Verbeterideeën van klanten: denk ook mee!

Wil je verbeteren wat je doet, dan begin je met luisteren naar je klanten. Dat is bij Zilveren Kruis een gouden regel. Wat ons opviel, is dat veel mensen vragen hebben over betalen. Om hierbij beter te kunnen helpen, hebben wij vier aanpassingen gedaan.

1. Eigen risico vooraf gespreid betalen

Als je veel zorg nodig hebt, zie je ‘m ieder jaar al aankomen: de rekening van het wettelijk verplichte eigen risico. Voorheen had je twee opties: of je betaalt de rekening in één keer, of in termijnen achteraf. Wie een laag inkomen heeft, loopt dan al gauw achter de feiten aan.

Op ons forum deed klant Marianne daarom een verbetervoorstel: "Incasseer de kosten van het eigen risico automatisch in maandelijkse termijnen, tegelijk met de maandelijkse premie. Blijkt aan het eind van het jaar dat je teveel betaald hebt omdat je niet het volledige eigen risico hebt gebruikt, dan stort de zorgverzekeraar het teveel betaalde terug," schreef ze.

Dat vonden we een goed idee en ook andere klanten gaven aan achter Marianne's voorstel te staan. Daarom besloten we om dit mogelijk te maken. Na wat technisch gesleutel bieden we daarom nu óók de keuze om eigen risico vooraf gespreid te betalen

2. Grip op openstaande bedragen in Mijn Zilveren Kruis

Niets is zo vervelend als verrast worden door onverwachte rekeningen. Of niet te weten of die vergoeding al onderweg is. Hierover krijgen we daarom ook veel vragen van klanten.

Om het overzicht (van te ontvangen en te betalen bedragen) te verbeteren, hebben we een kleine, maar belangrijke uitbreiding gedaan op Mijn Zilveren Kruis: het financieel overzicht. Hiermee zie je in één oogopslag wat je de komende tijd kunt verwachten op het gebied van bij- en afschrijvingen, onderverdeeld per gezinslid op de polis. Als je hierop doorklikt, vind je meer details over de genoemde bedragen en kun je betalingsregelingen treffen. Zo heb je altijd alles onder controle.

3. Gemakkelijk geld overmaken via iDeal

Een deel van onze klanten kiest ervoor om de premie niet automatisch te laten incasseren. Zij ontvangen daarvoor een acceptgiro met de post. Omdat zij de betaling steeds vaker handmatig overmaken via internetbankieren, kregen wij regelmatig de vraag: is het niet mogelijk om de rekening via e-mail te ontvangen?

Dat hebben we geregeld. Je kunt nu in Mijn Zilveren Kruis kiezen voor de betaalmail, een digitale acceptgiro via e-mail. Deze bevat bovendien een link naar iDeal voor het doen van een betaling. Zo voorkom je typfouten bij handmatig online overboeken, die soms voor gedoe zorgen.

4. Hulp bij betaalproblemen in het Financieel Café

Het kan iedereen overkomen: een betalingsachterstand. Bijvoorbeeld door een onverwachte grote uitgave die je niet kon uitstellen, of door het plotseling kwijtraken van je baan. We begrijpen het als je dan door de bomen het bos even niet meer ziet. Ons advies: schuif het niet voor je uit en vraag hulp.

De stap naar Schuldhulpverlening is groot en niet altijd nodig. Een stuk laagdrempeliger is het zogenaamde Financieel Café, waar je zonder afspraak kunt binnenlopen met vragen over geldzaken. Zilveren Kruis en andere organisaties zoals Nuon, Rabobank en T-Mobile staan daar klaar om te helpen. Bijvoorbeeld voor uitleg bij ontvangen brieven en in te vullen formulieren. Door er vroeg bij te zijn, kunnen grotere financiële problemen worden voorkomen.

We starten met het Financieel Café in Zaandam en Amsterdam-Noord. Als dat goed gaat, breiden we snel uit naar andere locaties.

Denk ook mee!

We willen al onze actieve, betrokken klanten bedanken. Want door het gesprek dat we met elkaar voeren – aan de telefoon, per brief of per e-mail, op de Community en bij ons op kantoor – weten wij welke wensen en ideeën er zijn en kunnen we ermee aan de slag! Zo maken we samen dingen beter.

Dus heb jij ook een verbeteridee? Deel ‘m hier!

9 Opmerkingen
Ontevreden Andre
Niet van toepassing

Contracten met zorgverleners landelijk beter spreiden, Nederland houdt niet op bij Eindhoven.

