Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Dekt de reisverzekering alle wintersport kosten?

Nieuwkomer

Beste heer/mevrouw, 

 

Ik ga binnen kort op wintersport met een studenten organizatie. 

Als ik hiervoor de  doorlopende reisverzekering aanschaf ben ik dan volledig verzekerd?

Ook in het geval dat ik met een helicopter van de berg af gehaald moet worden?

heel erg bedankt voor het antwoord. 

 

groet, 

Inessa

Dekt de reisverzekering alle wintersport kosten?

4 ANTWOORDEN

Re: dekt de reisverzekering alle wintersport kosten?

Fanatiekeling

Ik heb in de polisvoorwaarden gekeken van de doorlopende reisverzekering: https://www.zilverenkruis.nl/SiteCollectionDocuments/Consumenten/Reisverzekering/Voorwaarden/Doorlop...

 

 Ik concludeer het volgende: ( maar ben niet 100 % zeker hierover, dus graag hulp van ZK). 

 

- er geldt geen zogenaamde " wintersporttoeslag" voor deze reisverzekering. 

- of er nog aparte modules voor bagage, autohulp e.d. bestaan,  is mij niet duidelijk. Dit zijn wel aparte onderdelen in de polisvoorwaarden, maar kun je de reisverzekering ook zelf samenstellen? 

- medische kosten die onder het eigen risico vallen, worden nooit vergoed ( dit is wel bij andere reisverzekeringen het geval). Bedenk dat " huisartsenhulp" in het buitenland vaak als specialistische zorg wordt gezien, vooral in skigebieden.

-  het meedoen aan een sport(ski) wedstrijd valt niet onder de verzekering

- het redden/opsporen wordt vermoedelijk niet gedekt ( dus de helicopter zou niet gedekt zijn). Dit kan ik namelijk niet vinden. Het zou volgens mij terug te vinden moeten zijn in het onderdeel " personenhulp" vanaf pagina 13. Ik kan het daar niet vinden. In andere reisverzekeringen staat " de kosten van opsporen en redden" : deze woorden kan ik niet vinden in deze polis. Bijvoorbeeld in het onderdeel " hulpverlening en onvoorziene uitgaven van de reisverzekering van de ANWB staat deze tekst: "6. de kosten van bevoegde instanties om iemand op te sporen en te redden of om zijn lichaam te bergen (*);". Toch is dit onderdeel nu juist de belangrijkste reden ( naast de medische kosten) om een reisverzekering af te sluiten. 

 

Later toegevoegd: het ophalen met de banaan of de helicopter wordt inderdaad gedekt door de reisverzekering van ZK. Ik had het over het hoofd gezien.  Het staat in artikel 14 op bladzjde 16. Dit is het artikel " onverwachte kosten":

Kosten voor opsporing en redding. • Ook vervoer naar de bewoonde wereld. • Door of onder leiding van een officiële organisatie die mensen opspoort of redt.

https://www.zilverenkruis.nl/SiteCollectionDocuments/Consumenten/Reisverzekering/Voorwaarden/Doorlop...

Groet, Feina.

Re: dekt de reisverzekering alle wintersport kosten?

Medewerker

@Inessa bij medische noodzaak komt de vergoeding van de banaan (sleebrancard) en helikopter uit de zorgverzekering bij ons. verdwaal je bovenop een berg of raak je ingesneeuwd dan komt het uit de reisverzekering uit het onderdeel personenhulp (opsporing en redding). Voor de doorlopende reisverzekering heb je inderdaad geen module nog voor sportdekking. 

Re: dekt de reisverzekering alle wintersport kosten?

Nieuwkomer

Goedendag!

ik heb deze vorige informatie gelezen maar wil graag zeker weten dat mijn ziektekosten verzekering (in dit geval voor mijn zoon die nu met wintersport is) voldoende is om hem te dekken mocht hij geblesseerd raken. Met genoeg dekken bedoel ik ook: een been breken op de piste en hem vervoeren naar het ziekenhuis etc.

 

Re: dekt de reisverzekering alle wintersport kosten?

Fanatiekeling

De uitleg van ZilverenKruis in de voorgaande post is , dat de 'banaan' uit de zorgverzekering komt, maar dat eventuele opsporing ( als hij verdwaald / zoek raakt) uit de reisverzekering komt. Met andere woorden: de zorgverzekering dekt niet opsporing. Ook dekt de zorgverzekering niet een " gipsvlucht". 

 

Dus op uw vraag: "  dekt de verzekering de kosten als mijn zoon een been breekt", is het antwoord " ja", maar ....

1. Het eigen risico ( indien uw zoon 18 jaar of ouder is) wordt niet gedekt

2. De kosten voor opsporing ( als uw zoon zoek raakt op de helling met het gebroken been) zijn ook niet gedekt.

 3. De eventuele gipsvlucht is volgens mij ook niet gedekt. ( NB de aanvullende verzekering artikel 7 p. 51 dekt wel " medisch noodzakelijk " vervoer, maar de criteria zijn nogal strict. Als uw zoon ook goed geholpen kan worden aan zijn gebroken been in het wintersportland, dan is er geen sprake van " medische noodzaak") . 

4. De basisverzekering vergoedt alleen de kosten, zoals die maximaal in NL zouden gelden. Soms is een behandeling in het buitenland duurder dan de overeenkomstige behandeling in NL. In dat geval moet uw zoon de meerkosten zelf bijbetalen. Als uw zoon een aanvullende verzekering ( bij ZK) zou hebben, dan wordt dit verschil afgedekt.

Groet, Feina.