Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vakantie in Myanmar. Wat dekt de zorgverzekering?

Nieuwkomer

We gaan binnenkort naar Myanmar op vakantie, heeft u informatie over het peil van de kwaliteit en prijs van de medische hulp daar. Moeten we extra ziektekosten verzekering afsluiten voor Myanmar, of zou het normaliter binnen de polis moeten vallen?

Vakantie in Myanmar. Wat dekt de zorgverzekering?

2 ANTWOORDEN

Re: Vakantie in Myanmar. Wat dekt de zorgverzekering?

Fanatiekeling

Een reisverzekering is aan te bevelen. Daar hoeven dan geen medische kosten in te zitten. Als u een aanvullende verzekering heeft, dan zorgt die namelijk ook voor extra dekking boven de basisverzekering. 

 

Maar wel belangrijk zijn de zogenaamde " bereddingskosten en repatrieringskosten". Repatriëring is vervoer van de zieke naar NL. Bereddingskosten: kosten van opsporen als u zoekraakt. Repatriëring zit wel in de aanvullende zorgverzekering, beredding niet. Als u geen aanvullende zorgverzekering heeft dan is een reisverzekering met medische kosten meeverzekerd toch wel aan te bevelen. Reisverzekering kan via de bank of de ANWB afgesloten worden. Het nadeel van het afsluiten van een reisverzekering via Zilveren Kruis is dat vermoedelijk het Eigen Risico niet wordt gerestitueerd. Zie onderzoeken Comsumentenbond over reisverzekeringen. 

Groet, Feina.

Re: Vakantie in Myanmar. Wat dekt de zorgverzekering?

Moderator
Moderator

@Tilla Klein Wat een mooi vooruitzicht! Voor meer informatie over de kwaliteit van zorg in Myanmar adviseer ik je te bellen met Eurocross.  Het is ook altijd goed om het reisadvies te bekijken. 

 

Heb je een aanvullende verzekering?

In dat geval ben je volledig verzekerd voor spoedeisende zorg in het buitenland en repatrieering naar Nederland als dit medisch noodzakelijk is. Je hebt dan geen medische module nodig bij jouw reisverzekering. 

 

Een reisverzekering is zeker verstandig om af te sluiten

Dit kan ook bij Zilveren Kruis! Een voordeel is dat je dan zowel een zorg als reisverzekering bij één verzekeraar hebt ondergebracht. Je kunt in een noodgeval 24 uur per dag contact opnemen met onze alarmcentrale Eurocross.

 

Heb je al gedacht aan reizigersvaccinaties? 

Wij vergoeden dit vanaf aanvullend 1 ster. Hier lees je meer over deze vergoeding: reizigersvaccinaties