Met een maximum van 25km

Onzinnig om diverse keren +/- 200 km heen en terug te moeten rijden voor een gecontracteerde van het Zilveren Kruis

Garfield
Niet van toepassing
Leuk, gespreid betalen, maar dan ben je met een laag inkomen iedere maand wat meer kwijt, zeker omdat het niet over 12 maanden maar over 10 maanden wordt verspreid. Oftewel, aan het einde van mijn uitkering houd ik nog een stuk maand over. Zelf zet ik een gedeelte mijn vakantiegeld op mijn spaarrekening om het eigen risico te betalen. Nu heb ik een vraag. Is het mogelijk om in de maand januari het gehele eigen risico van tevoren te betalen. Ik ben sowieso ieder jaar het hele eigen risico kwijt en vind het vervelend dat ik dat steeds per rekening of per maandelijkse afschrijving moet betalen. Kan ik het in januari vooraf in 1 keer betalen dan is het risico voor mij ook minder groot dat ik, als ik krap bij kas zit, geld van de spaarrekening moet halen en daardoor het eigen risico niet meer kan betalen. Deze vraag stel ik ieder jaar weer aan Zilveren Kruis en ieder jaar krijg ik weer hetzelfde antwoord: "nee, dat is niet mogelijk maar u mag het wel in 10 maanden betalen". Dus Zilveren Kruis, doe mij een plezier en laat mij aan het begin van het jaar in 1 keer mijn eigen risico betalen zodat ik daar dan de rest van het jaar van af ben.
Janus
Niet van toepassing

Leuk idee om het gebruikte eigen risico via automatische incasso te laten betalen. Betaalt ZK ook de rente aan het eind van jaar van het niet gebruikte eigen risico? Ik zie dat als een verkapte vorm van zakkenvullerij.

griep
Niet van toepassing

laat iedere verzekeraar de rente die hierdoor opgebouwd wordt. verwerkt worden

in een korting op de premie van het volgende jaar.

 

Is klantenbinding en besparing van zorrgkosten voor de verzekerde.

waardoor deze voor iedereen betaalbaar blijft.

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hey Ontevreden Andre, wij begrijpen inderdaad dat Nederland niet ophoud bij Eindhoven! Welke regio is voor jou belangrijk? 

 

Hey Garfield, we bieden momenteel inderdaad niet de mogelijkheid om het bedrag in 1 keer vooruit te betalen. Je kunt wel je idee posten op het Denk Mee gedeelte. Dan kunnen andere mensen ook op jouw idee stemmen.

 

Hallo Janus, we krijgen de vraag wel vaker. Waar het om gaat is dat we verzekerden een extra optie bieden om gespreid te betalen. Dit raden we alleen aan als mensen verwachten het eigen risico vol te maken. Het blijft ook mogelijk achteraf (na ontvangst nota) een regeling te treffen. Er word niet met rente uitbetalingen gewerkt, net zoals dat er bij achteraf een regeling geen rente word gerekend. 

 

Hallo Griep, dat is zeker een mooi streven!

Klazien
Niet van toepassing

Het zou wel erg fijn zijn als we konden kiezen voor een ouderen polis.

De kraamzorg hebben we niet nodig en allerlei andere dingen ook niet.

 

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hi Klazien, door mensen van alle leeftijdscategoriën van dezelfde aanvullende verzekering gebruitk te laten maken zorgen we ervoor dat deze voor iedereen zo betaalbaar mogelijk is. Door een ouderenpakket samen te stellen zou door de grotere afname van zorg bij ouderen een hogere premie op een dergelijke polis van toepassing zijn. Zie ook het kennisbank artikel over premie voor jongeren.

Debutant

stelletje zakken vullers weer duurder geworden ,8 euro zonder over leg ook lekker gaan jullie zo met jullie klanten om , disrespecht vol,geldwolven maar wat doet die 8 euro jullie om jullie tevreden te stellen dan, ratten gewoon maar goed moet maar naar menzis over stappen daar ben ik voor het zelfde 97 euro kwijt ,

Webcare

Beste hendrik-11 de stijging van de premie roept bij jou je woede op. Tijd voor uitleg dus! De premie is inderdaad hoger geworden. Ook bij Menzis. Dat komt omdat de zorgkosten zijn gestegen. Er zijn ook uitbreidingen in de basisverzekering. Wij zetten per verzekerde een bedrag uit onze spaarpot in om de premie niet nog hoger te maken. Heb jij gekeken of er een collectiviteit is waar jij gebruik van kan maken die je premie wat lager maakt of kunnen je aanvullende verzekeringen meer op maat voor je?

 

 

Vraag het ons gerust als je nog iets wilt weten, ondanks dat je ons ratten vindt houden wij ervan om in gesprek te blijven met onze verzekerden. Lees op je gemak meer achtergronden over het het met de premiestijging:

http://nieuws.zilverenkruis.nl/zilveren-kruis-beperkt-premiestijging-en-investeert-in-preventie/

 

Fijne dag verder Hendrik,

Pauline