Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Psycholoog in basisverzekering?

Starter

Beste, 

 

Wordt een psycholoog in het buitenland vergoed in een basis zorgverzekering? Ik verwacht van niet, maar het is het proberen waard. 

Het gaat om een privé instantie die wel vergoeding aanbiedt, als de zorgverzekeraar deze kosten wil dekken.

 

Bij voorbaat dank,

 

Auke

Psycholoog in basisverzekering?

1 ANTWOORD 1
Highlighted

Re: Psycholoog in basisverzekering?

Webcare

Goedemorgen Auke,

 

Je krijgt vanuit de basisverzekering vergoeding voor een psycholoog in het buitenland wanneer je hier een verwijzing voor hebt van een (Nederlandse) huisarts. Bewaar deze, want je hebt de verwijzing nodig voor je declaratie.

 

De hoogte van de vergoeding, hangt af van het type basisverzekering die je hebt. Met Basis Budget en Basis Zeker krijg je 75% vergoeding van het tarief dat wij met gecontracteerde psychologen afspreken. Met Basis Exclusief krijg je 100% vergoeding van het marktconforme tarief. Je krijgt geen vergoeding voor behandelingen die je in Nederland ook niet vergoed zou krijgen. Zie de tarieven voor 2018 in dit document. Op de vergoeding is wel eigen risico van toepassing.

 

Weet dat wij met de meeste psychologen in Nederland een contract hebben. Wanneer je daarvoor kiest krijg je sowieso 100% vergoeding (met uitzondering van het eigen risico). Zie de gecontracteerde aanbieders in onze Zorgzoeker.

 

Geeft dit voldoende antwoord op je vraag zo, Auke?

 

Vriendelijke groet, Michiel

Wil jij ook een leuke persoonlijke handtekening? Dit kun je gemakkelijk doen via de instellingen van jouw profiel.