Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding in Amerika

Nieuwkomer

Hallo,

 

Ik ben zelf nog ingeschreven in NL en hier ben ik ook verzekerd, toch ben ik het grootste gedeelte van het jaar bij mijn man die tijdelijk in Amerika werkt, hier werk ik zelf niet maar zit ik bij hem op zijn visum. Ik hoor nu verhalen over hoe duur de medische kosten in Amerika zijn en nu vroeg ik me af wat er gedekt wordt en hoe ik kan zorgen dat de volledige kostprijs hier gedekt wordt mocht er iets gebeuren? En worden er alleen spoedeisende gevallen vergoed? Alvast bedankt voor jullie antwoord!

 

Met vriendelijke groeten,

Vergoeding in Amerika

3 ANTWOORDEN 3

Re: Vergoeding in Amerika

Webcare

Hoi @Lysanne,

Eens, medische kosten in Amerika zijn duur. Goed dat er daarom bij jou een bel rinkelt of je eigenlijk wel voldoende verzekerd bent voor je ziektekosten. 

 

Voor jou is het belangrijk dat je aanvullend verzekerd bent. Want de basisverzekering vergoed alleen het Nederlands tarief. (Na aftrek eigen risico).

In Mijn Zilveren Kruis zie je o.a,. of je aanvullend verzekerd bent:

zk.nl/mijnzilverenkruis

 

Voor spoedeisende zorg ben je vanaf de kleinste aanvullende verzekering al verzekerd tot de buitenlandse kostprijs.

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/vergoedingen/Paginas/Spoedeisende-zorg-in-het-buitenland.as...

 

Voor niet- spoedeisende zorg bij een niet- gecontracteerde zorgverlener (dit is voor jou het geval omdat in Amerika er geen contracten zijn met zorgverleners) heb je van ons vooraf toestemming nodig.

 

Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener wordt maximaal 75% van het gemiddelde tarief vergoed waarvoor wij deze zorg hebben ingekocht.

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/vergoedingen/Paginas/Niet-spoedeisende-zorg-in-het-buitenla...

 

Mocht je hulp nodig nodig hebben, neem altijd contact op met Euro Cross Assistance. Zij nemen je al het geregel rondom de zorg uit handen. Zij weten bijvoorbeeld waar je terecht kunt.

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/service/buitenland/Paginas/achmea-alarmcentrale.aspx

 

Mis je nog iets in mijn antwoord of heb je andere vragen over je polis, kom bij ons terug, dat kan op allerlei manieren:

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/contact/Paginas/default.aspx

 

Ik hoop dat je verder een toptijd hebt in Amerika Lysanne!

 

Hartelijke groet,

Pauline

 

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Vergoeding in Amerika

Nieuwkomer

Beste @Pauline

 

Ik ben bij jullie verzekered (Aanvullend, *), en zelf ook vaak in de Verenigde Staten. Ik zag op deze vergelijker staan dat jullie overal ter wereld 100% van de kosten verzekeren. Betekent dit dat ik in de Verenigde Staten voor alle reguliere zorg verzekerd ben? Dus ook voor huisarts, medicijnen en andere zaken die in mijn pakket in Nederland zitten? Of is er een selectie van zaken die ik wel en niet vergoed kan krijgen.

 

Groet, Lucas

 

https://www.studenten-zorgverzekeringen.nl/vergoedingen-buitenland.html

Re: Vergoeding in Amerika

Webcare

Hoi Lucas, je bent verzekerd voor spoedeisende zorg in het buitenland. Goed dat je het navraagt, de kosten in Amerika voor zorg zijn bijzonder hoog. Je krijgt een vergoeding voor alles wat  je in Nederland vergoed krijgt uit de basisverzekering tot het Nederlands tarief. Je betaalt wel je eigen risico over de kosten.

Dus bijvoorbeeld vergoeding voor  ambulancevervoer, ziekenhuisopname en geregistreerde medicijnen op recept van de arts.

 

Wat wordt er vergoed uit je aanvullende verzekering?

Je zorgkosten worden vergoed tot de kostprijs. Dus als je kosten hoger zijn dan in Nederland wordt dit vergoed uit jouw aanvullende verzekering.

Uit je aanvullende verzekering worden ook medicijnen tot 50 euro vergoed die niet vergoed worden uit de basisverzekering maar wel zijn voorgeschreven door een arts.

 

De vergoeding is voor behandelingen die je met spoed nodig hebt in het buitenland. Het moet gaan om behandelingen die je niet had verwacht voordat je reis begon.

 

Wat je nooit krijgt vergoed zijn zelfzorgmiddelen, dieetpreparaten en verbandmiddelen.

Help je hulp nodig? Belt  dan met alarmcentrale Eurocross Assistance. Zijn staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor je klaar. Neem je Zorgpas mee, hierop staat dit nummer van EuroCross Assistance.

Leuk dat je ons forum kiest voor je vragen, zoek je ons weer op als je weer iets wilt weten?

 

groet en nog een fijne tijd in Amerika,

Pauline

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.