Vergoeding in Amerika

Nieuwkomer

Hallo,

 

Ik ben zelf nog ingeschreven in NL en hier ben ik ook verzekerd, toch ben ik het grootste gedeelte van het jaar bij mijn man die tijdelijk in Amerika werkt, hier werk ik zelf niet maar zit ik bij hem op zijn visum. Ik hoor nu verhalen over hoe duur de medische kosten in Amerika zijn en nu vroeg ik me af wat er gedekt wordt en hoe ik kan zorgen dat de volledige kostprijs hier gedekt wordt mocht er iets gebeuren? En worden er alleen spoedeisende gevallen vergoed? Alvast bedankt voor jullie antwoord!

 

Met vriendelijke groeten,

  • Buitenland

Vergoeding in Amerika

1 ANTWOORD

Re: Vergoeding in Amerika

Webcare

Hoi @Lysanne,

Eens, medische kosten in Amerika zijn duur. Goed dat er daarom bij jou een bel rinkelt of je eigenlijk wel voldoende verzekerd bent voor je ziektekosten. 

 

Voor jou is het belangrijk dat je aanvullend verzekerd bent. Want de basisverzekering vergoed alleen het Nederlands tarief. (Na aftrek eigen risico).

In Mijn Zilveren Kruis zie je o.a,. of je aanvullend verzekerd bent:

zk.nl/mijnzilverenkruis

 

Voor spoedeisende zorg ben je vanaf de kleinste aanvullende verzekering al verzekerd tot de buitenlandse kostprijs.

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/vergoedingen/Paginas/Spoedeisende-zorg-in-het-buitenland.as...

 

Voor niet- spoedeisende zorg bij een niet- gecontracteerde zorgverlener (dit is voor jou het geval omdat in Amerika er geen contracten zijn met zorgverleners) heb je van ons vooraf toestemming nodig.

 

Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener wordt maximaal 75% van het gemiddelde tarief vergoed waarvoor wij deze zorg hebben ingekocht.

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/vergoedingen/Paginas/Niet-spoedeisende-zorg-in-het-buitenla...

 

Mocht je hulp nodig nodig hebben, neem altijd contact op met Euro Cross Assistance. Zij nemen je al het geregel rondom de zorg uit handen. Zij weten bijvoorbeeld waar je terecht kunt.

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/service/buitenland/Paginas/achmea-alarmcentrale.aspx

 

Mis je nog iets in mijn antwoord of heb je andere vragen over je polis, kom bij ons terug, dat kan op allerlei manieren:

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/contact/Paginas/default.aspx

 

Ik hoop dat je verder een toptijd hebt in Amerika Lysanne!

 

Hartelijke groet,

Pauline

 

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.