Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding kankerbehandeling in Hongkong

Nieuwkomer

Vorige week woensdag is bij mijn broertje van 16 de diagnose nasofaryngeale carcinoom (neus-keelholte kanker) gesteld, met een uitzaaiing naar een lymfeknoop in de hals. Afgelopen maandag zijn we bij Daniel den Hoed in Rotterdam geweest en hebben een CT scan gemaakt en bloed geprikt en volgende week staat een MRI op de agenda. Helaas moeten we nog 2 weken wachten tot we hier resultaten van krijgen en weten we niets qua prognose of behandeling tot dan. 

 

Nu blijkt deze diagnose heel zeldzaam te zijn in Nederland, omdat dit een typisch 'aziatische' ziekte is. Terwijl er hier maar een paar casussen per jaar van zijn, wordt dit veelvoudig behandeld in Hong Kong en zijn ze daar veel meer ervaren met deze ziekte. Ook de arts van Daniel den Hoed gaf aan dat het hier zo zeldzaam is dat we alleen volgens protocol behandelen en ze waarschijnlijk in Hong Kong hele andere benadering hebben die mogelijk effectiever is. Verder heeft een vriend die arts is in Hong Kong geadviseerd om ook daar de behandeling te ondergaan, omdat het bekend is dat het in Hong Kong goed te behandelen is.

 

Nu is de vraag of iemand weet hoe het zit met vergoedingen van kankerbehandelingen in het buitenland. Gezien de zorg in China niet goedkoop is hopen we toch een vergoeding via de verzekering te kunnen krijgen, heeft iemand hier ervaring mee? We willen graag gewoon het beste voor onze jonge broertje.

Vergoeding kankerbehandeling in Hongkong

2 ANTWOORDEN

Re: vergoeding kankerbehandeling in hongkong

Medewerker

Goedemiddag Hycheung,

 

Wat een verdrietig berichtje voor jullie gezin. Ik kan me voorstellen dat er heel veel op jullie afkomt. Begrijpelijk dat je deze vraag aan de community voorlegt zodat jullie hopelijk wat ervaringen en informatie krijgen waar jullie mee verder kunnen.

 

Ik heb jouw vraag met betrekking tot het vergoeden van kankerbehandelingen in het buitenland, en dan specifiek de vorm die jij benoemd, voorgelegd aan onze geneeskundige adviseur.  Zodra ik hier een reactie op heb, kom ik er bij je op terug. 

 

Veel sterkte voor jullie gezin toegewenst. 

 

Vriendelijke groet, Judith

Wil jij ook een leuke persoonlijke handtekening? Dit kun je gemakkelijk doen via de instellingen van jouw profiel.

Re: vergoeding kankerbehandeling in hongkong

Medewerker

Goedemiddag Hycheung,

 

Ik heb contact gehad met onze medisch specialist. Bedankt voor je geduld. Helaas kan de medisch adviseur geen uitsluitsel geven over de exacte vergoeding van de behandeling in Hong Kong. Ik wil je hier graag uitleg over geven. 

 

Ik begrijp dat jouw broertje op dit moment nog in afwachting is van wat onderzoeken die hij heeft gehad. Aan de hand van de diagnose en de resultaten van de onderzoeken zal zijn specialist een behandelplan opstellen. Als blijkt dat de medisch specialist geen behandelmogelijkheden in Nederland ziet, vanwege het ontbreken van de expertise, dan zal de medisch specialist uitwijken naar  alternatieven zodat jouw broertje de beste behandeling krijgt.

 

Ik wil je daarom uitnodigen om onze medische adviseurs mee te nemen in de (behandel) plannen die jouw broertje te wachten staan. Je kunt er vanuit gaan dat de medisch specialist van jouw broertje onze medisch specialist weet te vinden indien er vragen of zaken te bespreken zijn.

 

Mocht blijken dat er uiteindelijk écht uitgeweken moet worden naar Hong Kong omdat er geen (net zo goede) behandelingen in Nederland of omgeving zijn zullen de medici dit met elkaar overleggen.

 

Mocht ik nog iets voor je kunnen doen of wil je nog iets vragen dan ben je altijd welkom.

 

Ik wens jouw broertje het allerbeste toe.

 

 

Vriendelijke groet, Judith

Wil jij ook een leuke persoonlijke handtekening? Dit kun je gemakkelijk doen via de instellingen van jouw profiel.