Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Wat krijg ik vergoed bij een tandarts in het buitenland?

Starter

Ik woon in Duitsland maar werk in Nederland nu ga ik in duitsland naar de tandarts. Er moeten een aantal noodzakelijke kronen en dergelijke worden geplaats. Nu heeft de tandarts mij een begroting gemaakt alleen nu heb ik geen idee waar ik hiermee naartoe moet om te weten wat ik nou vergoed krijg ??

Groetjes Michel

Wat krijg ik vergoed bij een tandarts in het buitenland?

6 ANTWOORDEN 6

Re: Wat krijg ik vergoed bij een tandarts in het buitenland?

Fanatiekeling

In het Duitse Ziekenfonds zit nog de tandarts. Dus je moet bij het Duitse ziekenfonds zijn om te weten te komen wat er vergoed wordt. 
Waarschijnlijk heb je een formulier van de Nederlandse zorgverzekering gekregen, waarmee je in Duitsland kan bewijzen dat je in Nederland een zorgverzekering hebt. Dit formulier is wrsch. E106. Zie bijlage.

Groet, Feina.

Re: Wat krijg ik vergoed bij een tandarts in het buitenland?

Starter

Allereerst bedankt voor je reactie. Maar als alles dan via het Duitse ziekenfonds gaat wat heeft mijn aanvullende tandartsverzekering dan voor zin ??

Groetjes Michel

Re: Wat krijg ik vergoed bij een tandarts in het buitenland?

Fanatiekeling

Ik wist niet dat u een aanvullende tandartsverzekering had. 

 

Als het Duitse Ziekenfonds al uw controles, vullingen en kronen betaalt, dan heeft u inderdaad geen aanvullende tandartsverzekering nodig. Maar ik betwijfel of het Duitse Ziekenfonds een kroon vergoedt.

De aanvullende verzekering betaalt altijd, er is geen begroting nodig. Tot het maximum voor uw polis. De factuur moet wel gespecificeerd zijn. Zilveren Kruis kan ook de restant-factuur betalen. 

PS ik ben niet van Zilveren Kruis! 

Groet, Feina.

Re: Wat krijg ik vergoed bij een tandarts in het buitenland?

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Beste Michel,

 

Dank je voor je vraag. Alvast veel sterkte gewenst voor je tandartsbehandeling.

 

Wat wij vergoeden, ligt aan je tandartsverzekering en aan de hoogte van de bedragen per behandeling. Zo krijg je met een tandartsverzekering bijvoorbeeld maximaal 75% vergoed van een kroon en 100% van een gewoon consult, tot aan je maximale jaarlijkse vergoeding vanuit je tandartsverzekering natuurlijk. Vanwege je privacy geef ik je hier geen precies antwoord aan de hand van je tandartsverzekering.

 

Heb je een begroting met bedragen? Vraag ons van tevoren gerust wat we vergoeden. Dat kan via deze link.

 

Klik dan in het aanvraagformulier op ‘anders’ en vul in ‘tandarts’. Een verwijzing heb je niet nodig.

 

Met een E 106-formulier voorkom je dat je dubbel premie betaalt en kun je zorg krijgen volgens de regels van Duitsland ten laste van Nederland. Als je een geregistreerd E 106-formulier hebt, kun je bij je Krankenkasse vragen naar hun vergoeding. Je mag dan per nota bepalen of je de kosten in Duitsland of bij ons indient. Wel ben je dan steeds gebonden aan de verzekering waar je de nota indient.

 

Vriendelijke groeten,

Team Buitenland

Re: Wat krijg ik vergoed bij een tandarts in het buitenland?

Starter

Beste Zilveren Kruis,

Ik woon in Nederland maar reis vaak naar Turkije voor familie bezoek. Ik zou graag ook daar de tandarts willen bezoeken voor een behandeling. Ik heb een 1 ster aanvullende tandarts verzekering tot 250 euro. Is dit mogelijk en wordt het vergoed?

Wat zijn de voorwaarden en hoe kan ik een tandartsbezoek in Turkije declareren?

Re: Wat krijg ik vergoed bij een tandarts in het buitenland?

Medewerker

Welkom op de community @EkmelUyar. Voor tandartskosten gemaakt in Turkije geldt hetzelfde als tandartskosten die in Duitsland zijn gemaakt. Daarom verwijs ik je graag naar het antwoord van mijn collega @Constance hierboven.


Je kunt de tandartskosten in het buitenland vergoed krijgen

De vergoeding in het buitenland is hetzelfde als in Nederland.

Vraag om een gespecificeerde nota

Het is belangrijk dat je aan de arts om een nota vraagt waarop precies staat welke behandeling je hebt gekregen. Deze nota kun je bij ons declareren.

 

Je kunt nota’s in een andere taal bij ons declareren

Wij ontvangen bij voorkeur nota's in het Nederlands, Frans, Duits, Engels of Spaans. ​Als wij het noodzakelijk vinden, kunnen wij vragen om een nota te laten vertalen door een beëdigd vertaler. Wij vergoeden vertaalkosten niet.

 

Heb je nog andere vragen? Laat het me weten. Dan kijk ik of ik je kan helpen.