Zo maak je dit jaar (veilig) die verre reis!

Surfen in Kaapstad, bergbeklimmen in Canada of tempels bekijken in Thailand. 2016 kan zomaar het jaar worden waarin jij die verre reis maakt. Voordat je op avontuur gaat, is het wel belangrijk dat je je goed voorbereidt. Daarvoor geven we je graag een paar praktische tips.

De meeste verre reizen beginnen bij het vaccinatieboekje. Vooral als je naar een ver land reist, kan het noodzakelijk zijn om je te laten inenten. Als je een aanvullende verzekering hebt, vergoedt Zilveren Kruis een groot deel van jouw vaccinaties. Voor sommige landen moet je naast vaccinaties ook een recept opvragen voor malariapillen of andere maatregelen treffen.

Verzekering in het buitenland

Voordat je op reis gaat, is het ook belangrijk om je goed te verzekeren. Bij medische spoedgevallen kun je erop rekenen dat jouw behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Let er wel op dat de verzekeraar hierbij niet méér betaalt dan het standaard Nederlandse tarief. Is de behandeling in jouw vakantieland duurder (wat vaak het geval is) dan zal je dit zelf moeten betalen. Het kan daarom handig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten, of om de Basis Plus Module toe te voegen aan jouw pakket. Hiermee kun je onverwachte kosten voorkomen.

TIP! Tot eind januari kun je nog aanpassingen doen in het aanvullende pakket. Bijvoorbeeld een nieuwe aanvullende verzekering afsluiten of er een stopzetten.

Telefoonnummer alarmcentrale

Sta je op het punt om te vertrekken? Vergeet dan niet je zorgpas in te pakken. Hierop staat het telefoonnummer van Eurocross. Bel hen altijd als je zorg nodig hebt in het buitenland. Zij wijzen je de weg.

Medicijnen

Sommige medicijnen die wij in Nederland heel normaal vinden, vallen onder de Opiumwet. Dit betekent dat je in het buitenland een medische verklaring nodig hebt om deze medicijnen bij je te dragen. Weet je niet zeker of jouw medicijn ook onder de Opiumwet valt? Laat je dan adviseren bij je arts of apotheker.

Souvenirs

Ben je eenmaal aangekomen op de plek van bestemming, dan kun je natuurlijk ontspannen. Toch dien je ook dan nog alert te blijven. Zet bijvoorbeeld niet in een dolle bui een zwarte hennatatoeage en let goed op wat je eet en drinkt. Je wilt immers niet met permanente souvenirs terugkomen…

Met dit advies kun je met een gerust hart beginnen met het plannen van jouw droomreis. Waar ga jij komend jaar het liefst naartoe?

3 Opmerkingen
Bezoeker

Hallo.

 

Dank voor tips! Ik ga dit april met moeder naar Wenen. Misschien nog ergens naar toe. Maar naar Wenen zeker!

Medewerker

Wat leuk @nastya2785! Wenen is een fantastische stad! Mooi ook dat je iets hebt aan de bovenstaande tips. Mocht je vragen hebben schroom niet deze te stellen. Alvast veel plezier samen met je moeder, geniet ervan! 

 

Bezoeker

. Hallo Aaron.

 

Ik moet eerlijk zeggen. Ik ben vergeten hoe moet persoon beantwoorden. Daarom je naam en achternaam heb gekopieerd! Sorry!

 

Maar dank voor reactie! Smiley Vrolijk . Ik ben vorige jaar met moeder geweest in Glasgow. Daar was ook super! 

 

Dank voor reactie over Wenen!