Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Collectiviteitskorting voor student

Starter

Mijn dochter studeert, hoe kun je collectiviteitskorting krijgen?

Collectiviteitskorting voor student

2 ANTWOORDEN 2
Highlighted

Re: Collectiviteitskorting voor student

Fanatiekeling

Bij het invullen van het aanmeldingsformulier op de website van Zilveren Kruis kun je de collectiviteit opgeven. Je moet zelf je eigen collectiviteit 'ontdekken' en kiezen. Je hoeft niets te bewijzen, maar er worden wel controles gedaan door ZK op het recht op de collectiviteit. 

Zie https://secure.zilverenkruis.nl/PremieBerekenen/SelectPackage

Je kunt de keuze "student" maken:dat is een collectiviteit die afgesproken is met de landelijke studentenvereniging. Met die korting is de verzekering toch nog duurder dan de goedkopere ZIEZO. De korting is 10% basis, 15% aanvullend. Daarnaast kun je kiezen voor de ER korting en de jaarbetaling.

Rekening houdend met de LSVB-korting zijn de prijzen voor de 3 verzekeringen: €103, €114 en €120 ( Basis Budget, Basis Zeker en Basis Exclusief van het label Zilveren Kruis) en met een max. vrijwilig eigen risico kosten ze €83, €94 en €100.

De prijzen van Ziezo zijn €102 en €106 (ZIEZO Selectief en ZIEZO Basis) met een max. vrijwillig eigen risico wordt dit €80 en €84. Let op: voor dit relatief kleine prijsverschil heeft de goedkoopste het nadeel dat niet alle ziekenhuizen gecontracteerd zijn. In bepaalde regio's van Nederland ( bijv. in heel noord-nederland geen enkel ziekenhuis) maar ook in Amsterdam (alleen het OLVG is gecontracteerd, niet de academische ziekenhuizen) moet deze verzekering m.i. afgeraden worden.

Dus let op: de verzekeringen met een geringe aantal ziekenhuizen zijn de Ziezo Selectief en de Basis Budget.

(NB de korting ivm eigen risico is hoger bij ZIEZO, NL. €22 p.m. vergeleken met €20 p.m. voor ZK.)

 

Groet, Feina.

Re: Student

Community Manager

Goedemorgen Erwin,

 

Welkom op onze community. Leuk dat je ons via deze weg een bericht stuurt.

@Feina heeft al een uitleg gegeven zie ik. Bedankt hiervoor.

 

Er zijn twee studentencollectiviteiten. Het Mbo-studenten collectief is voor studenten die een Mbo-opleiding volgen. Het collectief "Studenten Goed Verzekerd" is voor studenten die een Hbo of universitaire studie volgen. Je leest hier meer over de zorgverzekering voor studenten op onze website. 

 

Zijn jullie al bij ons verzekerd? Je kan de collectiviteitskorting aanvragen door een nieuwe verzekering voor haar aan te vragen op onze website. In de eerste pagina bij het berekenen van de premie kan je bij "Zoek uw collectiviteit" zoeken op de term "studenten". In de stappen daarna geef je al haar gegevens op en kan je de aanvraag versturen. 

 

Het is zeker goed om ook eens te kijken naar de verzekeringen van ZieZo. ZieZo is onze online verzekering waardoor de premie wat voordeliger is. Je leest hier meer over de verzekeringen van ZieZo. 

 

Is dit een duidelijke uitleg op jouw vraag, Erwin? Hoor het graag als ik je nog ergens mee kan helpen.

 

Groet,

Jasper

 

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.