remco,
wat goed dat je ons forum hebt gevonden om je vraag te stellen en te vragen of aderen hier ook tegenaan lopen.

Wij stoppen met het aanbieden van collectiviteiten waarmee wij geen (zorg)inhoudelijke samenwerking hebben. We hebben besloten dat we alleen nog collectieve zorgverzekeringen aanbieden als we naast korting op de premie ook extra afspraken maken met de werkgever, organisatie of vereniging.

Ook de overheid wilt het aantal collectiviteiten ook terugbrengen, want als een collectiviteit verder niks toevoegt, wordt de korting betaald door de mensen zonder collectiviteit. En dat is niet wat we willen.
Heb je al gekeken of je gebruik kunt maken van een andere collectiviteit? Zoals Feina al aangeeft hebben wij een collectiviteit met de ANBO, maar ook met KBO-PCOB, de Ledenvereniging en andere thuiszorgorganisaties. Op zk.nl/collectiviteit vind je onze collectiviteiten.
Groet, Kim

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.