Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Moet ik mijn zorgverzekering aanpassen als ik voor 9 maanden ga werken in Amerika?

Nieuwkomer

via een werkvisum ga ik voor 9 maanden werken in New Jersey, zij hebben een health insurance vanuit het bedrijf waarmee ik verzekerd ben. moet ik mijn verzekering dan in nederland opzeggen? of laat ik die gewoon doorlopen?

Moet ik mijn zorgverzekering aanpassen als ik voor 9 maanden ga werken in Amerika?

2 ANTWOORDEN 2
Highlighted

Re: Moet ik mijn zorgverzekering aanpassen als ik voor 9 maanden ga werken in Amerika?

Fanatiekeling
Er zijn al vaak vragen over dit onderwerp geweest hier. Maar ik krijg steeds de indruk dat Zilveren Kruis het niet goed weet en telkens andere antwoorden geeft. Er is ook een speciale buitenland-verzekeraar in NL ( oomverzekeringen).  Ik vermoed dat die betere antwoorden heeft. Volgens mij is het belangrijkste of je de nederlandse verzekering ( hetgeen een wettelijke verzekering is) MAG of MOET houden. Daar zijn regels over, die ook na te vragen zijn bij de Sociale Verzekerings Bank. Als je de nederlandse zorgverzekering moet houden is het belangrijk te weten dat Zilveren Kruis een goede vergoeding geeft als u in het bezit bent van een aanvullende verzekering (1-3 sterren). Als u geen aanvullende verzekering heeft, wordt alleen het nederlandse tarief vergoed en dat is veel te laag in de VS.  PS omdat je een " werkvisum" is, vermoed ik dat je verplicht bent om je zorgverzekering op te zeggen. Er zijn regels, die na te lezen zijn op de website van Zorg Instituut Nederland (ZINL).  https://www.zorginstituutnederland.nl/verzekering/buitenland/werken+of+studeren+in+het+buitenland
Groet, Feina.
Highlighted

Re: Moet ik mijn zorgverzekering aanpassen als ik voor 9 maanden ga werken in Amerika?

Expert

Beste Damian,

 

Gefeliciteerd met je baan in  de Verenigde Staten!

 

Helaas verlies je je recht op de zorgverzekering op de eerste werkdag in de V.S. Je stopt dan je zorgverzekering zelf via https://fd8.formdesk.com/achmeazorg/Controleformulierverblijfbuitenland.

 

Stop je met je buitenlandse werk en blijf je in totaal niet langer dan een jaar in het buitenland? Dan ontvangen we graag weer je aanmelding  via https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/zorgverzekering/Paginas/default.aspx

 

Fijn dat je Amerikaanse bedrijf een health insurance heeft. Check alsjeblieft goed of je voldoende gedekt bent; de zorg in de V.S. is vaak duur. Je kunt vragen bij bijvoorbeeld OOM,  Allianz (Globetrotter Verzekering) of de Europeesche naar de mogelijkheden om je aanvullend te verzekeren.

 

Ik wens je alvast een onbezorgde en inspirerende tijd in New Jersey!

 

afdeling buitenland