Samen tips verzamelen over besparen op het eigen risico

Ben jij één van de 1,2 miljoen verzekerden van Zilveren Kruis die wel eens zorg gebruikt maar hierbij nooit het eigen risico opmaakt? Dan betaal je je ziekenhuis- of apotheeknota meestal uit eigen zak. Het bedrag kan dan variëren van enkele tientjes tot honderden euro's. Hoewel het eigen risico verplicht is, heb je vaak wel keuzes in de zorg waardoor jouw rekening lager kan uitvallen. Zoek jij naar besparingen als je zorg nodig hebt? En welke hulp verwacht je hierbij van ons? We gaan graag met je in gesprek!

Het eigen risico is wettelijk verplicht door de overheid (385 euro in 2017). Hier komen we dus niet onderuit. Maar als zorgverzekeraar kunnen we je wél helpen om niet meer eigen risico te betalen dan nodig is. Veel mensen weten namelijk niet dat zij keuzes hebben in de zorg en dat dit invloed kan hebben op wat je uiteindelijk betaalt.

Zo kun je denken aan onderzoek laten doen in een verder gelegen ziekenhuis, waar de kosten soms een stuk lager liggen. Of: je herhaalrecept voor bloeddrukverlagers ophalen voor een langere periode, zodat je minder vaak betaalt voor de inbegrepen servicekosten van de apotheek.

In gesprek

Omdat deze keuzes in de zorg niet bij iedereen bekend zijn, willen wij vanaf vandaag in gesprek met jou en andere klanten die hun zorg veelal zelf betalen. In een nieuw forumtopic op onze community zoeken we antwoord op vragen als: hoe ga jij om met je eigen risico? Onderzoek jij vooraf wat iets kost en welke keuzes je hebt? Bespreek je dit met je zorgverlener? En verwacht je hierbij ook meer hulp van ons?

Afwegingen

Wat we in dit gesprek willen ontdekken, is welke afwegingen jij maakt en wat voor jou de doorslag geeft om te gaan voor optie A of B. Voor een röntgenfoto naar een ander ziekenhuis gaan kan voordeliger uitpakken, maar als je hiervoor vijftig kilometer verder moet reizen vind je het wellicht de besparing niet waard.

Tips verzamelen

Ons doel is om alle tips en ervaringen over slim besparen op het eigen risico te verzamelen op één plek op onze website. Zo kan straks iedereen zijn voordeel ermee doen. Schroom daarom niet om jouw tip of ervaring te delen! En vertel ons ook welke hulp je verwacht van je zorgverzekeraar. Ga direct naar het forumtopic, login of meld je aan, en klik op de paarse knop 'Beantwoorden' om jouw bijdrage achter te laten. Dankjewel alvast!